Leestijd: 2 minuten

Bitcoin (BTC) overtrof deze week zijn vorige all-time high en klom voor het eerst boven $ 66.000 te midden van de lancering van de eerste aan BTC gekoppelde ETF in de Verenigde Staten. Een team van strategen bij de grote zakenbank zei dat het eerder de inflatiezorgen zijn dan de aan Bitcoin gekoppelde ETF die de BTC-prijzen hoger drijven.

Inflatiezorgen zorgen voor nieuwe all time high voor Bitcoin

Momenteel zijn er veel zorgen over inflatie. Dat komt omdat we in veel landen een toename van de inflatie zien door alle economische maatregelen die landen moesten nemen om de gevolgen van COVID-19 op te vangen.

Strategen bij JPMorgan zeiden dat deze inflatiezorgen de recordrun van Bitcoin aanjagen. Waar investeerders en beleggers vroeger goud gebruikten om de inflatie af te dekken, zien we nu steeds vaker dat beleggers goud inruilen voor Bitcoin.

“We denken dat de perceptie van Bitcoin als een betere inflatie-afdekking dan goud de belangrijkste reden is voor de huidige uptrend,” zeiden de strategen.

Deze week werd met succes het eerste Amerikaanse Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) gelanceerd. De ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), die via futures contracten blootstelling aan Bitcoin zoekt, lanceerde dinsdag. En met een verhandeld volume van meer dan $ 1 miljard werd het de op een na grootste ETF-debuut in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Velen dachten dat de lancering van de eerste Bitcoin ETF de reden was dat Bitcoin prijs zo snel steeg. Maar strategen van JPMorgan zeiden dat de bezorgdheid dat de inflatie zal blijven stijgen en niet van voorbijgaande aard zal zijn, de belangrijkste drijfveer is voor de Bitcoin prijs die naar nieuwe hoogtepunten stuwt. 

Omdat de inflatie niet gedaald is, ondanks veelvuldige opmerkingen van de Federal Reserve dat ze “van voorbijgaande aard” zal zijn, hebben beleggers investeringsvehikels gezocht om hun koopkracht te beschermen.

Voorheen gebruikte beleggers goud ter afdekking van inflatie, maar nu wordt Bitcoin gebruikt als inflatie-afdekking. In drie maanden tijd is goud in waarde gedaald, terwijl Bitcoin meer dan verdubbeld is.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.