Bitcoin koers verwachting, wat gaat de BTC koers doen?

bitcoin koers verwachting

Het eerste blok van Bitcoin (genesisblok) werd op 3 januari 2009 gemaakt en sindsdien is het hard gegaan met Bitcoin. Zodra het over Bitcoin gaat, denkt iedereen direct aan de koers en dat is niet zo vreemd. Tien jaar geleden was het namelijk nog niets waard, maar tegenwoordig is er een hele industrie omheen gebouwd.

Op deze pagina vind je informatie over de historische Bitcoin koers, de Bitcoin koers verwachting en voorspellingen van experts.

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin heeft vele pieken en dalen gezien in de afgelopen jaren. Door op onderstaande bitcoin koers grafiek een bepaalde periode te selecteren kun je inzoomen op het koersverloop van Bitcoin in die tijd. 

Met name de waarde van Bitcoin eind 2017 en begin 2018 lijkt wanneer we de gehele periode bekijken het meest noemenswaardig, maar dit is volledig afhankelijk van de tijdsgeest.

Ook in 2013 kende de BTC koers euro bijvoorbeeld een grote stijging, in twee maanden ging de koers toen ook vele malen over de kop van ongeveer €100 naar €800.

Het kan daarom ook zo maar eens voorkomen dat we over een aantal jaar naar de afgelopen all time high kijken en dat deze in het niets verdwijnt vergeleken met de Bitcoin euro koers op dat moment.

Koop direct Bitcoin met iDeal

Realtime de bitcoin koers volgen

De prijs van bitcoin wordt constant bijgehouden, omdat deze constant verandert. Het wordt bepaald door de laatste prijs die er voor BTC is betaald.

Anders dan bij de ‘normale’ beurshandel kent bitcoin geen slot- of openingskoers. Er kan 24/7 gehandeld worden in bitcoin en hierdoor verandert de live bitcoin koers constant.

Historische bitcoin koers

Zoals al eerder aangegeven verandert de btc koers euro en dollar voortdurend en dit is altijd al zo geweest. Het verschil met de gebruikelijke aandelenhandel is dat Bitcoin relatief gezien nog erg volatiel is. De prijs schommelt sterk en dit betekent dat de slimme handelaar hier goed op kan inspelen.

Het omgekeerde is alleen ook waar, je kunt van de een op de andere dag flink wat procenten omlaag gaan wat betreft je portfolio waarde in Bitcoin. De historische bitcoin koers vind je hier boven.

De bitcoin waarde is zoals je in bovenstaande grafiek kunt zien nog erg volatiel. Helemaal links in de grafiek zie je een klein puntje in 2013. Toen was het ongehoord dat de Bitcoin koers ruim $1100 waard was. Inmiddels zou iedereen in paniek raken waneer die prijs weer bereikt wordt.

Bitcoin All Time High

Niemand had verwacht dat de high van toen in het niets zou vallen vergeleken met de all time high van 2017 op 16 december van $19.891. Hieruit blijkt wel hoe snel de wereld van cryptocurrency zich ontwikkeld.

Wil je de geschiedenis van Bitcoin en de opkomst van de bitcoin wereld nalezen? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van Bitcoin in die tijd.

Met deze ontwikkelingen in ons achterhoofd is het dan ook aannemelijk dat een nieuwe all time high mogelijk is. Er wordt nog altijd hard gewerkt aan Bitcoin en crypto projecten in het algemeen en steeds meer mensen komen ermee in aanraking. Dit is dan ook de reden dat de bitcoin koers verwachting er rooskleurig uitziet volgens velen.

Het aantal dagen sinds de All Time High op dit moment wordt volgens sommigen genoemd als een negatief punt en ze verwachten dat een nieuwe stijging van de btc koers niet meer mogelijk is. In het verleden heeft een ATH echter wel vaker langer op zich laten wachten.

Dagen sinds Bitcoin All Time High
Dagen sinds Bitcoin All Time High

Een goed moment om Bitcoin te kopen?

