Leestijd: 2 minuten

Op woensdag steeg de prijs van Bitcoin tot een nieuw hoogtepunt boven $ 66.000. Tech miljardair Peter Thiel zei dat de prijsstijging een teken is dat het “versleten” politieke systeem binnenkort in een diepe crisis zal verkeren.

Hoge Bitcoin koers een teken dat het versleten politieke systeem gaat imploderen

Thiel heeft zich weer eens op positieve wijze uitgesproken over Bitcoin. Dit gebeurde tijdens zijn toespraak op de conferentie dat werd georganiseerd door de Stanford Law School Chapter of the Federalist Society. De miljardair zei dat het een “extreem hoopvol teken” is dat de Bitcoin koers opnieuw boven de 60.000 dollar is gestegen.

Peter Thiel is een succesvolle ondernemer en heeft onder ander PayPal opgezet samen met Elon Musk, CEO Tesla. Volgens Thiel is Bitcoin de meest eerlijke markt die er op dit moment is. Thiel vergelijkt de huidige koersexplosie van Bitcoin met kanaries in de kolenmijn.

Op het moment dat een kanarie in de kolenmijn van zijn stokje valt, dan is dit voor de mijnwerkers een teken dat de lucht giftige stoffen bevat. Volgens Thiel is Bitcoin de kanarie in de kolenmijn die ons een teken geeft dat het huidige financiële systeem ten einde loopt en op het punt staat te imploderen.

“Ik weet niet of je op dit moment al je geld in Bitcoin moet stoppen tegen 60.000 dollar per Bitcoin,” zei Thiel maandag op een bijeenkomst van de Federalist Society, een conservatieve rechtsgroep.

“Maar het feit dat het op 60.000 dollar staat, is zeker een uiterst hoopvol teken”, klonk het. “Het is de kanarie in de kolenmijn. Dit is de eerlijkste markt die we in het land hebben, en het vertelt ons dat dit armoedige (…) regime op het punt staat in te storten.”

Daarom ziet Thiel Bitcoin als een goede manier voor de Verenigde Staten om zichzelf te beschermen tegen de mogelijke ineenstorting van het financiële systeem.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.