Leestijd: 2 minuten

Het zal niemand ontgaan zijn dat bitcoin in de afgelopen dagen omlaag is gegaan. De hele crypto markt kleurt al dagen rood en dit roept de vraag op of de bull markt nu dan toch is afgelopen.

Is een dergelijke dip normaal?

Bitcoin zakt vandaag onder de psychologische grens van $ 50.000. Hiermee staat het ruim 26% lager dan de All Time High 9 dagen geleden. Dat is een behoorlijke dalen sinds de top en zorgt voor een rode kleur in ieder zijn portfolio.

Een dergelijke correctie vanaf de top is alleen niet uitzonderlijk. Veel cryptocurrency projecten laten dit zien en zelfs bitcoin heeft dit in het verleden ook al vaker gehad.

Gedurende de bull run in 2017 bijvoorbeeld daalde de bitcoin koers binnen 7 dagen met ongeveer 33%. De koers ging toen van $ 4623 op 8 september naar $ 3070 op 15 september. 

Deze β€˜crash’ was precies drie maanden voordat er een hoogtepunt bereikt werd op 15 december 2017. Binnen drie maanden steeg de koers toen van $ 3070 naar $ 17.274. Dit is een stijging van 562%. 

Natuurlijk is dat geen zekerheid voor de huidige bull markt en biedt dit geen enkele garantie op een herstelde koers nu. Wel plaatst het een dergelijke crash in perspectief. 

Het kan natuurlijk zo zijn dat het gebeurd is met de pret op dit moment. Wat echter ook aan de hand kan zijn is een correctie. Dit zien we vaak nadat een cryptocurrency grote winsten heeft geboekt. Mensen nemen na een zeer positieve periode wat winst om vervolgens weer op een lager punt in te kopen.

De gehele cryptocurrency markt lijkt op dit moment rood te kleuren. Ethereum bijvoorbeeld staat op dit moment ruim 19% lager dan de all time high 17 uur geleden. Binance Coin staat op -26,87% vergeleken met de all time high 11 dagen geleden.

We zullen moeten afwachten wat de koers de komende dagen zal doen. Op Twitter lijken de meningen verdeeld. Veel mensen geven aan dat het een goed moment is om in te kopen: β€˜Buy the dip’. Anderen wachten het nog even af en duimen alleen maar dat de koers weer omhoog zal gaan.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.