Bitcoin kopen is een veel gezochte term op het internet. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, willen steeds meer mensen meedoen en Bitcoin kopen. Maar niet iedereen wil hetzelfde kopen. Sommige mensen willen Bitcoin storten op een exchange en anderen willen bitcoin kopen met ideal. Weer anderen vinden het belangrijk dat ze Bitcoin kopen uit Nederland, waar anderen het nog liever uit een BTC automaat halen. Kortom, veel verschillende manieren voor het kopen van Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDeal

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Bitcoin kopen met iDeal. Dit is makkelijk en heel snel te regelen. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je gebruik maken van Bitvavo.

Bitvavo

Bitcoin kopen iDeal | Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar het kopen van Bitcoin enorm eenvoudig gemaakt wordt. Je kunt een account aanmaken op Bitvavo en eenvoudig je bankrekening koppelen. Zodra je dit gedaan hebt (zo gebeurt) kun je vanaf je bankrekening euro’s storten op de exchange. Deze euro’s kun je eenvoudig omwisselen voor de beschikbare cryptocurrencies. Heb je winst gemaakt? Dan kun je die munten weer verkopen voor euro’s en op je bankrekening laten storten. Het mooie aan Bitvavo is dat ze een enorm overzichtelijke website hebben, waardoor het geschikt is voor iedereen. Een andere reden waarom ik Bitvavo een goed platform vind is dat je geen kosten hoeft te betalen voor je euro transacties. Heb je dus winst gemaakt en wil je de euro’s weer laten storten op je bankrekening? Dan betaal je hier geen fee voor.

Aanmelden op Bitvavo.

Waar Bitcoin kopen?

Het kopen van Bitcoin is zoals je hebt kunnen lezen afhankelijk van wat je precies wilt. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je het beste voor Bitvavo kiezen. Maar wil je handelen op een van de grootste exchanges? Dan kun je het beste kiezen voor Binance. Bitvavo is de gemakkelijkste opties, zelfs voor beginners.

Hoe Bitcoin kopen?

Als je nog nooit eerder Bitcoin gekocht hebt, kan dit misschien intimiderend overkomen. Je moet een wallet hebben, je moet er geld op storten en je moet dan nog eens beginnen met handelen. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk.

Bitvavo exchange | Bitcoin kopen met iDeal

Bitvavo aanmelden

    • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.

Bitvavo bank account

    • Nu kun je beginnen met handelen. Kies de munt die je wilt kopen uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel van de betreffende munt je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken op wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal.

Bitvavo Bitcoin kopen iDeal

  • Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht!
  • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Klik dan bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!

Bitvavo Bitcoin verkopen