Dollar cost averaging is een investeringsstrategie waarbij je niet één moment in de markt zoekt om in te stappen, maar dit altijd doet op vaste momenten voor een langere termijn. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk te hoog hebt ingekocht en spreid je het risico van dat instapmoment over allemaal verschillende prijsniveaus. 

Een hoog instapmoment wordt later gecompenseerd met een laag instapmoment. Dit zorgt voor een hele gemiddelde portfolio. Recent onderzoek van Coin Metrics wijst nogmaals uit dat dit een goede strategie is.

Zou je namelijk vanaf de piek eind 2017 geïnvesteerd hebben aan de hand van DCA? Dan heb je een rendement van 61,8%. Hetzelfde gaat op voor Ethereum.

“Despite Bitcoin still trading 30% below ATHs, dollar cost averaging from the peak of the market in Dec 2017 would have return [sic] 61.8%, or 20.1% annually. Similarly for Ethereum (still down 71% from its peak), dollar cost averaging from Jan 2018 would have return 87.6%, or 27.9% annually.”

CoinMetrics
Ethereum collar cost averaging
Ethereum collar cost averaging

Door de jaren heen heeft Bitcoin al veel dalen gezien. De meest recente grote daling was die van de vorige all time high. Toen ging de koers van $20.000 terug naar rond de $3000. Daarvoor ging de koers van Bitcoin vaker hard onderuit.

In 2011 ging de Bitcoin koers omlaag van de all time high van $29 (!) helemaal terug naar $2. In 2013 gebeurde hetzelfde van $1147 naar $147. 

Wat al deze perioden met elkaar gemeen hebben is dat iedereen Bitcoin dood verklaarde tijdens de daling. Uit ervaring kunnen we nu wel zeggen dat dit niet het geval is. Om deze prijsverschillen tegen te gaan is Dollar Cost Averaging dus een goede strategie om Bitcoin te kopen

Webinar beleggen & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In dit Gratis Webinar leer je de beginselen van het beleggen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.