Bitcoin kopen? Lees hier alles over bitcoin kopen met iDeal en meer!

Bitcoin kopen is een veel gezochte term op het internet. Wanneer de prijs van Bitcoin stijgt, willen steeds meer mensen meedoen en Bitcoin kopen. Maar niet iedereen wil hetzelfde kopen. Sommige mensen willen Bitcoin storten op een exchange en anderen willen bitcoin kopen met ideal. Weer anderen vinden het belangrijk dat ze Bitcoin kopen uit Nederland, waar anderen het nog liever uit een BTC automaat halen. Kortom, veel verschillende manieren voor het kopen van Bitcoin.

Bitcoin kopen met iDeal

Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Bitcoin kopen met iDeal. Dit is makkelijk en heel snel te regelen. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je gebruik maken van Bitvavo. Nog niet helemaal zeker? Lees dan hier de Bitcoin koers verwachting.

bitvavo

Bitcoin kopen iDeal | Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange waar het Bitcoin kopen enorm eenvoudig gemaakt wordt. Je kunt een account aanmaken op Bitvavo en eenvoudig je bankrekening koppelen. Zodra je dit gedaan hebt (zo gebeurt) kun je vanaf je bankrekening euro’s storten op de exchange. Deze euro’s kun je eenvoudig omwisselen voor de beschikbare cryptocurrencies. Heb je winst gemaakt? Dan kun je die munten weer verkopen voor euro’s en op je bankrekening laten storten.

Het mooie aan Bitvavo is dat ze een enorm overzichtelijke website hebben, waardoor het geschikt is voor iedereen. Een andere reden waarom ik Bitvavo een goed platform vind is dat je geen kosten hoeft te betalen voor je euro transacties. Heb je dus winst gemaakt en wil je de euro’s weer laten storten op je bankrekening? Dan betaal je hier geen fee voor. Je kunt hier een kijkje nemen bij Bitvavo.

Waar Bitcoin kopen?

Het kopen van Bitcoin is zoals je hebt kunnen lezen afhankelijk van wat je precies wilt. Wil je direct handelen op een exchange met euro’s? Dan kun je het beste voor Bitvavo kiezen. Maar wil je handelen op een van de grootste exchanges? Dan kun je het beste kiezen voor Binance. Bitvavo is de gemakkelijkste opties, zelfs voor beginners.

Hoe Bitcoin kopen?

Als je nog nooit eerder Bitcoin gekocht hebt, kan dit misschien intimiderend overkomen. Je moet een wallet hebben, je moet er geld op storten en je moet dan nog eens beginnen met handelen. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk.

Bitvavo exchange | Bitcoin kopen met iDeal

Bitvavo aanmelden
  • Koppel je bankrekening. Dit kun je doen bij ‘My Account’ onder ‘Verification’. Klik op ‘Add a bank account’. Nu moet je minimaal €1 storten vanaf het gewenste bankrekening nummer naar je Bitvavo account. Dit kan eenvoudig met iDeal. Zodra je bankrekening gecontroleerd is ontvang je zowel de €1 als de koppeling tussen Bitvavo en je bankrekening. Vanaf nu kun je eenvoudig transacties doen tussen deze twee rekeningen.
Bitvavo bank account
  • Nu kun je beginnen met handelen. Kies de munt die je wilt kopen uit de lijst met alle Cryptocurrencies en klik onder ‘Action’ op ‘Buy’. Vervolgens kun je aangeven hoeveel van de betreffende munt je wilt kopen en waarmee je het wilt betalen. Je hoeft je niet druk te maken op wallets of iets dergelijks, dit regelt Bitvavo allemaal.
Bitvavo Bitcoin kopen iDeal
  • Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht!
  • Wil je je euro’s weer laten storten op je bankrekening? Klik dan bij je portfolio op ‘Withdraw euro’ en kies een van de bankrekening nummers die je gekoppeld hebt met Bitvavo. Klik op ‘Check’ en je zult je euro’s terugzien op je eigen bankrekening. Heel gemakkelijk!
Bitvavo Bitcoin verkopen

Bitcoin kopen, waar moet ik rekening mee houden?

Er zijn veel dingen waar je op kan latten als je Bitcoin gaat kopen. En het hangt er ook helemaal vanaf wat de reden is dat je Bitcoin koopt. Het is naar mijn idee allereerst belangrijk om een keuze te maken tussen deze twee beweegredenen om Bitcoin te kopen:

  • Wil je Bitcoin kopen om te sparen?
  • Koop je Bitcoin om te handelen?

Het is belangrijk eerst voor jezelf deze keuze te maken. Zodra je dit weet kun je gaan oriënteren naar waar je het beste Bitcoin kunt kopen. Voor beide motieven zijn er dingen die je eigenlijk zou moeten weten.

Bitcoin kopen om te sparen

Zodra je Bitcoin wilt kopen om te sparen, doe je er goed aan om hier met jezelf een duidelijke afspraak over te maken. Prijzen van Bitcoin fluctueren enorm en het is verleidelijk om hier veel op te gaan letten.

