Leestijd: 2 minuten

Iran wil een bitcoin vriendelijk eiland maken op het eiland Kish. Zo zouden bijvoorbeeld enkele financiële sancties ontweken kunnen worden. Handel in bitcoin en het minen van bitcoin zijn op dit moment allebei verboden, maar op Kish zou het allebei toegestaan zijn.

Kish het ‘Malta’ van Iran

Een ‘bitcoin vriendelijk’ eiland maken, dat is het doel van de Iraanse minister van Informatie en Communicatie (ICT). Dit eiland wordt ook wel het ‘Malta’ van Iran genoemd. Het plan is om een eiland, Kish, om te dopen tot een crypto-vriendelijke hub. Muhammad Javad Azari Jahromi, de minister van Informatie en Communicatie maakte deze plannen bekend toen hij het eiland bezocht.

Het eiland Kish is niet voor niks gekozen, maar uitgekozen door de ligging en de positie als vrijhandelszone. Het eiland is gelegen voor de kust van Perzische Golf in Zuid-Iran. Op dit moment is het eiland een populaire vakantie locatie waar jaarlijks miljoenen toeristen op afkomen.

Het idee van het bitcoin vriendelijke eiland is dat Kish een hub gaat worden voor cryptobeurzen. Infrastructuur is al aangelegd op het eiland zegt minister Jahromi, een essentieel deel van het plan dat het begin kan zijn van een succesvol experiment. Een punt dat nog wel geregeld moet worden, is het voeren van gesprekken met buurlanden van het eiland.

Het eiland zal niet alleen dienen als hub voor cryptobeurzen, maar ook als plek waar bitcoins gemined zullen gaan worden. Het eiland is hier een geschikte plek voor, omdat overtollige energie van Kish niet naar het vasteland gestuurd kan worden. Deze energie zal dan op zijn beurt gebruikt worden voor het minen van de cryptomunt, waardoor dit relatief minder slecht is dan ‘normaal’ minen van bitcoin.

Op dit moment zijn er al verschillende bedrijven actief die bitcoins minen op het eiland, terwijl de cryptohandel in Iran op dit moment wel verboden is. Er is zelfs een tijdelijk verbod op het minen van de munt, met als reden de stroomuitval in verschillende steden in Iran, waar bitcoin miners de schuld van kregen.

Een aantal maanden geleden, in april, was het nog wel toegestaan, mits miners hun bitcoins afstonden aan de Centrale Bank. Deze bitcoins kunnen dan vervolgens gebruikt worden voor importhandel. 


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.