Op de vraag: “Is het een goed moment om Bitcoin te kopen?” geeft iedereen een ander antwoord. Persoonlijk ben ik van mening dat het altijd een goed moment is om in te kopen. Ik doe aan dollar cost averaging en koop iedere maand een x-bedrag aan bitcoin wat ik kan missen.

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Bitcoin koers verwachting

De bitcoin koers komt tot stand door vraag en aanbod. Op het moment dat er meer aanbieders zijn dan kopers zal de prijs dalen en andersom. De bitcoin verwachting is dus volledig afhankelijk van de vraag naar btc in de toekomst. Hiervoor kan gekeken worden naar verschillende modellen, maar ook naar de uitspraken van experts en mogelijke toepassingen. 

Om te bepalen of de vraag in de toekomst zal stijgen is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Worden de nadelen snel opgelost dan is de kans groot dat de Bitcoin koers verwachting hierdoor zal stijgen.

Voor- en nadelen bitcoin

Veel mensen zijn heel enthousiast over Bitcoin. Ze verwachten dat btc in de toekomst nog veel meer toepassingen zal hebben en dat hierdoor de btc prijs zal stijgen. Er zijn alleen ook mensen die er weinig heil in zien en het zelfs een scam vinden.

Hierover zul je uiteindelijk toch zelf je mening moeten vormen, iemand overtuigen is niet het doel van dit artikel. Over alle voor- en nadelen van btc kun je in dit artikel meer informatie vinden. Beknopt zijn dit enkele voor- en nadelen van bitcoin:

Voordelen:

 • Door de combinatie van bitcoin en blockchain wordt het mogelijk het vertrouwen dat nodig is voor financiële transacties uit handen te nemen van tussenpersonen. Het maakt volledig peer to peer transacties mogelijk zonder tussenkomst van derden.
 • De technologie biedt ruimte voor talloze nieuwe ontwikkeling. De belangrijkste toepassingen van bitcoin zijn wellicht nog niet eens uitgevonden. Bij de creatie van het internet had niemand voor mogelijk gehouden dat we bijvoorbeeld onze kleren online zouden kopen.
 • Door de ledger (blockchain) kunnen er op een vertrouwde manier gegevens opgeslagen worden. Dit voorkomt dat gegevens aangepast kunnen worden en kan in tal van industrieën toegepast worden. 
 • Steeds meer winkeliers nemen btc en/of andere crypto aan als betaalmiddel. Dit leidt op zijn beurt weer tot een stijging van het aantal gebruikers en de groei van het netwerk in zijn geheel.
 • Bitcoin is zo ontworpen dat naarmate het netwerk groeit, ook de beveiliging toeneemt. De beloning voor het beveiligen van het netwerk wordt hoger, waardoor er steeds meer miners zullen werken voor de beloning.

  Zodra de beveiliging toeneemt, wordt het vervolgens aantrekkelijker voor ontwikkelaars om juist op dat netwerk aan het werk te gaan. Dit zorgt vervolgens weer voor groei van het netwerk.
 • (internationale) transacties worden een stuk goedkoper. Vaak betalen mensen grote percentages commissie om een transactie te kunnen doen naar het buitenland. Bitcoin heeft laten zien dat dit een stuk goedkoper kan en naarmate de technologie zich ontwikkeld zal deze fee in principe alleen maar goedkoper (= voordeliger) worden.
 • Bitcoin zorgt voor semi-anonieme transacties. Iedere transactie kan op de blockchain gevolgd worden, maar er zitten geen namen verbonden aan de bitcoin adressen. Voor gebruikers die anonieme transacties willen doen biedt het dus vele voordelen vergeleken met een gewone bankrekening. 
 • Het netwerk is volledig peer to peer. Dit betekent dat er geen ‘CEO van Bitcoin’ bestaat. Geen enkele entiteit kan invloed uitoefenen op de koers van bitcoin en niemand kan het stoppen. Mocht de overheid Bitcoin willen verbieden en willen stoppen dan zouden ze in theorie het internet uit moeten schakelen. Andere mogelijkheden zijn er niet om Bitcoin tegen te houden. 
 • Schaarste is ingebouwd. In tegenstelling tot de euro of dollar is er bij Bitcoin een maximale hoeveelheid. De euro en de dollar kan zomaar bijgedrukt worden waardoor het geld dat jij al in je bezit hebt daadwerkelijk minder waard is geworden. Bij Bitcoin zullen er maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn en dit zorgt voor schaarste. 
crypto parels 2020
Crypto parels voor 2020

