De market cap is de totale hoeveelheid geld die er in een markt zit. Dit is te berekenen voor een markt als Bitcoin, maar ook voor de totale cryptocurrency markt. Eerder al ging Bitcoin de vorige All Time High voorbij, maar nu is ook een nieuwe ATH aangebroken voor de totale cryptocurrency markt.

Bitcoin All Time High

Het vorige record van de totale hoeveelheid geld in de Bitcoin markt stond op bijna $ 320 miljard op 19 december 2017. Dit was ongeveer op de top van de Bitcoin hoogte destijds en een gigantisch bedrag in vergelijking met de jaren ervoor.

Tijdens de huidige bull run ging Bitcoin hier echter al snel overheen. Zo ver zelfs dat we bijna van een verdubbeling kunnen spreken. Op het moment van schrijven staat de market cap van Bitcoin namelijk op ruim $ 578 miljard. Dit is een stijging van ongeveer 180%.

Bitcoin market cap
Bitcoin market cap

Totale market cap

Wat betreft de totale hoeveelheid geld in alle cryptocurrency (totale market cap) liet de all time high iets langer op zich wachten. Het vorige record stond op 7 januari 2018 en bedroeg € 681 miljard. Op 4 januari 2021 werd dit record verbroken en vanaf nu bevinden we ons dus in nieuw terrein. Op dit moment (5 januari) staat het record op € 739 miljard en dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de flinke stijging van Bitcoin.

Totale market cap
Totale market cap

Tijdens de vorige All Time High van de totale market cap was de dominantie van Bitcoin ongeveer 34%. Dit betekent dat 34% van de totale market cap bestond uit geld in bitcoin. Op dit moment ligt de dominantie van Bitcoin rond de 70%. We kunnen dus wel concluderen dat het grootste gedeelte van dit record veroorzaakt is door een stijging van de bitcoin prijs. 

We spreken van een alt season op het moment dat de dominantie van bitcoin weer afneemt. Dit betekent dat er geld van bitcoin in de andere markten gestoken wordt. Voorlopig lijkt dit nog niet aan de orde, maar het kan snel omslaan in de crypto wereld. 

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.