Bitcoin Cash kopen? Lees hier over BCH kopen met iDeal en meer

In een eerder artikel is uitgelegd wat Bitcoin Cash precies is, wat mensen ermee kunnen en wie er betrokken zijn bij het project. In dit artikel zal beschreven worden hoe je Bitcoin Cash kopen kunt. Wil je juist Bitcoin cash verkopen? Dan zal dat na dit artikel ook duidelijk zijn. Bitcoin Cash kopen met iDeal is naar mijn idee de makkelijkste methode en zal daarom beschreven worden in dit artikel.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een hard-fork van Bitcoin (BTC). Na onenigheid over de koers van BTC is een groep van ondernemers, programmeurs en andere betrokkenen zelf verder gegaan met een nieuw project, Bitcoin Cash. De voornaamste verandering aan Bitcoin Cash ten opzichte van Bitcoin is de blokgrootte, welke van 1MB per blok naar 8MB per blok is gegaan. Later is dit zelfs verhoogd naar 32MB. Dit moet de schaalgrootte en de transactiekosten verbeteren.

Hoe Bitcoin Cash kopen?

Een van de makkelijkste methodes om Bitcoin Cash te kopen is door middel van een exchange waar je direct met euro’s kunt handelen. Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo en deze exchange zal ik dan ook gebruiken in dit voorbeeld. Op Bitvavo kun je gemakkelijk je bankrekening koppelen en direct euro’s storten op de exchange. Deze euro’s ruil je door de gemakkelijke interface eenvoudig om voor BCH en wanneer je winst gemaakt hebt met een trade kun je direct je euro’s weer uit laten betalen op je bankrekening. Deze euro transacties zijn zelfs helemaal kosteloos, waardoor je gratis je euro’s op je bankrekening ontvangt. Volg de onderstaande stappen om direct Bitcoin Cash te kopen met iDeal.

 
  • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.
Bitvavo bank account
  • Nu kun je beginnen met handelen. Kies Bitcoin Cash uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel Bitcoin Cash je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken om wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal automatisch.
Bitcoin Cash kopen
  • Gefeliciteerd, je hebt nu je Bitcoin Cash gekocht.
  • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Verkoop dan je Bitcoin Cash op dezelfde manier voor euro’s. Klik bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!
Bitcoin Cash verkopen Bitvavo

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?