Bitcoin Diamond is een van de vele hard forks van Bitcoin (BTC). Het begon allemaal eind 2017 toen miners ontevreden waren over koers die Bitcoin nam. In hun optiek voldeed Bitcoin niet aan de verwachtingen. Snelle, betaalbare en anonieme transacties was het einddoel maar de oprichters van Bitcoin Diamond (BCD) zagen problemen wat betreft de schaalbaarheid. 

In dit artikel gaan we in op Bitcoin Diamond en het ontstaan hiervan. We bekijken de BCD koers en de Bitcoin Diamond koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond (BCD) is een hard fork van Bitcoin met als grote verschil een verhoogde blokgrootte en maximale supply. De oprichters van Bitcoin Diamond voorzagen problemen wat betreft de schaalbaarheid en hebben daarom de blokgrootte van 1MB (BTC) naar 8MB verhoogd. 

Hiermee is het in theorie klaar om aanzienlijk meer transacties te faciliteren dan BTC. De mensen achter BCD vonden namelijk de transactiekosten te duur omdat de blokken telkens vol zaten. 

Om dit tegen te gaan is ook besloten bij de oprichten van Bitcoin Diamond om de maximale hoeveelheid coins met een factor van 10 te verhogen. Niet 21 miljoen maximale tokens, maar 210 miljoen. Hierdoor werd BCD voor meer mensen bereikbaar omdat het aanzienlijk goedkoper was om de coins te bezitten vergeleken met Bitcoin (BTC).

De gedachte hierachter was ook dat BCD daarom ook beter te gebruiken was voor bijvoorbeeld webwinkels. De transactiekosten waren lager, er konden meer transacties per seconde gedaan worden en het was voor consumenten makkelijker om te bezitten gezien de grotere hoeveelheid in omloop.

De Bitcoin Diamond hardfork werd voltrokken bij blok 495866. Vanaf dat moment ging het verder onder zijn eigen naam en chain en was het dus daadwerkelijk ‘losgekoppeld’ van Bitcoin (BTC). Hierbij werd naast de genoemde zaken ook een ander mining algoritme gebruikt, waardoor het moeilijker was voor partijen om met speciale mining apparatuur te minen (asic resistant).

Bitcoin Diamond koers verwachting

De meningen zijn sterk verdeeld over Bitcoin Diamond de de Bitcoin Diamond koers verwachting. Het project heeft een relatief kleine achterban en de koers doet al jaren weinig. Dit betekent alleen niet dat het project ‘dood’ is. Bij de fork kreeg iedereen met 1 BTC 10 BCD extra. 

Dit betekent dat er nog veel bezitters zijn van de coin die er baat bij hebben dat het project toeneemt in waarde. Helemaal met de huidige prijs en de weinig beweging in de afgelopen jaren denken sommigen daarom juist dat het een interessante investering is. 

Bitcoin Diamon prijs voorspelling 2020 – 2028

De Bitcoin Diamond koers verwachting voor de toekomst kan volgens deze investeerders dan ook alleen maar beter worden. Als we de BCD voorspellingen erbij pakken blijkt dit ook. Zo wordt tegen het einde van 2020 een prijs verwacht van maximaal $1,22. 

Blijft het project zich ontwikkelen en groeit de gehele crypto markt? Dan wordt er tegen het einde van 2022 een BCD koers van $1,74 verwacht. Zet deze lijn zich voort, dan zou de koers eind 2025 uit kunnen komen op een waarde van ongeveer $2,63.

2021: $ 1,11 ($ 1,01)
2022: $ 1,30
2023: $ 1,65
2024: $ 1,84
2025: $ 2,33
2026: $ 2,60
2027: $ 2,98
2028: $ 3,41

Bitcoin Diamond kopen

Niets is zeker in de wereld van de cryptocurrency. Wat de ene dag niet beweegt schiet de volgende dag omhoog of omlaag. Heb je besloten dat Bitcoin Diamond een goede aanvulling is voor je portfolio? Dan kun je Bitcoin Diamond kopen op Binance. Zet gemakkelijk Bitcoin op Binance met iDeal via Bitvavo. Schrijf je in via onderstaande link en koop de eerste week voor €1000 crypto zonder een fee te betalen.

  1. Geld storten met iDeal
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.