Bitcoin doet het goed de afgelopen dagen. De Bitcoin koers begon de klim omhoog ongeveer een week geleden rond een prijs van €8000 en staat zeven dagen later ruim €1000 hoger op een koers van €9181! Een stijging van +12,44%. 

Het is de eerste keer weer in tijden dat het de ‘magische’ $10.000 verbrak. Analisten zeiden massaal dat het deze koers nu echt moest vasthouden en dat is gelukt. Vandaag plaatste Max Keiser, een bekende in de crypto wereld dan ook een optimistische voorspelling.

Hij gaf op Twitter aan nu een koers te verwachten van $28.000 voordat Bitcoin weer omlaag zou gaan. Na die daling zou de koers zelfs richting de 6 figuren kunnen gaan!

“$28,000 is in play before we see a pullback – and then we’re heading to 6-figures.”

Max Keiser

Wat deze koersstijging heeft veroorzaakt is niet direct duidelijk. Er zijn analisten die denken dat de terugkeer van het Coronavirus er in ieder geval mee te maken heeft. Ook goud en zilver nemen flink toe in waarde en nemen hun positie weer in als safe haven.

Ook Bitcoin lijkt weer in populariteit te groeien en dit kan dus betekenen dat mensen barre tijden voorspellen. Ze willen wat geld veilig stellen in ‘assets’ buiten de traditionele aandelenmarkt. 

Ook zijn er analisten die zeggen dat het constante nieuw bijgedrukte geld de markt omhoog stuwt. Steeds meer mensen krijgen door dat al het geld dat zomaar bijgemaakt wordt geen goede oplossing is voor de economie. Mensen maken dankbaar gebruik van het geld door het te stoppen in daadwerkelijk schaarse goederen, zodat het de waarde goed vast houdt.

Op het hoogtepunt van deze nieuwe opmars stond Bitcoin op een waarde van €9639. Dit was op in de nacht van 27 op 28 juli. Inmiddels is de Bitcoin koers weer iets omlaag gegaan en staat het op een waarde van €9108. Als we Max Keiser mogen geloven gaan we straks dus weer hard omhoog richting de ‘6-figures’.

Beste exchanges:

BitvavoTrade de eerste € 1000 zonder kostenBekijk de exchange
50+ cryptocurrency
De laagste fee
BitMEXHandelen met Leverage (x2 - x100)Bekijk de exchange
0,075% transactiekosten
BinanceDe grootste exchange ter wereldBekijk de exchange
150+ cryptocurrency