Nadelen:

 • De prijs is op het moment erg volatiel en dit maakt het zowel een interessant product om in te investeren maar ook een risicofactor voor mensen die het willen gebruiken. De investering kan de volgende dag aanzienlijk minder (of meer) waard zijn en veel bedrijven hebben niet de vrijheid en de middelen om het daarom te accepteren als betaalmiddel.
 • Doordat het netwerk steeds meer waard wordt trekt het ook criminelen aan die het proberen te stelen. Zelfs particulieren kunnen nu slachtoffer worden van hackers en veel geld verliezen.
 • Doordat er geen tussenpersoon is ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van je Bitcoin/crypto. Verlies je de geheime sleutel die je toegang geeft tot je bitcoin? Dan ben je al je geld verloren. Over het veilig bewaren van je crypto kun je hier meer informatie vinden. Een goede methode hiervoor is een hardeware wallet zoals de Ledger Nano S.

  In het gewone geldsysteem hebben we banken die dit voor ons regelen en vaak biedt een bank dan ook een garantie. In Nederland ben je bijvoorbeeld tot €100.000 verzekert op je spaarsaldo, bij bitcoin is dit niet aan de orde.
 • Vooral in de begindagen van Bitcoin werd het vooral gebruikt door criminelen op het dark web/ silk road. Dit heeft geleid tot een slecht imago waar het project nog steeds mee te maken heeft. Bij het opstellen van regelgeving wordt het gebruik van bitcoin door criminelen nog steeds vaak aangehaald. 
 • Een ander nadeel van Bitcoin dat vaak aangekaart wordt is het gebruik van stroom. Miners gebruiken voor het beveiligen van het bitcoin netwerk namelijk veel apparatuur die constant grote berekeningen moet doen en dit kost veel stroom.

Gezien al deze voor- en nadelen is de Bitcoin koers verwachting zeer positief. Het peer to peer netwerk zorgt ervoor dat niemand er invloed op kan uitoefenen en de ingebouwde schaarste maakt het in theorie zo dat de waarde zal stijgen.

Wat de nadelen betreft zijn dit voornamelijk ‘kinderziektes’ welke na verloop van tijd uit de wereld geholpen kunnen worden. In het begin van het internet werd het ook wel het ‘wilde westen’ genoemd, maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit onze maatschappij. 

Experts over Bitcoin

De meningen over de koers van Bitcoin verschillen zoals gezegd sterk. Sommige experts hebber er geen vertrouwen in, waar anderen ervan overtuigd zijn dat bitcoin de wereld ‘gaat veroveren’.

Er zijn een aantal interessante figuren uit de techwereld die in de afgelopen jaren bijzondere uitspraken gedaan hebben over Bitcoin en de toekomst. Uiteraard blijft het ook voor deze mensen gissen en weet niemand het honderd procent zeker. Wel is duidelijk dat dit allemaal personen zijn met kennis en invloed in de techwereld en daarom zeker het luisteren waard zijn.

John McAfee

John McAfee is de maker van het eerste antivirus programma. Het is een controversieel persoon, maar er valt niet te ontkennen dat hij iets heeft betekent in de tech wereld. Miljoenen computers draaien nog steeds het antivirus programma met zijn naam.

McAfee is erg actief in de Crypto wereld en met name op Twitter laat hij veel van zich horen. In November 2017 heeft hij de Bitcoin voorspelling gedaan dat een Bitcoin tegen het einde van 2020 $1 miljoen waard zal zijn. Hij is zo overtuigd dat hij ‘“will eat his dick on national television” als zijn voorspelling niet uitkomst.

