In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs flink aan waarde verloren. De Bitcoin koers stond een dag geleden nog rond de $10600, maar is binnen 24 uur gedaald naar $9680. Een daling van bijna 10%! Is dit een gezonde correctie of speelt er iets anders?

Wat is er verandert?

Bitcoin is hard gedaald, maar niet alleen Bitcoin heeft hieronder geleden. Ook Altcoins hebben het zwaar te verduren gehad. Wanneer we kijken naar de top 100 op coinmarketcap dan zien we dat er maar 5 coins in het groen staan waarvan ICON nog het beste presteert met +18%.

De andere projecten hebben allemaal te maken gehad met grote prijsdalingen, sommigen zelfs nog meer dan Bitcoin. Bitcoin Gold bijvoorbeeld staat bovenaan de lijst met grootste verlies uit de top 100, namelijk met -20.36%. Maar ook bijvoorbeeld Waltonchain (-17,63%), Tron (-17,13%) en Steem (-16,86%) zijn flink aan waarde verloren.

Hieruit kunnen we opmaken dat er geen incident is geweest bij Bitcoin of iets dergelijks. Het negatieve sentiment lijkt door de gehele markt voelbaar en daarom is het bijna uitgesloten dat er fundamenteel iets aan de hand is met bijvoorbeeld Bitcoin. Dat neemt alleen niet weg dat de verliezen voelbaar zijn.

De totale omvang van de markt (marketcap) is gedurende dezelfde periode namelijk met ongeveer 10% gedaald van 281 miljard tot 253 miljard. Dit geeft wel aan hoeveel geld er in een korte tijd uit de cryptocurrency markt is gehaald.

Een logisch gevolg hiervan is dus een daling in de prijzen. Het handelsvolume sluit hierop aan, want dit is sterk gestegen de afgelopen 24 uur. Waar aan het begin van de periode nog ongeveer 55 miljard per 24/u werd gehandeld, was dit 24 uur later ruim 67 miljard. Een stijging van bijna 22%.

Niet alleen Bitcoin en Altcoins

Ook buiten de cryptocurrency markt lijkt het sentiment bij investeerders negatief. De stockmarkets over de gehele wereld kleuren rood. De Dow Jones, de oudste aandelenindex van Amerika is ook met 800 punten gedaald (bijna 3%).

Market indexes

Wat nu te doen?

Het is altijd moeilijk inschatten wat je nu zou moeten doen als investeerder en er is geen eenduidig stappenplan voor rode dagen zoals dit. De meningen zijn dan ook verdeelt. In de wereld van Bitcoin zien veel mensen dit soort dagen juist als een kans om ‘relatief goedkoop’ Bitcoin te kopen. De prijs is immers in een korte tijd snel gedaald en de Bitcoin is dus aanzienlijk ‘goedkoper’ dan 24 uur geleden.

Maar hiermee is het geen garantie dat de waarde binnenkort weer naar hetzelfde niveau terug zal stijgen, al is dat in het verleden wel vaker gebeurt. In dit artikel kun je dan ook meer lezen over de Bitcoin koers verwachting. Over het kopen van Bitcoin kun je op deze pagina meer informatie vinden en je kunt gemakkelijk BTC kopen via deze exchange.

Het is in de tussentijd altijd goed om jezelf te blijven ontwikkelen op het gebied van handelen en wat te doen bij prijsstijging. Blind afgaan van berichten op het internet is nooit een goed idee. Je vindt hier dan ook een aantal boeken waarin je informatie kunt vinden over Bitcoin, maar ook over wat te doen bij prijsstijgingen/dalingen.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.