Voor de mensen die op kerst de mobiele telefoon aan de lader hebben gelaten komt het misschien als een verrassing, maar Bitcoin heeft niet stilgezeten. Het gaf iedere BTC beleggers een leuk kerstcadeau. De waarde nam namelijk met ruim 16% toe.

Op kerstochtend stond de Bitcoin koers rond een waarde van €19.400 (of $23.726). Zonder al te grote sprongen is de waarde geleidelijk omhoog gegaan tot een koers van €22.634 op het moment van schrijven (zo’n $27.660). Dit is een stijging van 16,29%.

Voor sommigen is het geen verrassing dat de koers omhoog is gegaan. Het is alleen wel opmerkelijk te noemen dat het records verbroken heeft zonder al te veel moeite. Gister nog kwam er in het nieuws dat Bitcoin de magische grens van $25.000 verbroken had en inmiddels (een dag later) klopt het aan bij de $28.000.

De totale market kapitalisatie, de totale hoeveelheid geld in alle crypto markten, is ook voor de tweede keer voorbij de $700 miljard. De vorige all time high stond op $825 miljard op 7 januari 2018 en dit nieuwe record lijkt ook in de buurt te komen.

Grootste bedrijven op Market Cap
Grootste bedrijven op Market Cap

Wel bereikte Bitcoin voor het eerst de mijlpaal van $500 miljard aan totale waarde. Hiermee laat het Bitcoin netwerk bedrijven als Samsung, Visa en Walmart achter zich. Berkshire Hathaway, het bedrijf van Warren Buffet, staat op plek 10 in de lijst met grootste bedrijven en Bitcoin is komt steeds dichter in de buurt.

Het is natuurlijk geen goede vergelijking tussen Bitcoin en deze bedrijven al geeft het wel een duidelijke weergave van de grootte van het Bitcoin netwerk. Het heeft al jaren niets meer te maken met dat obscure internet geld waar iedereen het voor uitgemaakt heeft. 

Hoe deze koers stijging zich verder zal ontwikkelen blijft afwachten. Wees veilig en stop nooit geld in Bitcoin dat je niet kunt missen. Vergeet ook geen winst te pakken af en toe, want voor je het weet kan de koers weer omlaag gaan.

Hoe Bitcoin kopen:
1. Inloggen bij Bitvavo
2. Geld storten via iDeal
3. Omzetten naar Bitcoin
4. Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.