Ben je benieuwd naar de actuele Bitcoin koers? Op deze pagina geven we je alle informatie die je maar nodig hebt. We vertellen je over de bitcoin koers verwachting, prijs voorspellingen van experts en de algemene ontwikkelingen. Ook vertellen we je waar je het beste bitcoin kopen kunt. De actuele bitcoin koers is $ 40,609.00. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van BTC -3.41% en had het een handelsvolume van $ 43,543,974,921. Eén bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshi en je kunt dus ook een fractie van Ƀ 1.00000000.

Bitcoin koers

De koers van bitcoin is in de jaren sinds het begin flink in waarde toegenomen. De bitcoin waarde was in het begin nihil, maar staat inmiddels al aanzienlijk hoger. Het is een serieuze optie als we het hebben over beleggen. Veel grote bedrijven accepteren het inmiddels of voegen het toe aan hun balance sheet om waarde te behouden voor de lange termijn.

In de begindagen was Bitcoin niets waard. In 2009 werd de eerste transactie gedaan van 5050 BTC voor $ 5,02. In 2013 stond de BTC koers op $ 199,83. Enkele jaren later in 2016 stond de bitcoin koers op $ 702,64 om een jaar later te stijgen naar een waarde van $ 6132,99. Hieronder vind je een totaaloverzicht van de bitcoin waarde op de officiële verjaardag van de Bitcoin whitepaper (31 oktober). 

De all time high van bitcoin is $ 64,805.00 (April 14, 2021). In totaal is het 161 dagen geleden sinds dit bereikt werd en het verschil met het hoogtepunt is 45.91%.

Het interessante aan de bitcoin koers is dat je deze altijd en overal live kunt bekijken én zou kunnen beïnvloeden. In tegenstelling tot de normale aandelenmarkt is deze namelijk 24/7 open op exchanges als Bitvavo. Je kunt je daar inschrijven via deze link en de eerste € 1000 gratis handelen.

2013$199,83
2014$345,01
2015$328,51
2016$702,64
2017$6.132,99
2018$6.336,99
2019$9.202,46
2020$13.549,25

Bitcoin koers verwachting 

De meningen verschillen sterk over de bitcoin verwachting voor de toekomst. Niet iedereen gelooft dat de koers alleen maar blijft stijgen en daar hebben ze waarschijnlijk gelijk in. Als we echter naar de bovenstaande koersen kijken en uitzoomen is er heel duidelijk te zien dat er een stijgende lijn in zit. De bitcoin koers gaan namelijk in een cyclus die enkele jaren duurt en bestaat uit de bull markt en bear markt. Dit zijn tijden van een positief (bull) en negatief (bear) sentiment op de markt.

Bitcoin biedt een alternatief voor de traditionele aandelenmarkt. Ons geld is onderhevig aan inflatie en verliest hierdoor en een toenemend tempo zijn waarde. Hiervoor kun je beleggen in huizen, aandelen of investeren in bitcoin om je waarde te behouden. Bitcoin wordt een steeds populairder alternatief en dit is dus positief voor de bitcoin koers verwachting voor de toekomst. 

Bitcoin wordt alsmaar schaarser. Dit betekent dat de bitcoin in theorie in de toekomst alleen nog maar duurder wordt door de maximale supply. Op dit moment zijn er 21,000,000 BTC van de maximaal 21 miljoen BTC uitgegeven. Iedere 4 jaar gaat de supply omlaag (halving) en dit zorgt voor meer schaarste en hogere koersen, dit is duidelijk terug te zien in de grafieken.

bitcoin halving verwachting

Bitcoin verwachting 2021 – 2028

De halving die iedere vier jaar plaatsvindt, de verschuiving van de financiële wereld naar de wereld van de cryptocurrency en het gebruik van bitcoin als store of value maakt de bitcoin koers verwachting voor de toekomst zeer positief. Laten we voorop stellen dat niemand dit met 100% zekerheid kan voorspellen, maar als we de afgelopen jaren als voorbeeld mogen nemen is investeren in bitcoin een goede keuze.

De verwachting voor bitcoin is dat het in de komende jaren een alsmaar groter aandeel zal krijgen in de markt. Veel mensen vergelijken bitcoin als een beter alternatief voor goud. In de laatste jaren komt de totale waarde van bitcoin steeds dichter in de buurt van die van de goud markt, maar voordat het zover is moet de bitcoin koers toch zeker nog x 10 gaan. Volgens veel beleggers is dat echter pas het begin. Ze noemen het beleggen in bitcoin dan ook nog steeds een slimme keuze. Op de vraag: Is het te laat om bitcoin te kopen? zeggen ze dan ook duidelijk nee.

