Zo op het eerste gezicht lijkt het erop dat Bitcoin en de rest van de cryptocurrency markt hard onderuit is gegaan in de afgelopen 24 uur, maar is dat ook zo?

Is het slechts een dip?

In de afgelopen 24 uur staat de bitcoin koers op -18,62%, een behoorlijke daling. Reden voor paniek hoeft dit alleen nog niet te zijn. Na een flinke opmars is er namelijk vaak een correctie. Ten opzichte van de top lijkt deze correctie vaak groot, maar als we uitzoomen op de grafiek valt dit reuze mee. 

Bitcoin staat nu namelijk op de koers waar het ongeveer een week geleden ook op stond. Dit is dus procentueel gezien een behoorlijke daling, maar er hoeft nog niets aan de hand te zijn. Zoomen we nog verder uit en bekijken we de grafiek van het afgelopen jaar? Dan is deze daling niet eens terug te vinden. Hieruit kun je wel opmaken hoe relatief klein deze daling is in vergelijking met de groei die Bitcoin heeft doorgemaakt.

Bitcoin grafiek van het laatste jaar

Daling in de market cap

Wat betreft de market cap lijkt er ook een daling te zijn van ongeveer 20%. Vierentwintig uur geleden stond de totale market cap namelijk op een bedrag van ongeveer $914 miljard. Op het moment van schrijven is dit nog maar $736 miljard.

Zelfs met deze daling staat de market cap van de cryptocurrency markt nog een stuk hoger dan de vorige all time high op 8 januari 2018. We kunnen daarom wel spreken van een behoorlijke daling, maar als we het nuchter bekijken lijkt het meer op een gezonde correctie. Of deze daling door zal gaan blijft moeilijk te voorspellen, maar volgens sommigen is een correctie nodig voordat de lijn omhoog weer ingezet kan worden.

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.