Sinds begin oktober gaat de Bitcoin koers al gestaag omhoog en deze week is het nog een versnelling hoger gegaan. De bitcoin koers begon deze week op een waarde van € 9696,54 en steeg binnen enkele dagen tot ruim boven de magische grens van 10K, namelijk € 10.334,87 op het moment van schrijven.

Een mogelijke oorzaak van de koers stijging is de toenemende mate waarin institutionele investeerders beginnen te investeren in bitcoin. Niet alleen zorgt dit voor veel nieuw geld op de markt. Het zorgt daarnaast ook voor veel publicatie.

Met iedere nieuwe organisatie die zich uitspreekt voor Bitcoin wordt het bekender bij de bedrijven die nog niets met bitcoin te maken hebben. Je kunt je voorstellen dat na berichten van Raoul Pal of Stone Ridge ook concurrenten niet achter kunnen blijven en gaan investeren.

Transactiewaarde omhoog

Daarnaast is al langer te zien dat ook de transacties die gedaan worden op de bitcoin blockchain omhoog gaan. Sinds juli van dit jaar is de gemiddelde bitcoin transactie namelijk zo’n 500% gestegen. Een gemiddelde bitcoin transactie is nu namelijk zo’n $150.000 blijkt uit de berichten.

Hiermee wordt nogmaals duidelijk dat er steeds meer grote investeerders op de markt aan het werk zijn. De interesse lijkt toe te nemen en steeds meer partijen zetten een aanzienlijk deel van hun geld om in Bitcoin.

Lees tip: “The Bitcoin Standard” over de toekomst van Bitcoin.

Als deze zijn zich doorzet is de kans aanwezig dat de Bitcoin koers blijft stijgen. Hierdoor zal het meer media aandacht krijgen en is het slechts een kwestie van tijd voordat ook particuliere investeerders weer naar bitcoin zullen grijpen op grote schaal.  Dit gebeurt vaak pas zodra de koers al flink gestegen is. 

Er zijn recent meerdere voorspellingen gedaan door onder andere Raoul Pal over de Bitcoin koers verwachting ($ 1 miljoen binnen vijf jaar). Als dit ook meer voor 10% uitkomt dan is dit al een stijging van x10. Het is niet duidelijk of dit gaat gebeuren, dat blijft gissen. Wel is het duidelijk dat er op dit moment weer veel gebeurt rondom Bitcoin en dat is goed nieuws voor de Bitcoin waarde.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.