De wereld van de cryptocurrency blijft groeien. Niet alleen wat de waarde betreft maar ook de hoeveelheid mensen die erbij betrokken zijn. Door deze ontwikkelingen zie je dat projecten hun wegen scheiden en andere paden bewandelen door middel van een hard fork. 

Zoals Bitcoin Cash een hard fork is van Bitcoin (BTC) is Bitcoin SV een hard fork van Bitcoin Cash (BCH). Vanaf een bepaald moment zijn ze simpelweg een andere koers ingeslagen en verder gegaan met hun eigen blockchain.

In dit artikel kijken we naar Bitcoin SV. Wie zit er achter Bitcoin Satoshi Vision, hoe gaat het met de koers en waar wil het project naartoe?

Wat is Bitcoin SV?

Bitcoin SV (BSV) is een hard fork van Bitcoin Cash (BCH) en is sinds 2018 een op zichzelf staande blockchain. De makers van Bitcoin Satoshi Vision keren naar eigen zeggen terug naar de visie van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin.

Volgens de mensen achter Bitcoin Satoshi Visino is de huidige Bitcoin niet meer die Bitcoin die in de white paper beschreven is. In de white paper wordt Bitcoin namelijk omschreven als een snel betalingssysteem met goedkope transacties. 

Volgens de mensen achter BSV is dat door de huidige groei in populariteit van BTC niet meer aan de orde en zijn de transacties niet meer zo snel als ze ooit geweest zijn. Op de site van Bitcoin Satoshi Vision staan dan ook twee duidelijke doelen met het project:

  • Bitcoin SV kan ieder betalingssysteem ter wereld vervangen door een betere user experience te bieden, goedkopere transactiekosten en een betere beveiliging.
  • Bedrijven kunnen het merk Bitcoin SV vertrouwen en het biedt daarnaast stabiliteit en schaalgrootte voor bedrijven om er mee te werken.

De geschiedenis van Bitcoin SV

Sinds de eerste transactie van Bitcoin in 2009, die van 10.000 BTC voor 2 pizza’s, is het hard gegaan. Mensen zag in dat Bitcoin hét middel was om online betalingen te doen zonder tussenkomst van banken of bedrijven. De groei van Bitcoin is dan ook heel hard gegaan in de afgelopen tien jaar.

Deze groei had alleen wel een aantal gevolgen. Zo werd het netwerk sneller overbelast door de vele transacties. Ook werden de transacties hierdoor iets minder goedkoop. Dit was een belangrijke reden voor de ruzie tussen ontwikkelaars in 2017. 

Een groep wou namelijk de block grootte verhogen naar meer dan 1 MB per block. Deze ruzie werd zo hevig dat Bitcoin Cash ontstaan is met behulp van een hard fork. Een gedeelte van de Bitcoin gemeenschap ging over naar deze coin, waaronder de makers van Bitcoin SV.

In 2018 kreeg deze groep onderling weer ruzie over de koers die het nieuwe project in moest zetten, waardoor het weer opgebroken werd. Een belangrijke verandering was de block grootte.

In het nieuwe project Bitcoin SV werd dit verhoogd van 32 MB naar 128 MB. Op de lange termijn zou dit moeten resulteren in meer omzet voor de miners, dit was een belangrijke beweegreden.

Wie zit er achter Bitcoin SV?

De belangrijkste persoon achter Bitcoin SV is Craig Wright. De Australische ondernemer is met name bekend in de crypto wereld omdat hij al jaren claimt Bitcoins bedenker te zijn, Satoshi Nakamoto. 

Dit maakt hem direct een van de meest besproken personen in de crypto wereld. Hij komt regelmatig in het nieuws met zijn uitspraken, maar ook wordt er voortdurend verslag gedaan van rechtszaken die hij voert tegen mensen die beweren dat hij NIET de bedenker van Bitcoin is. 

Historische Bitcoin SV koers

De Bitcoin SV koers heeft sinds de start van het project grote verschillen gezien. Dit is niet anders dan voor andere projecten. De All Time High van Bitcoin SV werd bereikt op 14 januari van 2020 en bedroeg maar liefst $420.50. Het is opvallend dat de BSV waarde net zoals veel andere projecten nog sterk afhankelijk van de Bitcoin (BTC) prijs.

Bitcoin SV koers verwachting

De Bitcoin SV koers verwachting is erg verschillend, afhankelijk van wie je het vraagt. Eén ding is in ieder geval duidelijk. Het lijkt hand in hand te gaan met het lot van Craig Wright. Hij is een grote naam in de Bitcoin wereld en er wordt veel over hem gesproken.

Mocht uit de lopende rechtszaken blijken dat hij daadwerkelijk de boel aan het bedonderen is dan zal dit waarschijnlijk slecht aflopen met Bitcoin Satoshi Vision. Daarentegen wordt er gedacht dat hij betrokken is geweest bij de ontwikkelingen van Bitcoin in de begindagen.

Zou hij in theorie kunnen bewijzen dat hij daadwerkelijk belangrijk is geweest in de begindagen dan resulteert dit in een aanzienlijk hogere Bitcoin SV koers verwachting.

De verhoogde blokgrootte zou in theorie ook kunnen bijdragen aan een hogere BSV koers in de toekomst mocht Bitcoin (BTC) meer problemen krijgen met de schaalbaarheid. Echter zijn er ook veel mensen van overtuigd dat het project niets wordt. Alleen de toekomst zal het leren.

Bitcoin SV prijs voorspelling 2020 – 2028

Mochten de ‘enthousiastelingen’ gelijk krijgen, dan zorgt dit voor een positieve Bitcoin SV prijs voorspelling voor de toekomst. Tegen het einde van 2020 zou deze voorspelling namelijk dan neer kunnen komen op een BSV koers van $500 ( $ 370,55).

Weet het project zichzelf in een positiever daglicht te plaatsen in de daaropvolgende jaren dan kan dit gunstig zijn voor de Bitcoin SV waarde. Zo gunstig zelfs dat de BSV prijs voorspelling voor 2023 neerkomt op $600. Zetten ze deze lijn door? Dan wordt er door sommigen een BSV koers verwacht van $750 in 2025.

2021: $ 300,50
2022: $ 338,96
2023: $ 407,18
2024: $ 510,99
2025: $ 584,98
2026: $ 684,23
2027: $ 628,14
2028: $ 876,11

Bitcoin SV kopen en verkopen

Iedere voorspelling op het internet moet je natuurlijk met een korrel zout nemen en het doen van je eigen onderzoek is heel erg belangrijk. Heb je na dit onderzoek geconcludeerd dat BSV een goede toevoeging is voor je portfolio? Dan kun je dit eenvoudig kopen via onderstaande tool. 

Je rekent gemakkelijk af met iDeal en je hoeft zelf geen moeite te doen om een wallet aan te maken. Ook verkopen doe je gemakkelijk via Bitvavo. Het geld kun je direct op je bankrekening laten storten.

  1. Inloggen op Bitvavo ( << schrijf je in via deze link en ontvang direct korting op je handelskosten!)
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Bitcoin SV wallet

Zodra je BSV gekocht hebt is het verstandig dit niet op een exchange te laten staan. Hier is het altijd vatbaar voor hacks, hoe goed de exchange de beveiliging ook op orde heeft. Veiliger ben je wanneer je gebruikt maakt van een hardware wallet. Gelukkig kun je hiervoor de Ledger gebruiken. Eenvoudig in gebruiken ruimte voor je gehele crypto portfolio. 

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.