Leestijd: 2 minuten

De op twee na rijkste miljardair van Mexico heeft mensen aangeraden weg te blijven van fiat valuta’s, zoals de dollar en de euro, en te investeren in bitcoin. Hij noemde fiat geld van papier en leugens en benadrukte dat centrale banken meer geld drukken dan ooit tevoren.

Ricardo Salinas Pliego adviseert om in Bitcoin te investeren

De op twee na rijkste miljardair van Mexico, Ricardo Salinas Pliego, gaf vrijdag wat advies in een video die hij op Twitter plaatste om zijn volgelingen fijne feestdagen te wensen. Salinas is de oprichter en voorzitter van Grupo Salinas. Dit is een groep bedrijven met belangen in telecommunicatie, media, financiële diensten, en detailhandel. Volgens Forbes’ lijst van miljardairs is zijn nettowaarde momenteel $13 miljard.

De miljardair gaf advies met betrekking tot Bitcoin en centrale banken. Hij adviseerde zijn Twitter volgers om weg te blijven van fiat geld. De dollar, de euro, de yen, of de peso – ze zijn allemaal hetzelfde verhaal. Het is vals geld gemaakt van papier en leugens. Centrale banken drukken meer geld dan ooit tevoren. Investeer in Bitcoin.

Dit was niet de eerste keer dat Salinas mensen aanraadt Bitcoin te kopen. In juni kondigde hij plannen aan om zijn bank BTC te laten accepteren. Hij onthulde in een Twitter post dat hij het gebruik van Bitcoin aanbeveelt. Daarnaast werkt hij met zijn bank eraan werken om de eerste bank in Mexico te worden die Bitcoin accepteert. Salinas gelooft ook dat “Bitcoin het nieuwe goud is,” waarbij hij opmerkte dat het “veel draagbaarder” is.

In november tweette de miljardair “Buy Bitcoin Right Now” waarbij hij aanhaalde dat de Verenigde Staten steeds meer op een ander onverantwoordelijk derde wereldland lijken. Hij postte ook een grafiek die liet zien wat hij beschreef als “de schaal van nepgeldcreatie”.

In december kondigde Salinas aan dat zijn winkelketen, Grupo Elektra, een toonaangevend winkelbedrijf in Latijns-Amerika, Bitcoin is gaan accepteren.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.