Bitcoin Cash kopen? Lees hier over BCH kopen met iDeal en meer

In een eerder artikel is uitgelegd wat Bitcoin Cash precies is, wat mensen ermee kunnen en wie er betrokken zijn bij het project. In dit artikel zal beschreven worden hoe je Bitcoin Cash kopen kunt. Wil je juist Bitcoin cash verkopen? Dan zal dat na dit artikel ook duidelijk zijn. Bitcoin Cash kopen met iDeal is naar mijn idee de makkelijkste methode en zal daarom beschreven worden in dit artikel.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een hard-fork van Bitcoin (BTC). Na onenigheid over de koers van BTC is een groep van ondernemers, programmeurs en andere betrokkenen zelf verder gegaan met een nieuw project, Bitcoin Cash. De voornaamste verandering aan Bitcoin Cash ten opzichte van Bitcoin is de blokgrootte, welke van 1MB per blok naar 8MB per blok is gegaan. Later is dit zelfs verhoogd naar 32MB. Dit moet de schaalgrootte en de transactiekosten verbeteren.

Hoe Bitcoin Cash kopen?

Een van de makkelijkste methodes om Bitcoin Cash te kopen is door middel van een exchange waar je direct met euro’s kunt handelen. Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo en deze exchange zal ik dan ook gebruiken in dit voorbeeld. Op Bitvavo kun je gemakkelijk je bankrekening koppelen en direct euro’s storten op de exchange. Deze euro’s ruil je door de gemakkelijke interface eenvoudig om voor BCH en wanneer je winst gemaakt hebt met een trade kun je direct je euro’s weer uit laten betalen op je bankrekening. Deze euro transacties zijn zelfs helemaal kosteloos, waardoor je gratis je euro’s op je bankrekening ontvangt. Volg de onderstaande stappen om direct Bitcoin Cash te kopen met iDeal.

 
  • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.
Bitvavo bank account
  • Nu kun je beginnen met handelen. Kies Bitcoin Cash uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel Bitcoin Cash je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken om wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal automatisch.
Bitcoin Cash kopen
  • Gefeliciteerd, je hebt nu je Bitcoin Cash gekocht.
  • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Verkoop dan je Bitcoin Cash op dezelfde manier voor euro’s. Klik bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!
Bitcoin Cash verkopen Bitvavo

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.