Bitcoin koers verwachting: Wat gaat de Bitcoin koers doen?


bitcoin koers verwachting

Niet iedereen is even enthousiast over Bitcoin en Cryptocurrency. Sommige mensen weten simpelweg niet wat het is en weer anderen hebben er geen vertrouwen in. En dat is natuurlijk ook helemaal niet erg, maar dit betekent niet dat je er niet van kan profiteren. In dit artikel vertel ik waarom Bitcoin kopen niet alleen voor de ‘tech nerd’ of ‘Bitcoin gek’ is, maar ook voor de gewone Nederlander. Dit doe ik aan de hand van de Bitcoin koers voorspelling van prominente figuren uit de tech wereld en de algemene Bitcoin koers verwachting.

Ook als je je niet bezig houdt met Bitcoin, zul je er misschien wel eens van gehoord hebben. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 95% van de Nederlanders wel eens van Bitcoin gehoord heeft. En zeker na vorig jaar is dat niet zo vreemd.

Eind 2017/ begin 2018 steeg de prijs van Bitcoin in de laatste maanden snel naar een bedrag van ruim €16.000. Inmiddels is de prijs weer flink gedaald en dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen geld verloren hebben en hiermee ook hun interesse in Bitcoin.

Dit is uiteraard begrijpelijk, want geld verliezen is nooit leuk. Maar in dit artikel zal ik vertellen waarom juist deze mensen Bitcoin zouden moeten kopen aan de hand van de Bitcoin voorspelling van mensen uit de techwereld en de Bitcoin koers verwachting.

Bitcoin koers verwachting

Wat doet de koers?

Ik zal niet beweren dat je van al je geld direct Bitcoin moet kopen. Ook hoef je niet te gaan handelen of Altcoins te kopen. Het enige wat ik iedereen waarmee ik praat aanbeveel is om bijv. voor €100 aan Bitcoin te kopen en hier niet meer naar om te kijken.

De reden hiervoor is de potentie van de toekomst van Bitcoin. We hoeven hier geen enorm technische discussie te voeren, maar kunnen kijken naar wat prominente mensen uit zowel de Bitcoin als niet-Bitcoin wereld te zeggen hebben over de verwachting.

Er zijn namelijk een hoop ‘extreme’ Bitcoin voorspellingen gedaan door mensen die zeker het luisteren waard zijn. Tegelijk zullen we kijken wat er gebeurt met de prijs van Bitcoin als enkele voorspellingen van deze mensen uit komen. In deze voorbeelden ga ik uit van een bedrag van €100 aan Bitcoin, wanneer je dit nu zou kopen op een exchange.

Voor €100 Bitcoin kopen ontvang je nu 0,01037783 BTC. Dit is wat je op dit moment voor €100 zou ontvangen, als je handelt op Bitvavo. Je kunt hier een account aanmaken en direct bitcoin kopen.

crypto parels 2020
Crypto parels voor 2020

John McAfee

John McAfee is de maker van het eerste antivirus programma. Het is een controversieel persoon, maar er valt niet te ontkennen dat hij iets heeft betekent in de tech wereld. Miljoenen computers draaien nog steeds het antivirus programma met zijn naam.

McAfee is erg actief in de Crypto wereld en met name op Twitter laat hij veel van zich horen. In November 2017 heeft hij de Bitcoin voorspelling gedaan dat een Bitcoin tegen het einde van 2020 $1 miljoen waard zal zijn. Hij is zo overtuigd dat hij ‘“will eat his dick on national television” als zijn voorspelling niet uitkomst.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $1 miljoen dollar waard. Jouw zojuist gekochte 0,01037783 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $ 10.377,83 waard zijn.

McAfee voorspelling Bitcoin

Tip Draper

Tim Draper is een Amerikaanse investeerder. Hij heeft bekendheid gekregen in de Bitcoin wereld doordat hij in 2014 ongeveer 30.000 Bitcoin gekocht heeft van een politie veiling. Zijn investeringsmaatschappij heeft een voorspelling gedaan over de prijs van Bitcoin aan het einde van 2020. De verwachting is dat het een prijs zal hebben van $250.000.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $250.000 waard. Jouw zojuist gekochte 0,01037783 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $ 2.594,46 waard zijn.

Draper Bitcoin voorspelling

De Winklevoss tweeling

De twee Winklevoss broers zijn bekende Amerikaanse investeerders in Bitcoin, maar zijn vooral bekend vanwege hun betrokkenheid bij het oprichten van Facebook. Ze claimen dat Zuckerberg het idee van Facebook van ze gestolen heeft en hebben hiervoor in de rechtbank een vergoeding van €65 miljoen voor ontvangen. De voorspelling van de broers is dat Bitcoin in de toekomst maar liefst $320.000 waard zal zijn.