Bitcoin voorspelling McAfee
Bitcoin voorspelling McAfee

Tim Draper

Tim Draper is een Amerikaanse investeerder. Hij heeft bekendheid gekregen in de Bitcoin wereld doordat hij in 2014 ongeveer 30.000 Bitcoin gekocht heeft van een politie veiling. Zijn investeringsmaatschappij heeft een voorspelling gedaan over de prijs van Bitcoin aan het einde van 2020. De verwachting is dat het een prijs zal hebben van $250.000.

Bitcoin voorspelling Tim Draper
Bitcoin voorspelling Tim Draper

De Winklevoss tweeling

De twee Winklevoss broers zijn bekende Amerikaanse investeerders in Bitcoin, maar zijn vooral bekend vanwege hun betrokkenheid bij het oprichten van Facebook. Ze claimen dat Zuckerberg het idee van Facebook van ze gestolen heeft en hebben hiervoor in de rechtbank een vergoeding van €65 miljoen voor ontvangen.

Sindsdien hebben de broers grote investeringen gedaan in Bitcoin en waren ze een van de eersten die echt in grote bedragen Bitcoin kochten. Naar schatting hebben ze ongeveer 1% van de totale Bitcoin voorraad aangeschaft.

Je kunt dus wel zeggen dat ze ‘skin in the game’ hebben. Hierover is recent ook een boek uitgebracht, welke je hier kunt vinden. De voorspelling van de broers is dat Bitcoin in de toekomst maar liefst $320.000 waard zal zijn.

Jack Dorsey en Steve Wozniak

Jack Dorsey is de co-founder van Twitter, een social media met ongeveer 335 miljoen gebruikers. Dorsey heeft uitgesproken dat hij verwacht dat er binnen nu en 10 jaar nog maar één currency bestaat, Bitcoin. Hij ziet dat er veel gebeurt in de wereld van Bitcoin en dat iedereen hard werkt om het te laten slagen.

Hij ziet de toekomst dan ook rooskleurig in. Je kunt je alleen maar voorstellen wat deze Bitcoin koers verwachting doet met de Bitcoin prijs. Daarnaast heeft hij aangegeven zelf alleen maar Bitcoin te bezitten. Naar eigen zeggen koopt hij voor ongeveer $10.000 aan Bitcoin iedere week.

Steve Wozniak, de mede oprichter van Apple samen met Steve Jobs, heeft aangegeven achter deze uitspraak te staan. Hij weet niet zeker of het gaat gebeuren, maar ziet in dat Bitcoin iets bijzonders is.

Hij geeft aan dat er geen enkele persoon is die het project draaiende houdt, maar dat juist het gedaan wordt door de gehele gemeenschap. Dit ziet hij als iets bijzonders en geeft het daarom een goede kans van slagen.

Bitcoin koers volgens Dorsey
Bitcoin koers volgens Dorsey

Bitcoin prijs voorspelling 2020, 2025, 2030

Er is inmiddels al veel geschreven over de Bitcoin koers verwachting. Er kan dan ook wel geconcludeerd worden dat veel mensen de koers positief voorspelling.

Voor 2020 is deze BTC verwachting hoog, namelijk rond de $25.000 per Bitcoin. Dit heeft vooral met de Bitcoin halving te maken. De beloning voor de miners is door de helft gegaan waardoor het aanbod minder is geworden.

Volgens Coinswitch ziet de voorspelling er voor 2025 nog rooskleuriger uit. Er wordt namelijk een prijs verwacht van rond de $50,000 per bitcoin. Het is dan mogelijk dat de Bitcoin al een stuk nadrukkelijker aanwezig is in ons dagelijks leven.

Het betalen met BTC kan dan meer voorkomen en in de tussentijd is natuurlijk de technologische ontwikkeling ook doorgegaan. Zodra deze lijn zich doorzet kan de prijs van Bitcoin in 2030 zelfs rond de $75.000 schommelen.

