Leestijd: 5 minuten

Bitcoin kopen is een veel gezochte term op het internet. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, willen steeds meer mensen meedoen en Bitcoin kopen. Maar niet iedereen wil hetzelfde kopen. Sommige mensen willen Bitcoin storten op een exchange en anderen willen bitcoin kopen met ideal. Weer anderen vinden het belangrijk dat ze Bitcoin kopen uit Nederland, waar anderen het nog liever uit een BTC automaat halen. Kortom, veel verschillende manieren voor het kopen van Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDeal

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Bitcoin kopen met iDeal. Dit is makkelijk en heel snel te regelen. Maar van welke methode ik gebruik maakt hangt af van wat ik nodig heb. Omdat ik op meerdere exchanges handel, heb ik soms op verschillende exchanges wat Bitcoin nodig. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je beter gebruik maken van Bitvavo. Wil je Bitcoin kopen met iDeal en het laten storten op een willekeurige exchange? Dan is Bitonic zeer geschikt. Hieronder zal ik verder ingaan op de twee methodes.

Bitvavo

Bitcoin kopen iDeal | Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar het kopen van Bitcoin enorm eenvoudig gemaakt wordt. Je kunt een account aanmaken op Bitvavo en eenvoudig je bankrekening koppelen. Zodra je dit gedaan hebt (zo gebeurt) kun je vanaf je bankrekening euro’s storten op de exchange. Deze euro’s kun je eenvoudig omwisselen voor de beschikbare cryptocurrencies. Heb je winst gemaakt? Dan kun je die munten weer verkopen voor euro’s en op je bankrekening laten storten. Het mooie aan Bitvavo is dat ze een enorm overzichtelijke website hebben, waardoor het geschikt is voor iedereen. Een andere reden waarom ik Bitvavo een goed platform vind is dat je geen kosten hoeft te betalen voor je euro transacties. Heb je dus winst gemaakt en wil je de euro’s weer laten storten op je bankrekening? Dan betaal je hier geen fee voor.

Aanmelden op Bitvavo.

Bitcoin kopen iDeal | Bitonic

Zoals ik zei wil ik soms een beetje Bitcoin beschikbaar hebben op verschillende exchanges. Op de Binance exchange is het bijvoorbeeld niet mogelijk om direct euro’s te storten zoals op Bitvavo. Om hier te handelen dien je Bitcoin of een andere munt te kopen en dit te storten op de exchange. Hiervoor kun je Bitcoin kopen met iDeal bij Bitonic. Deze Bitcoin handelaar stelt je in staat om Bitcoin te kopen met iDeal en dit te laten storten op een willekeurig Bitcoin adres. Zo kun je je BTC adres van Binance kopiëren en hier Bitcoin op laten storten. En zodra de transactie is goedgekeurd kun je naar hartelust handelen op de exchange. Bitonic is een betrouwbare partij en verwerkt de bestelling altijd snel. Wil je dus Bitcoin kopen met iDeal voor op een exchange? Dan is Bitonic zeer geschikt.


Waar Bitcoin kopen?

Het kopen van Bitcoin is zoals je hebt kunnen lezen afhankelijk van wat je precies wilt. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je het beste voor Bitvavo kiezen. Maar wil je handelen op een van de grootste exchanges? Dan kun je het beste kiezen voor Binance en je Bitcoin storten via Bitonic. Dit zijn de gemakkelijkste opties, zelfs voor beginners. Je kunt ook nog eens rustig nalezen hoe het precies werkt in het artikel over beginnen met Cryptocurrencies.

Hoe Bitcoin kopen?

Als je nog nooit eerder Bitcoin gekocht hebt, kan dit misschien intimiderend overkomen. Je moet een wallet hebben, je moet er geld op storten en je moet dan nog eens beginnen met handelen. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk. Wil je Bitcoin kopen via een van de twee manieren hier boven? Volg dan de onderstaande instructies.

Bitvavo exchange | Bitcoin kopen met iDeal

Bitvavo aanmelden

  • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.

Bitvavo bank account

  • Nu kun je beginnen met handelen. Kies de munt die je wilt kopen uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel van de betreffende munt je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken op wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal.

Bitvavo Bitcoin kopen iDeal

 • Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht!
 • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Klik dan bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!

Bitvavo Bitcoin verkopen

Bitonic | Bitcoin kopen met iDeal, storten op exchanges

  • Ga naar de Bitonic website of klik op de Bitonic widget eerder op deze pagina.
  • Geef aan hoeveel Bitcoin je wilt kopen of voor hoeveel euro je dit wilt doen en klik op ‘Kopen’.

Bitonic Bitcoin kopen met iDeal

  • Voer vervolgens het BTC adres in waarop je je Bitcoin gestort wilt hebben. Controleer altijd de eerste 3 en laatste 3 cijfers van je BTC adres, zodat je zeker weet dat je het goede adres hebt ingevoerd. Is dit het geval? Klik dan op ‘Afrekenen’. Je kunt nu eenvoudig betalen met iDeal en ontvangt je Bitcoin op het wallet adres dat je hebt aangegeven.

Bitonic Bitcoin kopen

 • Koop je voor het eerst Bitcoin bij Bitonic? Dan is er een verificatie noodzakelijk voor je bankrekening, maar ook dit is zo geregeld. Het is eenmalig, dus na de eerste verificatie kun je onbeperkt Bitcoin kopen.
 • Wil je Bitcoin verkopen? Doe dan simpelweg het omgekeerde. Rechts boven de widget van Bitonic kun je kiezen tussen ‘Bitcoins kopen’ en ‘Verkopen’. Klik op ‘Verkopen’ en vul de noodzakelijke gegevens in.

Bitcoins verkopen iDeal

Bitonic gebruiken om Bitcoin te storten op een exchange?

In dit voorbeeld zal gebruik gemaakt worden van de Binance exchange. Dit is een van de grootste exchanges en bevalt mij persoon erg goed.

Binance aanmelden

  • Zodra je op je account kunt zoek je onder ‘Funds’ naar BTC en klikt achter Bitcoin op ‘Deposit’. Hier vind je je Bitcoin adres en dit kun je bijvoorbeeld bij Bitonic gebruiken om er Bitcoin op te laten storten. Zodra de transactie goedgekeurd is kun je beginnen met handelen.

Binance deposit