In deze voorspelling is Bitcoin eind 2020 $320.000 waard. Jouw zojuist gekochte 0,01037783 BTC voor €100 zullen dan maar liefst $ 3.320,91 waard zijn.

Over deze tweeling is overigens recent een interessant boek uitgekomen over de problemen die ze gehad hebben met Zuckerberg en hun Bitcoin avontuur. Zeker een aanrader!

Jack Dorsey en Steve Wozniak

Jack Dorsey is de co-founder van Twitter, een social media met ongeveer 335 miljoen gebruikers. Hij heeft uitgesproken dat hij verwacht dat binnen nu en 10 jaar er nog maar een currency bestaat, Bitcoin. Hij ziet veel gebeuren in de Bitcoin wereld en er wordt hard gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen die adoptie mogelijk maken. Je kunt je alleen maar voorstellen wat deze Bitcoin koers verwachting doet met de Bitcoin prijs. Daarnaast heeft hij aangegeven zelf alleen maar Bitcoin te bezitten.

Steve Wozniak, de mede oprichter van Apple samen met Steve Jobs, heeft aangegeven achter deze uitspraak te staan. Hij weet niet zeker of het gaat gebeuren, maar ziet in dat Bitcoin iets bijzonders is. Hij geeft aan dat er geen enkele persoon is die het project draaiende houdt, maar dat het gedaan wordt door de gehele gemeenschap.

In deze voorspelling is het moeilijk uit te drukken hoeveel je 0,01037783 BTC waard zal zijn als het uitkomst. Maar je kunt je voorstellen dat wanneer Bitcoin de enige currency wordt, de prijs nog vele malen hoger zal zijn dan de eerder genoemde voorbeelden.

Dorsey Bitcoin voorspelling

Wat is dan het worst-case scenario?

Er zijn ook veel prominente figuren die aangeven dat Bitcoin niets waard zal zijn in de toekomst. Ze hebben er geen vertrouwen in of geven aan het zelfs een ‘scam’ te vinden. Hier mag iedereen over denken hoe hij zelf wil. In dit geval is het worst-case scenario dat je de €100 aan Bitcoin zal verliezen als het project in de toekomst daadwerkelijk stopt te bestaan.

Bitcoin crash

Conclusie

Mis je kans niet. Het moraal van dit verhaal is eigenlijk heel simpel. Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in Bitcoin, er wordt hard aan gewerkt door veel verschillende mensen en organisaties.

Als we uit gaan van het genoemde voorbeeld, namelijk het investeren in Bitcoin voor €100, zal je 0,01037783 BTC bezitten. Wat kan hier mee gebeuren? Je kunt het allemaal verliezen. Dat is het aller belangrijkste om te onthouden!

We weten niet hoe de toekomst van koers Bitcoin eruit gaat zien en kunnen hier ook geen goede voorspellingen over doen die 100% waar is. Worst-case scenario: Je verlies je €100 investering.

Maar wat als we kijken naar al deze Bitcoin voorspellingen? Als ook maar een van de bovenstaande voorspellingen voor de helft uit komt, betekent dit een enorme toename in waarde. Je moet uiteraard altijd zelf blijven nadenken en nooit zomaar aannemen wat mensen je wijsmaken. Maar dit zijn een aantal prominente figuren die allemaal erg positief zijn over de toekomst van de Bitcoin koers.

Best-case scenario: Een enorme prijsstijging. Je 0,01037783 BTC zal wellicht wel tussen de $2.594,46 en $10.377,83 waard worden.

En wanneer Jack Dorsey gelijk krijgt zal dit nog vele malen meer zijn. Investeren in Bitcoin kan daarom enorm lucratief zijn.

Dit is precies de reden dat ik iedereen waarmee ik praat aanbeveel te investeren in Bitcoin voor een bedrag dat ze kunnen missen. Is het €100? prima. Is het €10? Prima.

De gedachte hierachter is dat je het worst-case scenario wel overleefd wanneer blijkt dat Bitcoin niets wordt. Als je investeert wat je kunt missen, bijvoorbeeld €100, zul je niet wakker liggen als dit allemaal verdwijnt. Maar krijgt ook maar een persoon gelijk wat zijn voorspelling betreft? Dan heb je een leuk zakcentje achter de hand.

Naar mijn mening wegen de nadelen hier niet op tegen de potentiële voordelen. Dus ben je op zoek naar een spaarpotje voor de lange termijn? Overweeg dan ook eens om een beetje BTC te kopen. Wie weet wat de toekomst brengt.

Nog niet overtuigd? Dan vind je hier een goede verzameling boeken over de geschiedenis van Bitcoin en over de achterliggende technologie. Het kan nooit kwaad je nog beter in te lezen!