We hebben enkele prijsvoorspellingen van bitcoin voor je gevonden die je als naslagwerk kunt gebruiken. Doe echter altijd goed eigen onderzoek voordat je overgaat tot het kopen van bitcoin en doe het alleen met geld dat je kunt missen. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt mocht er iets gebeuren waar je geen rekening mee gehouden hebt. De bitcoin verwachting 2021 – 2028 vind je hieronder:

2020:$ 24,416.23 ($ 29.000 in 2020)
2021:$ 57,509.71
2022:$ 66,434.30
2023:$ 74,581.29
2024:$ 96,785.92
2025:$ 112,713.11
2026:$ 131,071.14
2027:$ 129,572.70
2028:$ 166,312.11

Verwachting bitcoin over de jaren

De BTC verwachting zal nooit in een rechte lijn omhoog gaan. Dit gaat altijd met pieken en dalen. Dit wordt ook wel volatiliteit genoemd in de crypto wereld of de wereld van het beleggen. Dit principe komt voort uit vraag en aanbod. Kopen plotseling heel veel mensen bitcoin? Dan stijgt de koers hard. Er zijn op dat moment meer kopers waardoor de verkopers een hoger bedrag kunnen vragen voor hun BTC. Verkopen er plotseling veel meer mensen bitcoin? Dan moet de verkoper de prijs van bitcoin omlaag doen omdat er minder mensen zijn die bitcoin willen kopen. 

Dagelijks wordt er op exchanges als Bitvavo of Binance voor miljarden verhandeld en de prijs wordt altijd volgens het vraag en aanbod principe bepaalt. Door externe gebeurtenissen kan dit in een stroomversnelling terecht komen waardoor er grote schommelingen (volatiliteit) ontstaan. Een goede handelaar kan hierop inspelen en hoog verkopen en lager weer inkopen. 

Over de lange termijn is echter gebleken dat HODL’en, het bewaren van je bitcoin zonder te handelen, de beste strategie is geweest. Gewoon bitcoin kopen en dit bewaren zonder dat je er iets mee doet. Over de lange termijn kan dit je een behoorlijk rendement opleveren door de schaarste en de stijgende koers in de toekomst. De bitcoin prognose zoals eerder geschetst is positief voor ‘later’ dus je hoeft niet actief te handelen in bitcoin om eraan te kunnen verdienen.

Enkele recente ontwikkelingen die laten zien dat Bitcoin alsmaar populairder wordt en welke een positief effect (zullen) hebben op de BTC koers zijn:

 • Grote bedrijven accepteren bitcoin (PayPal, Microsoft, Wikipedia)
 • Grote bedrijven voegen bitcoin toe aan hun balance sheet om inflatie tegen te gaan en waarde te behouden (Tesla, Microstrategy, Square)
 • Institutionele beleggers kopen veel bitcoin en leggen beleggersfondsen aan voor pensioenfondsen, vermogensbeheerders etc (Grayscale, Galaxy Digital Holdings)
 • Ieder jaar neemt de hoeveelheid retail-beleggers toe
 • Praktisch iedere centrale bank is bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale valuta

Historische data Bitcoin

Bij het doen van onderzoek is het altijd goed om zoveel mogelijk data te bestuderen. Iedereen kan je zomaar iets aanpraten, maar data spreekt voor zichzelf. De bitcoin waarde bijvoorbeeld is terug te zoeken tot het begin en ook de koersschommelingen zijn gemakkelijk te lezen in onderstaande tabel. Het is verstandig om dit soort data te raadplegen om een duidelijk beeld voor jezelf te scheppen over de mogelijke bitcoin koers verwachting voor de toekomst.

* Currency in USD
Historical Price for Bitcoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Bitcoin koers euro

Bitcoin koersen kunnen in verschillende valuta uitgedrukt worden. In Nederland drukken we de bitcoin koers in euro uit, al doen international media dit vaak in dollar. Voor ons is de euro iets makkelijker te vergelijken met dagelijkse producten of ons salaris. Hieronder kun je Bitcoin omrekenen in euro.

Bitcoin koers dollar

In de buitenlandse media zie je de bitcoin koers in dollar vaak terug. Dit maakt het voor landen die de euro gebruiken soms lastig om het om te rekenen en te vergelijken met je eigen vermogen. Toch is het handig om de bitcoin koers in dollar te begrijpen. De ‘magische grenzen’ die je terug leest worden meestal in de dollar weergegeven. Via de onderstaande tool kun je de bitcoin koers dollar omrekenen.

Bitcoin kopen

BTC kopen kun je zoals we al eerder zeiden doen op de grootste exchanges ter wereld. Voor ons als Nederlanders is Bitvavo de beste optie. Hier betaal je de laagste handelskosten en krijg je bovendien een welkomstbonus als je je inschrijft via deze link. Je betaalt gemakkelijk met iDeal en je kunt na een korte verificatie snel bitcoin kopen.

Laatste bitcoin nieuws vandaag

Naast het bekijken van de koers data is het verstandig om altijd het laatste actuele nieuws rondom bitcoin te volgen. Ook externe factoren zoals nieuws rondom regelgeving kan invloed hebben op de bitcoin koers en zelfs de verwachting voor bitcoin. Door altijd op de hoogte te zijn weet je zeker dat je kunt inspelen op het laatste nieuws en de bitcoin verwachting naar jouw hand kunt zetten. Wij schrijven dagelijks nieuwsartikelen over bitcoin die je kunt vinden onder de categorie Bitcoin nieuws. Verder hebben we hieronder een verzameling van internationaal nieuws voor je neergezet.

  Crypto Masterclass & trading signalen van experts

  Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

  Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

  .