Natuurlijk zijn de voorspellingen van de experts in dit artikel nog een stuk hoger en het enige wat we kunnen doen is afwachten. Niemand kan met zekerheid zeggen wat er met de BTC koers gaat gebeuren. Zolang je je hier altijd bewust van bent en geen gekke dingen doet kan het interessant zijn om je met Bitcoin bezig te houden.

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Moet ik investeren in Bitcoin?

Bitcoin is een erg interessante technologie en dit zou een reden kunnen zijn om erin te investeren. Als we de genoemde experts mogelijk geloven dan heeft Bitcoin een goede kans van slagen en dit zal een positief effect hebben op de BTC koers.

Het blijft alleen ook erg belangrijk na te denken over de keerzijde. Wanneer de experts gelijk krijgen dan zal een investering in Bitcoin een goede zijn om te doen.

Op termijn zal de vraag toenemen en daarmee ook de koers van bitcoin. Het omgekeerde kan ook voorkomen. De worst case scenario is dat Bitcoin op termijn zal verdwijnen en dat een investering erin leidt tot verlies.

Naar mijn idee wegen in dit geval de nadelen niet op tegen de voordelen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je alleen geld investeert dat je ook daadwerkelijk kunt missen. Voor iedereen is dit een ander bedrag en dit moet je natuurlijk helemaal zelf weten.

Mocht je bijvoorbeeld €100 investeren? Dan is het ergste wat je kan gebeuren dat je je inleg kwijt raakt, mocht Bitcoin over een aantal jaar niet meer bestaan. Krijgt echter ook maar één van de genoemde experts gelijk? Dan is jouw investering direct aanzienlijk meer geld waard.

Met het oog op de schaarste van Bitcoin is het daarom niet zo’n gek idee om er in ieder geval iets van aan te schaffen. Wellicht heb je dan later nog een leuk appeltje voor de dorst.

Ter vergelijking heb ik de verjaardag van de Bitcoin White Paper genomen en de prijzen genoteerd op deze data (31 oktober) over de afgelopen 7 jaar. Kijk zelf maar wat er met je investering gebeurt zou zijn mocht je toen een beetje BTC gekocht hebben.

2013$199,83
2014$345,01
2015$328,51
2016$702,64
2017$6132,99
2018$6336,99
2019$9202,46

Handelen in Bitcoin

In dit artikel hebben we het gehad over het kopen van Bitcoin, maar je kunt ook actief gaan handelen door bijvoorbeeld Technische Analyse. Dit kost iets meer tijd en moeite, maar kan zeker zijn vruchten afwerpen. Om hierover meer te leren hebben we dit artikel geschreven.

Bitcoin kopen

Lig je niet wakker van een (kleine) investering? Dan kan het wellicht de moeite waard zijn om eens aan Bitcoin te denken. Je moet het alleen altijd zelf bepalen, want investeren (in bitcoin) is niet voor iedereen. Er komen naast het kopen van btc ook zaken als beveiliging om de hoek kijken. Daarover kun je hier meer informatie vinden.

Direct Bitcoin kopen doe je bijvoorbeeld gemakkelijk via Bitvavo. Je stort euro’s via iDeal en laat ook je winst weer direct uitbetalen op je bankrekening. Ook hoef je je niet druk te maken over wallets, dit regelt de exchange ook voor je. Profiteer nu van de actie en handel de eerste €1000 aan fee’s gratis in de eerste week!

>Maak hier direct je account aan<

De Bitcoin koers verwachting lijkt zeer positief voor de toekomst. De ontwikkelingen gaan al zeker 10 jaar door en we kunnen daarom wel stellen dat Bitcoin hier is ‘to stay’. Met maar 21 miljoen Bitcoin die ooit gemaakt zullen worden is het een schaars goed. De kans is dan ook groot dat het in de toekomst alleen nog maar meer waard zal worden!

.

Crypto masterclass

crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content