Het lijkt erop dat we deze artikelen iedere week kunnen gaan schrijven, want Bitcoin lijkt niet te stoppen. Het bereikt in de vroege ochtend van 6 januari namelijk een koers van maar liefst $ 35.679 en zet hiermee een nieuw record.

Bitcoin weer omhoog na korte pauze

De vorige All Time High van bitcoin werd behaald op 3 januari en stond ‘destijds’ een paar honderd dollar onder de grens van $35.000. Afgelopen nacht werd dit record opnieuw verbroken na een korte pauze van bitcoin de afgelopen dagen.

Zo daalde de bitcoin koers na 3 januari tot een dieptepunt van $ 29.268 op 4 januari. Dit schommelde die dag behoorlijk om vanaf 5 januari eigenlijk alleen nog maar recht omhoog te gaan.

Tussen 5 januari en 6 januari om 7 uur in de ochtend ging Bitcoin omhoog van $ 30.059 naar $ 35.192. Een stijging van ruim 17%. In euro staat de Bitcoin koers op het moment van schrijven op € 28.532,21. Het is daarmee dan ook hard onderweg om de grens van € 30.000 te verbreken. 

De trend in Google voor "Bitcoin"
De trend in Google voor “Bitcoin”

Interesse van consumenten

Het bereiken van deze koersen zijn mijlpalen die kunnen zorgen voor nog meer nieuwe investeerders die de prijs omhoog duwen. Als we de Google Trends gegevens erbij pakken is een duidelijke stijging te zien in de interesse. Deze grafiek is praktisch hetzelfde voor Nederland als voor de rest van de wereld.

Vanaf de laatste maanden in 2020 is een kleine stijging te zien, maar vanaf de kerst zien we de echte toename pas. Het schiet nu pas richting het interesse niveau van 2017 toen bitcoin zijn vorige bull run had. 

Eerder werd deze opmars voornamelijk veroorzaakt door de grote beleggers, maar steeds meer consumenten weten de exchanges nu ook te vinden voor Bitcoin. Dit alles bij elkaar ziet er nog steeds rooskleurig uit voor bitcoin en de koers.

Hoe Bitcoin kopen:
1. Inloggen bij Bitvavo
2. Geld storten via iDeal
3. Omzetten naar Bitcoin
4. Gefeliciteerd, je hebt Bitcoin gekocht

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.