Leestijd: 2 minuten

De markt van cryptocurrencies ligt de laatste tijd erg onder vuur door de slechte impact op het milieu. Nu is er echter een tegengeluid vanuit Mike Hobart. Hij argumenteert dat batterijen, die iedereen dagelijks gebruikt, slechter zijn dan de bitcoin.

Bitcoin eigenlijk goed voor het milieu?

De laatste tijd is er veel te doen over het energiegebruik voor het minen van de bitcoin, omdat het een slechte impact zou hebben op het milieu. China is bezig met het stellen van sancties op het minen van de cryptomunt en miners vertrekken uit het land. Maar is dit in werkelijkheid wel zo slecht? Mike Hobart probeert mensen ervan te overtuigen dat de bitcoin niet zo een slechte impact is als wordt gedacht dat de munt is.

Zo vergelijkt hij bijvoorbeeld de bitcoin met batterijen. In ons dagelijks leven zijn we bijna allemaal afhankelijk van batterijen, omdat tegenwoordig bijna iedereen een smartphone, laptop of tablet gebruiker is. Al deze batterijen functioneren echter alleen maar met een speciaal mineraal, genaamd lithium. Via lithium kunnen we de uitwisseling van elektronen manipuleren, wat wordt omgezet in stroom waarmee we onze mobiele apparaten kunnen beheren.

Ook is voor dit proces veel kobalt nodig, wat afkomstig is uit mijnen in Congo. Uit berekeningen blijkt vervolgens dat voor het produceren van één Tesla wel 328.950.000 liter water nodig is voor het opwekken van genoeg lithium. Deze hoeveelheid water is slechts voor het maken van één Tesla. Tesla is echter niet het enige apparaat dat batterijen verbruikt, dus het is bijna niet voor te stellen hoeveel water er gebruikt wordt voor het gebruik van al onze andere elektronische apparaten.

Hoewel de bitcoin zeker niet goed voor het milieu is, argumenteert Hobart, is het minder slecht dan batterijen. Dit zou zijn door de vele functies die de bitcoin tegelijk uitvoert. Ook is 39% van de energie uitgaven van Bitcoin afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen. Daarbij gebruikt ook 76% van de miners energie uit hernieuwbare bronnen. Daarnaast is het argument dat het systeem van bitcoin efficiënter is dan het huidige systeem, omdat miners worden aangedreven door de schone energiesector en ze tegelijkertijd de koolstof voetafdruk verkleinen door het afvangen van tarief gas.

Of Mike Hobart veel mensen kan overtuigen met zijn verhaal blijft voorlopig nog even de vraag.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.