Leestijd: < 1 minuut

Bitcoin’s worsteling met de rode candlesticks duurt de laatste twee weken voort. Er leek een herstel aan te komen, maar op 20 december zakte Bitcoin tot onder de $46.000 grens. Bitcoin mijnwerkers en HODLers blijven echter bullish. Zal het genoeg zijn voor een herstel van de Bitcoin prijs?

HODLers en mijnwerkers blijven bullish

De inkomsten van Bitcoin mijnwerkers trokken, na een duikeling op 16 december, weer aan. De illiquide voorraad van mijnwerkers lag slechts 500 BTC onder zijn all-time high.

Deze illiquide voorraad Bitcoin zijn munten die aan mijnwerkers worden uitgegeven als beloning voor het oplossen van een blok, maar die nooit on-chain zijn uitgegeven. Opmerkelijk is dat mijnwerkers sinds maart 2020 aanzienlijk meer BTC zijn gaan HODL’en.

HODLers en mijnwerkers bevinden zich momenteel in een fase van langdurige accumulatie. Sinds november zien een opwaartse trend. Op het moment van schrijven overtrof de groei van het “illiquide aanbod” de uitgifte van munten met een factor 3.4x.

Nu de Bitcoin prijs voor de zoveelste keer zijn ondergrenzen test, zou het dan het juiste moment zijn om te beoordelen of dit de marktbodem kan zijn? Het lijkt erop dat de $45k-$46k wel de bodem kan zijn. Vooral omdat hetzelfde de afgelopen weken als een sterke steunzone heeft gefungeerd.

Voorheen gingen belangrijke prijsbodems in BTC echter gepaard met paniek-capitulatie door grote volumes. Dit is nog niet gebeurd, dus de mogelijkheid van een lagere bodem kan ook niet worden uitgesloten.

Kijkend naar de vraag-aanbod dynamiek, lijkt het er wel op dat er een supply squeeze in de maak is. Maar de prijs van BTC heeft nog steeds een massale retail push of retail FOMO nodig om serieuze prijsactie op gang te brengen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.