De Bitcoin prijzen veranderen met de minuut. Het kan daarom lastig zijn om altijd de actuele koers te weten, laat staan berekenen. Hiervoor zijn portfolio trackers erg handig. Hiermee kun je je transactie invoeren en volgen zodat je precies weet of je nog wel in de winst staat. Maar wat nou als je wilt weten hoeveel een x-bedrag je aan Bitcoin oplevert? Hiervoor is er een Bitcoin calculator.

Hiermee kun je Bitcoin omrekenen naar iedere valuta. Zo weet je altijd precies hoeveel Bitcoin je ontvangt voor je euro of dollar of andersom.

Hoe werkt de Bitcoin calculator?

De Bitcoin calculator is heel eenvoudig in gebruik. Allereerst selecteer je de valuta die jij hebt of waarvan je de waarde wilt weten. Dit doe je in het eerste blok.

Rechts daarvan op de Bitcoin rekenmachine vul je de valuta in waarin je de waarde uitgedrukt wilt krijgen. Bovenaan in beeld voeg je de hoeveelheid van de valuta uit blok 1 in.

Zo kun je voor het berekenen van de waarde van 1 Bitcoin bovenaan een 1 invullen. In het linkerblok vul je BTC in en in het rechterblok EUR als je de waarde van 1 BTC wilt weten in euro. Je kunt het zo gek niet bedenken of de door jou gewenste valuta staat er wel tussen. Hiermee kun je dus de waarde van Bitcoin berekenen in iedere vreemde valuta.

Wil je nou Bitcoin kopen? Dan doe je dat niet via deze tool. Voor de beste cryptocurrency exchanges kijk je op deze pagina. Hier staat een overzicht van de top 5 exchanges waar je gemakkelijk cryptocurrency kunt kopen, vaak zelfs met iDeal. Over het veilig bewaren van je Bitcoin vind je op deze pagina een handig overzicht met de beste hardware wallets en extra informatie.

Beste exchanges

Bitvavo
BitMEXTrade de eerste € 1000 zonder kostenBinance
Handelen met Leverage (x2 - x100)50+ cryptocurrencyDe grootste exchange ter wereld
8 van de grootste cryptocurrency0,25% transactiekosten150+ cryptocurrency
0,075% transactiekosten0,10% transactiekosten
Bezoek de exchange
Bezoek de exchangeBezoek de exchange