Leestijd: 6 minuten

Niet iedereen is even enthousiast over Bitcoin en Cryptocurrency. Sommige mensen weten simpelweg niet wat het is en weer anderen hebben er geen vertrouwen in. En dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar dit betekent niet dat je er niet van kan profiteren. In dit artikel vertel ik waarom Bitcoin kopen niet alleen voor de ‘tech nerd’ of ‘Bitcoin gek’ is, maar ook voor de gewone Nederlander. Dit doe ik aan de hand van de Bitcoin koers voorspelling van prominente figuren uit de tech wereld.

Ook als je je niet bezig houdt met Bitcoin, zul je er misschien wel eens van gehoord hebben. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van de Nederlanders wel eens van Bitcoin gehoord heeft. En zeker na vorig jaar is dat niet zo vreemd. Vorig jaar steeg de prijs van Bitcoin in de laatste maanden snel naar een bedrag van ruim €16.000. Inmiddels is de prijs weer flink gedaald en dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen geld verloren hebben en hiermee ook hun interesse in Bitcoin. Dit is uiteraard begrijpelijk, want geld verliezen is nooit leuk. Maar in dit artikel zal ik vertellen waarom juist deze mensen Bitcoin moeten kopen aan de hand van de Bitcoin voorspelling.

Bitcoin chart

Bitcoin voorspelling – Moet ik Bitcoin kopen?

Ik zal niet beweren dat je van al je geld direct Bitcoin moet kopen. Ook hoef je niet te gaan handelen of Altcoins te kopen. Het enige wat ik iedereen waarmee ik praat aanbeveel is om bijv. voor €100 aan Bitcoin te kopen en hier niet meer naar om te kijken. De reden hiervoor is de potentie van de toekomst van Bitcoin. We hoeven hier geen enorm technische discussie te voeren, maar kunnen kijken naar wat prominente mensen uit zowel de Bitcoin als niet-Bitcoin wereld hierover te zeggen hebben.

Er zijn namelijk een hoop ‘extreme’ Bitcoin voorspellingen gedaan door mensen die zeker het luisteren waard zijn. Tegelijk zullen we kijken wat er gebeurt met de prijs van Bitcoin als enkele voorspellingen van deze mensen uit komen. In deze voorbeelden ga ik uit van een bedrag van €100 aan Bitcoin, als je dit nu zou kopen op een exchange.

Voor €100 Bitcoin kopen ontvang je nu 0.01743949 BTC. Dit is wat je op dit moment voor €100 zou ontvangen, als je handelt op Bitvavo.

John McAfee

John McAfee is de maker van het eerste antivirus programma. Het is een controversieel persoon, maar er valt niet te ontkennen dat hij iets heeft betekent in de tech wereld. Miljoenen computers draaien nog steeds het antivirus programma met zijn naam. McAfee is erg actief in de Crypto wereld en met name op Twitter laat hij veel van zich horen. In November 2017 heeft hij de Bitcoin voorspelling gedaan dat een Bitcoin tegen het einde van 2020 $1 miljoen waard zal zijn. Hij is zo overtuigd dat hij ‘“will eat his dick on national television” als zijn voorspelling niet uitkomst.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $1 miljoen dollar waard. Jouw zojuist gekochte 0.01743949 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $17.439,49 waard zijn.

McAfee voorspelling Bitcoin

Tip Draper

Tim Draper is een Amerikaanse investeerder. Hij heeft bekendheid gekregen in de Bitcoin wereld doordat hij in 2014 ongeveer 30.000 Bitcoin gekocht heeft van een politie veiling. Zijn investeringsmaatschappij heeft een Bitcoin voorspelling gedaan over de prijs van Bitcoin aan het einde van 2020. De Bitcoin voorspelling is dat het een prijs zal hebben van $250.000.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $250.000 waard. Jouw zojuist gekochte 0.01743949 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $4359,87 waard zijn.

Draper Bitcoin voorspelling

De Winklevoss tweeling

De twee Winklevoss broers zijn bekende Amerikaanse investeerders in Bitcoin, maar zijn vooral bekend vanwege hun betrokkenheid bij het oprichten van Facebook. Ze claimen dat Zuckerberg het idee van Facebook van ze gestolen heeft en hebben hiervoor in de rechtbank een vergoeding van €65 miljoen voor ontvangen. De voorspelling van de broers is dat Bitcoin in de toekomst maar liefst $320.000 waard zal zijn.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $320.000 waard. Jouw zojuist gekochte 0.01743949 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $5580,64 waard zijn.

Jack Dorsey en Steve Wozniak

Jack Dorsey is de co-founder van Twitter, een social media met ongeveer 335 miljoen gebruikers. Hij heeft uitgesproken dat hij verwacht dat binnen nu en 10 jaar er nog maar een currency bestaat, de Bitcoin. Hij ziet veel gebeuren in de Bitcoin wereld en er wordt hard gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen die adoptie mogelijk maken. Je kunt je alleen maar voorstellen wat dit doet met de Bitcoin prijs.

