In dit artikel worden een aantal kortere nieuwsberichten rondom cryptocurrencies besproken. Zo zijn voetbalclubs Ajax en Feyenoord de cryptowereld ingestapt, klinkt er kritiek op digitale valuta’s vanuit Britse hoek en houden beleggers vertrouwen in de bitcoin ondanks de recente dip.

Samenwerking Ajax, Feyenoord en cryptoplatform

De Amsterdamse en Rotterdamse voetbalclubs Ajax en Feyenoord hebben allebei aangegeven de cryptowereld in te stappen. Beiden hebben aangegeven een samenwerkingsverband aan gegaan te zijn met bedrijven actief op de cryptomarkt.

Het doel van het aangaan van de samenwerking is het onder de aandacht brengen van de munt bij de achterban van de voetbalclubs en daarbij de nadruk te leggen op kennisdeling en opleiding.

Het is echter niet de eerste keer dat cryptomunten worden gebruikt bij handel en overeenkomsten in de topsport sector. Zo gaan teams bijvoorbeeld samenwerkingen aan met cryptobedrijven, kunnen er cryptomunten gewonnen worden met wedstrijden en onder de atleten wordt een groot deel van hun vermogen geïnvesteerd in crypto.

Britse kritiek op bitcoin

Uit steeds meer hoeken klinkt veel kritiek op de bitcoin. Zo uitte Pieter Hasekamp van het CPB een aantal dagen geleden zijn zorgen en nu volgt de Britse Centrale Bank. Andrew Bailey, gouverneur van de Britse Centrale Bank waarschuwt voor het gebruik van cryptomunten bij betalingen. De sterke schommelingen in de digitale valuta’s zijn de reden dat digitale munten volgens hem niet geschikt zijn als geschikte munt voor het afhandelen van transacties.

Verder noemt hij dat cryptomunten geen echte onderliggende waarde hebben, waardoor mensen die hun geld hierin investeren het risico lopen heel veel geld kwijt te raken. Deze waarschuwing gaf hij afgelopen maandag. De topman van de Britse Centrale Bank staat al langere tijd bekend als een criticus op cryptovaluta.

Bitcoin beleggers houden vertrouwen

Ondanks de recente dip, veroorzaakt door veel ophef rondom het energieverbruik van de munt, blijven beleggers positief over de toekomst van de munt. Uit een onderzoek uitgevoerd door bitcoin bedrijf Voyager Digital.

81% van de respondenten, een groep die bestond uit handelaren in bitcoin en andere cryptocurrencies, gaf aan méér vertrouwen te hebben in de bitcoin dan eerst, ondanks de recente terugval in april en mei. 87% van de respondenten is van plan meer investeringen te doen in cryptomunten in het volgende kwartaal. Dit is een stijging tegenover de 80% die dit zei aan het begin van dit jaar. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.