Strand bitcon voorspelling

Bitcoin koers

De Bitcoin koers en de verwachtingen schommelen altijd enorm. Zodra de prijs een beetje daalt hoor je veel mensen die negatief zijn over de toekomst. Wanneer de Bitcoin prijs stijgt is iedereen direct weer heel enthousiast. Het gaat er in dit artikel niet om dat je je moet richten op de Bitcoin koers op korte termijn.

Het idee hierachter is dat je je bewust bent over de potentie van Bitcoin en dus niet naar ‘kleine’ schommelingen in de Bitcoin prijs kijkt. Mocht je het wel interessant vinden kun je hieronder de Bitcoin koers live volgen.

 

Hoe kan ik nou Bitcoin kopen?

Heb je helemaal geen verstand van Bitcoin, maar wil je er toch in investeren? Dan is de Bitvavo exchange een uitstekende plek om te beginnen.

Op deze Nederlandse exchange kun je Bitcoin kopen met euro’s en er wordt automatisch een wallet voor je aangemaakt. Je kunt je Bitcoin kopen met iDeal, waardoor ook deze transactie voor iedereen te doen is.

Lees hier mijn Bitvavo review, ik ben er persoonlijk erg tevreden over. Hier vind je nog meer informatie over Bitcoin kopen. Dus wil je eenvoudig Bitcoin aanschaffen? Dan kun je hier gratis een account aanmaken op Bitvavo en direct investeren in Bitcoin.

Wat de Bitcoin koers gaat doen blijft altijd onduidelijk, maar wie weet wat je €100 aan Bitcoin over 5 jaar waard is.

Maak hier je account aan en koop direct Bitcoin

Crypto masterclass
Crypto masterclass

Bitcoin wallet

Als je Bitcoin wilt kopen voor de lange termijn is het handig om dit niet op een exchange te laten staan. In het verleden zijn er veel mensen geweest die van hun Bitcoin zijn bestolen.

Toen deze mensen de Bitcoin kochten was het niet zoveel waard, maar naarmate de Bitcoin prijs toenam werd de waarde van hun investering een stuk hoger. Zo is er een persoon geweest die in een week tijd 7500 Bitcoin gemined had. Op dat moment was het nog niet zoveel waard, maar toen de Bitcoin prijs jaren later $100 was kwam hij erachter dat hij zijn private key weggegooid had. Inmiddels is de Bitcoin koers nog een stuk hoger, waardoor zijn verlies in de miljoenen loopt.

Je Bitcoin wallet in eigen beheer hebben is veel veiliger en de beste methode hiervoor is een hardware wallet. Persoonlijk gebruik ik de Ledger Nano S en hier ben ik zeer tevreden over. In dit artikel vind je meer informatie over Bitcoin wallets.

Je kunt hier mijn review lezen over de Ledger Nano S. Je kunt hier meer lezen over het bewaren van je Bitcoin.

Bij een hardware wallet hoort een private key. Dit is een reeks met woorden die je goed moet bewaren zodat je je wallet later weer kunt herstellen mocht je deze kwijt raken zoals in het eerder genoemde voorbeeld.

Vaak wordt deze private key opgeslagen op een stukje papier en dit is kwetsbaar. Daarom is er sinds kort de CRYPTOTAG. Op dit apparaat kun je je private key bewaren op titanium, waardoor het zelfs bij brand niet verloren gaat.

Koop je voor een relatief laag bedrag Bitcoin voor de lange termijn? Dan is het nog niet perse nodig een hardware wallet aan te schaffen en kun je dit gerust op Bitvavo laten staan. Maar wil je voor een hoger bedrag kopen of structureel een beetje sparen in Bitcoin? Dan doe je er goed aan een hardware wallet aan te schaffen.

Waarde Bitcoin

Zoals al vaak aangegeven in dit artikel gaat het er niet om wat de waarde van de BTC op dit moment is. Het gaat erom dat je in ieder geval een beetje bezit voor het geval de prominente figuren uit de tech wereld gelijk krijgen. Je wilt de boot natuurlijk niet mislopen.

Welke waarde Bitcoin in de toekomst zal hebben is niet te voorspellen en daarom is de Bitcoin koers op korte termijn niet interessant. Maar denk je dat het in de toekomst op een nog grotere schaal gebruikt zal worden? Dan kan het wel eens interessant zijn om je hierin te verdiepen.

Ben je dus op zoek naar een investering voor de toekomst? Dan is investeren in Bitcoin misschien nog niet zo’n slecht idee, al is het maar een beetje.

Nog niet overtuigd? Dan is het verstandig je nog even goed in te lezen. Via onderstaande knop vind je een selectie van nuttige boeken die je verder kunnen helpen. Vind hier nuttige Bitcoin boeken

Crypto masterclass:

Crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content

Maak nu een gratis account aan op Bitvavo en handel de eerste €1000 zonder transactiekosten!

Maak nu een gratis account aan