Steve Wozniak, de mede oprichter van Apple samen met Steve Jobs, heeft aangegeven achter deze uitspraak te staan. Hij weet niet zeker of het gaat gebeuren, maar ziet in dat Bitcoin iets bijzonders is. Hij geeft aan dat er geen enkele persoon is die Bitcoin draaiende houdt, maar dat het gedaan wordt door de gehele gemeenschap.

In deze voorspelling is het moeilijk uit te drukken hoeveel je 0.01743949 BTC waard zal zijn als het uitkomst. Maar je kunt je voorstellen dat wanneer Bitcoin de enige currency wordt, de prijs nog vele malen hoger zal zijn dan de eerder genoemde voorbeelden.

Dorsey Bitcoin voorspelling

Wat is dan het worst-case scenario?

Er zijn ook veel prominente figuren die aangeven dat Bitcoin niets waard zal zijn in de toekomst. Ze hebben er geen vertrouwen in of geven aan het zelfs een ‘scam’ te vinden. Hier mag iedereen over denken hoe hij zelf wil. In dit geval is het worst-case scenario dat je de €100 aan Bitcoin zal verliezen als de Bitcoin in de toekomst daadwerkelijk stopt te bestaan.

Bitcoin crash

Conclusie

Het moraal van dit verhaal is eigenlijk heel simpel. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in Bitcoin, er wordt hard aan gewerkt door veel verschillende mensen en organisaties. Als we uit gaan van het genoemde voorbeeld, namelijk het investeren in Bitcoin voor €100, zal je 0.01743949 BTC bezitten. Wat kan hier mee gebeuren? Je kunt het allemaal verliezen. Dat is het aller belangrijkste om te onthouden. We weten niet hoe de toekomst van Bitcoin eruit gaat zien en kunnen hier ook geen goede Bitcoin voorspellingen over doen. Worst-case scenario: Je verlies je €100 investering.

Maar wat als we kijken naar al deze Bitcoin voorspellingen? Als ook maar een van de bovenstaande Bitcoin voorspellingen voor de helft uit komt, betekent dit een enorme toename in waarde. Je moet uiteraard altijd zelf blijven nadenken en nooit zomaar aannemen wat mensen je wijsmaken. Maar dit zijn een aantal prominente figuren die allemaal erg positief zijn over de toekomst van Bitcoin. Best-case scenario: Een enorme prijsstijging. Je 0.01743949 BTC zal wellicht wel tussen de $4359,87 en $17.439,49 waard worden. En wanneer Jack Dorsey gelijk krijgt zal dit nog vele malen meer zijn. Investeren in Bitcoin kan daarom enorm lucratief zijn.

Dit is precies de reden dat ik iedereen waarmee ik praat aanbeveel te investeren in Bitcoin voor een bedrag dat ze kunnen missen. Is het €100? prima. Is het €10? Prima. De gedachte hierachter is dat je het worst-case scenario wel overleefd wanneer blijkt dat Bitcoin niets wordt. Als je investeert wat je kunt missen, bijvoorbeeld €100, zul je niet wakker liggen als dit allemaal verdwijnt. Maar krijgt ook maar een persoon gelijk wat zijn Bitcoin voorspelling betreft? Dan heb je een leuk zakcentje achter de hand.

Naar mijn mening wegen de nadelen hier niet op te de potentiële voordelen. Dus ben je op zoek naar een spaarpotje voor de lange termijn? Overweeg dan ook eens om een beetje BTC te kopen. Wie weet wat de toekomst brengt.

Strand bitcon voorspelling

Hoe kan ik nou Bitcoin kopen?

Heb je helemaal geen verstand van Bitcoin, maar wil je toch investeren in Bitcoin? Dan is de Bitvavo exchange een uitstekende plek om te beginnen. Op deze Nederlandse exchange kun je handelen met euro’s en er worden automatisch wallets voor je aangemaakt. Je kunt Bitcoin kopen met iDeal, waardoor ook deze transactie voor iedereen te doen is. Lees hier de Bitvavo review. Hier vind je meer informatie over Bitcoin kopen.

Je kunt je hier aanmelden op Bitvavo

Bewaren van je Bitcoin

Als je Bitcoin wilt kopen voor de lange termijn is het handig om dit niet op een exchange te laten staan. Je Bitcoin in eigen beheer hebben is veel veiliger en de beste methode hiervoor is een hardware wallet. Persoonlijk gebruik ik de Ledger Nano S en hier ben ik zeer tevreden over. Je kunt hier meer lezen over het bewaren van je Bitcoin.

Bitcoin kopen? Lees hier hoe je dit doet
Beginnen met handelen in Cryptocurrency? Lees hier hoe het werkt
Op zoek naar een geschikte exchange? Maak dan je account aan op Binance
Wil je direct handelen met euro’s? Maak dan je account aan op Bitvavo
Je Cryptocurrency veilig bewaren? Kijk dan eens naar de Ledger Nano S
Ledger Nano S