Maar als je het besluit genomen hebt om je Bitcoin te sparen, is de actuele prijs eigenlijk helemaal niet zo relevant. Sparen doe je immers voor de langere termijn. Spreek met jezelf een x-bedrag af dat je iedere maand/week/dag wilt inleggen om Bitcoin te kopen en hou je hier aan. De prijs is niet zo relevant.

Door deze ‘strategie’ toe te passen hou je je bezig met ‘dollar cost averaging‘. Dit is een investeringsstrategie waarbij je niet zozeer let op de huidige prijs. Je let hier meer op het gemiddelde van je investering over een langere termijn.

Koop je vandaag voor €100 1 Bitcoin en is dit morgen €90 waard? Dan sta je op 10% verlies. Maar koop je in je volgende investeringsperiode nog een keer voor €100, dan krijg je dus 1.1 Bitcoin omdat het goedkoper is. Je hebt meer Bitcoin gekocht voor hetzelfde bedrag en hierdoor wordt het gemiddelde van je investering beter verspreid. Je bent hierdoor beter ‘beschermt’ tegen de koers wisselingen.

Bitcoin veilig bewaren

Belangrijk bij deze strategie is dat je je Bitcoin veilig bewaart. Gezien je spaart moet je voor een lange termijn je Bitcoin veilig bewaren. Je hoeft niet te handelen dus het heeft geen zin om je BTC op een exchange te laten staan.

Een goede manier om dit te doen is het kopen van een hardware wallet, zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano X. Hiermee bewaar je je Bitcoin veilig en hoef je er niet meer naar om te kijken. Je maakt eenmalig een Bitcoin adres aan waarop jij iedere periode rustig je Bitcoin stort. Je saldo zal groeien en hebt hiermee een appeltje voor de dorst voor later.

Het hoeven geen grote bedragen te zijn die je inlegt in Bitcoin. Maar over de lange termijn zal de hoeveelheid Bitcoin die je bezit oplopen. En heb je een keer een gedeelte van je ‘spaarrekening’ nodig? Dan kun je het gemakkelijk weer verkopen vanuit je wallet en laten storten op je bankrekening. Dit kan zoals genoemd dus bijvoorbeeld via Bitvavo of Bitonic.

Bitcoin kopen om te handelen

Als je Bitcoin koopt om te handelen moet je op een aantal andere zaken letten. Ben je van plan veel te traden en altcoins te kopen? Dan doe je er goed aan te letten op bijvoorbeeld de trading fee’s van de exchange en de betrouwbaarheid.

Als je actief aan het handelen bent doe je veel trades en betaalt hier dus fee’s over. Dit is heel normaal, maar de hoeveelheid fee’s die je betaalt verschilt per exchange. Bij de ene betaal je meer dan bij de andere. En dit zorgt er dus voor dat de ene exchange geschikter is om je Bitcoin te kopen om te handelen dan de andere.

In dit artikel kun je mijn top 5 exchanges vinden. Je vindt hier niet alleen meer informatie over trading fee’s, maar ook over de withdrawal kosten. Dit zijn de kosten die je moet betalen om je Bitcoin en andere cryptovaluta van het platform te halen. Ook deze kosten zijn heel normaal, maar willen nog wel eens verschillen per exchange. Bitcoin vergelijken wat betreft prijs doe je hier.

Naar Bitvavo (opens in a new tab)”>-> Naar Bitvavo

Je cryptovaluta veilig bewaren

Ook bij deze methode is het belangrijk je crypto veilig te bewaren. Doorgaans als je veel trade laat je je crypto op de exchange staan om snel te kunnen handelen. De eerste stap die je altijd moet zetten is het activeren van je 2 factor authentication.

Daarnaast is het ook verstandig om de winst die je boekt met het traden niet allemaal te laten staan of te herinvesteren. Af en toe zal je een tegenvaller krijgen. En als je al je voorgaande winst direct geherinvesteerd hebt ben je dus direct een groot gedeelte van je portfolio kwijt.

Verspreid daarom ten eerste altijd het risico, maar bewaar ook eens wat Bitcoin en andere crypto buiten de exchange op een hardware wallet. Ook op deze manier kan je wat van je winst afroamen en bewaren voor een ‘rainy day’.

Bitcoin pinautomaat

Dit is naar mijn mening een van de eenvoudigste manieren om Bitcoin te kopen. Maar er zijn natuurlijk tal van andere manieren waarop je dit kunt doen. Zo zijn er tegenwoordig ook Bitcoin pinautomaten waarmee je Bitcoin kunt kopen.

Dit zijn pinautomaten zoals je ze al kent, alleen krijg je in plaats van biljetten Bitcoin uit de automaat. En natuurlijk niet fysiek, maar je kunt het vanuit de automaat laten storten op je Bitcoin rekening of bijvoorbeeld je Ledger Nano X wallet. Je kunt hier meer informatie vinden over Bitcoin pinautomaten.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?