Bitcoin Gold is een hard fork van Bitcoin. Dit betekent dat op een bepaald moment een partij zich afgesplitst heeft van Bitcoin (BTC) en een nieuwe weg insloeg als Bitcoin Gold (BTG). In dit artikel gaan we in op Bitcoin Gold, het ontstaan van BTC en de koers verwachting voor de toekomst.

Wat is Bitcoin Gold?

Bitcoin Gold is een hard fork van Bitcoin. De belangrijkste reden voor het team achter Bitcoin Gold voor de hard fork was de onenigheid over het minen van Bitcoin. Het BTG team vond namelijk dat het minen met name interessant was voor de grote partijen en dat dit anders zou moeten.

De belangrijkste verandering die na de hard fork aangebracht is aan BTG is dan ook de mining snelheid. Deze mining snelheid van BTG kan namelijk niet versneld worden door dure apparatuur. Hierdoor is Bitcoin Gold in principe altijd goed te minen vanaf een degelijke computer. Dit wordt ook wel ASIC resistant genoemd.

Als een gevolg van de splitsing ontving iedere Bitcoin bezitter op het moment van de hard fork precies dezelfde hoeveelheid BTG. Zou je 0,5 Bitcoin (BTC) bezitten op dat moment? Dan ontvang je als ‘bonus’ een extra 0,5 BTG. 

Je kunt je voorstellen hoeveel mensen hiermee verdient hebben bij deze hard fork. Hetzelfde geldt voor andere hard forks van Bitcoin, zoals Bitcoin Cash. Ook dit kan gezien worden als een belangrijke reden voor mensen om een hard fork te doen, je ontvangt namelijk direct een nieuwe asset die zomaar uit de lucht komt vallen. 

Of het ook daadwerkelijk waarde heeft en behoudt is natuurlijk nog maar de vraag.

Bonus voor de oprichters

Rondom de hard fork van Bitcoin Gold staan nog wel een aantal vraagtekens. Wat betreft de mining snelheid zijn dit legitieme ‘zorgen’ en daarom een begrijpelijke reden om een nieuw soort Bitcoin te beginnen.

Het wordt alleen wat minder zuiver wanneer we kijken naar de distributie van de eerste BTG. Vlak na de splitsing werd er namelijk een zogenaamde ‘post-mine’ uitgevoerd. Hierbij werden heel snel 8.000 blocks gemined (zo’n 100.000 BTG) en in de kas gestoken om het project te bekostigen. 5% van deze 100.000 coins werd voor ieder BTG team lid (6 in totaal) zelfs uitgekeerd als bonus. 

Hier is veel ophef om ontstaan, want dat is natuurlijk wel een makkelijke manier om geld te verdienen en niet echt in lijn met het decentrale karakter dat Bitcoin Gold wil uitstralen.

Nodes op het BTG netwerk

Op het Bitcoin Gold netwerk zijn op het moment van schrijven 107 Nodes actief. Nodes zijn de computers die het netwerk draaiende houden en samen met de miners de transacties verifiëren.

Bitcoin Gold koers verwachting

Iedereen heeft zo zijn mening over forks van Bitcoin, en terecht. Alleen wat je Bitcoin Gold niet kunt verwijten in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bitcoin Cash of Bitcoin SV is dat ze BTC actief ‘aanvallen’.

Bitcoin Gold heeft een andere visie en werkt zonder problemen te veroorzaken aan hun eigen project. Ze schoppen niemand tegen de schenen en ontwikkelen een nieuwe currency gebaseerd op Bitcoin (BTC) waarbij de gebruikers makkelijker kunnen minen.

In de Bitcoin (BTC) gemeenschap heerst meer discussie over de toenemende macht van de miners. Zeker met de Bitcoin halving iedere vier jaar zullen deze partijen wel moeten groeien om het allemaal te kunnen bolwerken. 

Wat dat betreft heeft Bitcoin Gold een redelijke propositie en zijn er zeker mensen geïnteresseerd in het project. Dit is dan ook een goed teken voor de Bitcoin Gold koers en de BTG koers verwachting voor de toekomst.

Historische Bitcoin Gold koers

Zoals ook Bitcoin en andere cryptocurrency heeft ook de Bitcoin Gold koers veel schommelingen gezien sinds het einde van 2017. De All time high van Bitcoin Gold was op 11 november 2017 en bedroeg $409.09.

Bitcoin Gold prijs voorspelling 2020 – 2028

De meningen zijn in het geval van BTG sterk verdeeld. Dit heeft er grotendeels mee te maken aan welke kant je staat, aan de BTC kant of de BTG kant. De BTC kant ziet namelijk geen heil in de BTG fork. Het zou slechts een afleiding zijn voor de gebruikers van BTC. 

De trouwe groep Bitcoin Gold aanhangers denkt hier anders over. Met name door de macht van de BTC miners geloven ze in een project dat dit actief tegen gaat. Als we kijken naar de Bitcoin Gold prijs verwachting voor 2020 bijvoorbeeld lopen deze sterk uiteen. Voor het einde van 2020 wordt er namelijk een koers verwacht tussen de $0,471 en $55,68 ($ 14,05).

Neemt de interesse in het project toe? Dan is de BTG voorspelling voor 2025 een stuk hoger. Deze zou namelijk uit kunnen komen op een koers van $401.14 als we de bronnen mogelijk geloven. Grote verschillen zoals je hebt kunnen lezen. Het is daarom belangrijk zelf goed na te denken of je het een geschikt project vindt om in te investeren.

Enkele andere Bitcoin Gold voorspellingen die we gevonden hebben zijn:

2021: $ 19,15
2022: $ 22,31
2023: $ 27,06
2024: $ 32,41
2025: $ 38,97
2026: $ 45,19
2027: $ 46,40
2028: $ 58,96

Bitcoin Gold kopen

Heb je de knoop doorgehakt? Dan wordt het tijd dat je Bitcoin Gold kopen gaat. Dit kan op verschillende exchange waarvan Binance waarschijnlijk de bekendste is.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.