Het eerste blok van Bitcoin (genesisblok) werd op 3 januari 2009 gemaakt en sindsdien is het hard gegaan met Bitcoin. Zodra het over Bitcoin gaat, denkt iedereen direct aan de koers en dat is niet zo vreemd. Tien jaar geleden was het namelijk nog niets waard, maar tegenwoordig is er een hele industrie omheen gebouwd.

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over de Bitcoin koers. We bekijken de actuele bitcoin waarde en gaan in op de historische Bitcoin koers in euro en dollar.

Bitcoin koers

De koers van Bitcoin heeft vele pieken en dalen gezien in de afgelopen jaren.

De waarde van Bitcoin eind 2017 en begin 2018 lijkt wanneer we de gehele periode bekijken het meest noemenswaardig, maar dit is volledig afhankelijk van de tijdsgeest.

Ook in 2013 kende de BTC koers in euro en dollar bijvoorbeeld een grote stijging, in twee maanden ging de koers toen ook vele malen over de kop van ongeveer €100 naar €800.

Het kan daarom ook zo maar eens voorkomen dat we over een aantal jaar naar de afgelopen all time high kijken en dat deze in het niets verdwijnt vergeleken met de Bitcoin euro koers op dat moment.

Hieronder is de realtime Bitcoin koers te volgen. De grafiek wordt constant bijgewerkt en is nodig want de Bitcoin koers verandert ook in realtime. Op het moment dat een whale een grote investering doet zul je zien dat er binnen no-time een flinke sprong gemaakt kan worden.

Historische bitcoin koers

De btc koers euro en dollar verandert constant en dit is altijd al zo geweest. Het verschil met de gebruikelijke aandelenhandel is dat Bitcoin relatief gezien nog erg volatiel is. De prijs schommelt sterk en dit betekent dat de slimme handelaar hier goed op kan inspelen.

Het omgekeerde is alleen ook waar, je kunt van de een op de andere dag flink wat procenten omlaag gaan wat betreft je portfolio waarde in Bitcoin.

Een groot verschil met Bitcoin en traditionele aandelen is namelijk dat er op ieder moment van de dag of nacht gehandeld kan worden. Dit betekent dat de Bitcoin waarde ook altijd zal veranderen.

De historische Bitcoin koers kun je hieronder terugvinden. Interessant is om terug te kijken naar de koers van jaren geleden. Toen dachten we ook dat we een flinke All Time High te pakken hadden. Inmiddels is dit alweer flink gestegen en in de geschiedenis van Bitcoin is de vorige All Time High altijd flink verbroken. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat we de volgende All Time High weer halen.

Bitcoin All Time High

Niemand had verwacht dat de high van toen in het niets zou vallen vergeleken met de all time high van 2017 op 16 december van $19.891. Hieruit blijkt wel hoe snel de wereld van cryptocurrency groeit.

Wil je de geschiedenis van Bitcoin en de opkomst van de bitcoin wereld nalezen? In dit boek lees je meer over de geschiedenis van Bitcoin in die tijd.

Met deze ontwikkelingen in ons achterhoofd is het dan ook aannemelijk dat een nieuwe all time high mogelijk is. Er wordt nog altijd hard gewerkt aan Bitcoin en crypto projecten in het algemeen en steeds meer mensen komen ermee in aanraking. Dit is dan ook de reden dat de bitcoin koers verwachting er rooskleurig uitziet volgens velen.

Het aantal dagen sinds de All Time High op dit moment wordt volgens sommigen genoemd als een negatief punt en ze verwachten dat een nieuwe stijging van de btc koers niet meer mogelijk is. In het verleden heeft een ATH echter wel vaker langer op zich laten wachten.

Bitcoin dagen sinds all time high
Bitcoin dagen sinds all time high

Bitcoin koers euro

Bitcoin koersen kunnen in verschillende valuta uitgedrukt worden. In Nederland drukken we de Bitcoin koers in euro uit, al doen internationale media dit vaak in dollar. Voor ons is de euro iets makkelijker te vergelijken met bijvoorbeeld dagelijkse producten of ons salaris. Hieronder kun je Bitcoin omrekenen in euro.

Bitcoin koers dollar

In de buitenlandse media zie je de Bitcoin koers in dollar vaak terug. Dit maakt het voor landen die de euro gebruiken soms lastig om het om te rekenen en te vergelijken. Toch is het handig om ook de Bitcoin koers in dollar te begrijpen. De ‘magische grenzen’ die je terug leest worden meestal in de dollar weergegeven. Via de onderstaande tool kun je de Bitcoin koers dollar omrekenen.

Een goed moment om Bitcoin te kopen?

Op de vraag: “Is het een goed moment om Bitcoin te kopen?” geeft iedereen een ander antwoord. Persoonlijk ben ik van mening dat het altijd een goed moment is om in te kopen. Ik doe aan dollar cost averaging en koop iedere maand een x-bedrag aan bitcoin wat ik kan missen.

Dit doe ik altijd via Bitvavo. Hier kun je gemakkelijk Bitcoin kopen met iDeal en gebruik maken van de welkomsbonus. Hiermee hoef je over de eerste € 100 namelijk geen handelskosten te betalen. Deze handelskosten zijn op Bitvavo overigens gunstig, dus dit is niet iets waar je je druk om hoeft te maken.

Tip: Profiteer van de actie en maak direct een gratis account aan op Bitvavo!

Bitcoin technische Analyse

Veel mensen bepalen het juiste instapmoment met technische analyse. Wil je meer leren over het handelen van cryptocurrency? Lees dan meer over een crypto tradingbot en volg de cryptocurrency cursus.

Crypto Masterclass:

✔ Verdien geld vanaf overal ter wereld
✔ Laat je euro’s voor jou werken i.p.v. andersom
✔ Word een ware expert in de nieuwe economie
✔ Ontwikkel een killer mindset
✔ Geniet van een leven vol vrijheid

Bitcoin greed en fear index

Op onderstaande tool kun je zien hoe het sentiment in de Bitcoin markt ervoor staat. Schatten de handelaren in dat er verkocht moet worden of dat er juist aangekocht moet worden?

Latest Crypto Fear & Greed Index

Handelen in Bitcoin

In dit artikel hebben we het gehad over het kopen van Bitcoin, maar je kunt ook actief gaan handelen door bijvoorbeeld Technische Analyse. Dit kost iets meer tijd en moeite, maar kan zeker zijn vruchten afwerpen. Om hierover meer te leren hebben we dit artikel geschreven.

Bitcoin kopen

Lig je niet wakker van een (kleine) investering? Dan kan het wellicht de moeite waard zijn om eens aan Bitcoin te denken. Je moet het alleen altijd zelf bepalen, want investeren (in bitcoin) is niet voor iedereen. Er komen naast het kopen van btc ook zaken als beveiliging om de hoek kijken. Daarover kun je hier meer informatie vinden.

Direct Bitcoin kopen doe je bijvoorbeeld gemakkelijk via Bitvavo. Je stort euro’s via iDeal en laat ook je winst weer direct uitbetalen op je bankrekening. Ook hoef je je niet druk te maken over wallets, dit regelt de exchange ook voor je. Profiteer nu van de actie en handel de eerste €1000 aan fee’s gratis in de eerste week!

>Maak hier direct je account aan<

Een overzicht met andere geschikte exchange vind je op deze pagina.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.