Leestijd: 2 minuten

Er zijn talloze modellen waarmee beleggers de koers van bitcoin en andere cryptocurrency proberen te voorspellen. Helemaal in deze onrustige tijden grijpen mensen iedere kans aan om te zoeken naar positieven en dit doet zich nu ook voor. De Relative Strength Index (RSI) staat op ‘oversold’ en dat betekent volgens sommigen een goed moment om in te stappen.

Wat zegt de RSI over de toekomstige bitcoin koers?

De RSI is een index waarop het momentum op de markt gemeten kan worden. Het wordt gebruikt om te meten hoe snel de bitcoin koers een bepaalde kant op beweegt en ook hoeveel ‘kracht’ er achter de beweging zit.

Een hoge RSI betekent dat de prijsbeweging in de afgelopen twaalf maanden heel positief geweest is en een lage RSI betekent het tegenovergestelde. Interessant aan de huidige bitcoin markt is dat de RSI heel laag staat.

Op het moment van schrijven is de bitcoin markt ‘oversold’. Dit komt voor op het moment dat bitcoin verkocht wordt op een waarde waarvan de markt eigenlijk verwacht dat het hoger zou moeten zijn. Dit komt voor in extreem onzekere tijden zoals we die nu meemaken.

Bitcoin Relative Strength Index
Bitcoin Relative Strength Index

Als we hierboven naar de RSI kijken zien we dat deze weer in het rood gekleurd is, dit betekent dat het heel laag staat. De vorige keren dat de RSI rond dit niveau stond waren voor de opmars in 2012, de opmars in 2016 en de opmars die ingezet werd in 2019.

We kunnen duidelijk zien dat na een RSI in het rood een periode komt van grote stijging. Dat is de reden dat beleggers een lage RSI zien als goed instapmoment op de markt. 

Met de huidige economische situatie in de wereld is dat natuurlijk geen zekerheid, maar gezien de historische data zou je deze conclusie wel willen trekken. Veel beleggers die actief zijn voor de lange termijn zien dergelijke perioden als een moment waarop je relatief goedkoop aan bitcoin kunt komen.

Op momenten dat de RSI hoog staat (in het groen) is het sentiment op de markt heel hoog. Veel meer mensen willen het kopen en je betaald dan relatief meer. De plotselinge daling van de afgelopen dagen is ingezet met relatief weinig handelsvolume.

Als beleggers massaal besluiten dat ze bitcoin willen kopen kan dit sentiment snel omgedraaid worden. Wel blijven zaken als de hoge inflatie en de onzekerheid in Oekraïne belangrijke pijnpunten voor dit moment. Hoe lang de Bitcoin RSI dan ook in de rode cijfers blijft staat is onduidelijk.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.