Leestijd: 2 minuten

De Bitcoin prijs is weer aan het stijgen, vanochtend ging de Bitcoin prijs door de 66.000 dollar. Welke indicatoren zorgen ervoor dat de Bitcoin prijs zo hard stijgt?

Bitcoin prijs blijft stijgen

Er zijn een aantal indicatoren voor de stijging van de Bitcoin prijs. Hieronder benoemen we er een aantal.

1.         Fear & Greed Index

De Fear & Greed Index wordt gebruikt als graadmeter om het marktsentiment te meten. De score is gebaseerd op een aantal variabelen, die een bepaalde wegingsfactor hebben.

Voorbeelden zijn handelsvolume, prijsvolatiliteit, marktdominantie en marktsentiment (denk aan Google zoekopdrachten, sociale media en diverse marktonderzoeken).

De Crypto Fear & Greed Index staat momenteel op “75”. Dit is een relatief hoge score een geeft de mate van ‘greed’ oftewel β€˜hebzucht’ weer. Deze hebzucht zorgt ervoor dat de vraag naar een crypto toeneemt. Aan de andere kant is te veel hebzucht niet goed voor de markt. Het zorgt er namelijk voor dat deze oververhit raakt.

2.         Toename van nieuwe actieve Bitcoin-adressen

Een andere manier om te meten of er veel nieuwe gebruikers op het Bitcoin-netwerk komen, zijn de nieuwe actieve adressen. Dit zijn adressen waar de afgelopen 24 uur Bitcoin van is ontvangen of verstuurd.

We zien een stijgende curve sinds juli 2021, maar nog niet zo overtuigend als in de eerste twee kwartalen van 2021. Dit betekent dat er geen sprake is masse van mensen is die plotseling Bitcoin kopen of verkopen. Er is dus nog geen sprake van een FOMO-fase.

3.         Toename van hodlers

We zien een toename van hodlers, dat zijn langetermijnbeleggers die hun munten langer dan 155 dagen vasthouden. De reden dat hodlers toenemen is omdat de gemiddelde Bitcoin-kosten hoger zijn dan voorheen. Hierdoor is er minder behoefte om de koningsmunten te verkopen.

We zien ook steeds meer Bitcoin wegvloeien van crypto-exchanges. Volgens gegevens van Glassnode zijn er in de afgelopen 4 maanden maar liefst 200.000 Bitcoin uit de exchange gestroomd. Tegen de huidige prijzen is dat zo’n 12,5 miljard dollar aan Bitcoin.

4.         Cryptomarkt door 3 biljoen dollar

De totale cryptomarkt is door de stijgende prijzen de grens van 3 biljoen dollar gepasseerd, een nieuwe mijlpaal. De totale waarde van digitaal goud overstijgt nu de marktkapitalisatie van Tesla en nadert zilver.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.