Mensen die nog nooit eerder van bitcoin gehoord hebben kunnen denken dat het al te laat is om bitcoin te kopen. Misschien omdat ze de boot mis zijn gelopen, maar ook omdat ze het niet kunnen betalen. Bitcoin schommelt op het moment van schrijven rond de € 40.000 en niet iedereen heeft dit zomaar liggen. Laat staan om te investeren. Je hebt alleen niet zo’n bedrag nodig om voor het eerst bitcoin te kopen, koop satoshis!

Bitcoin is op te delen

Voor de mensen die bitcoin al kennen is dit geen verrassing, maar bitcoin is op te delen in kleinere stukjes. Eén bitcoin (1,00000000) is honderd miljoen satoshi (0,00000001). Dit betekent dat als we het hebben over het kopen van Bitcoin het gaat om het kopen van een stukje bitcoin (satoshis) en niet direct 1 BTC. 

Als je al wat langer bezig bent met bitcoin spreekt dit vanzelfsprekend, maar recent kwam ik er weer achter dat dit niet zo vanzelfsprekend was. Als het ‘slecht’ gaat met de bitcoin koers hoor je er niemand over, maar zodra de koers stijgt wil iedereen ineens bitcoin kopen.

In mijn directe omgeving was dit niet anders. Er werd alleen gedacht dat ze niet genoeg geld hadden om dit te doen. De teleurstelling was dan ook groot dat ze geen bitcoin zouden bezitten nu het allemaal zo goed ging. Gelukkig konden we dit snel de wereld uit helpen.

Hoeveelheid bitcoin

Het is eigenlijk ook heel logisch dat bitcoin op te delen is. Er zullen namelijk maximaal 21 miljoen Bitcoin bestaan. Dit lijkt op het eerste gezicht niet genoeg voor een hele wereld om te gebruiken als betaalmiddel en dat is ook zo. 

Als we de hoeveelheid satoshi echter in acht nemen wordt dit verhaal anders. Dit betekent dat er 21 miljoen x honderd miljoen satoshi zijn die gebruikt kunnen worden. Dat is al een stuk meer!

Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 7,85 miljard mensen op de wereld. Nooit genoeg voor iedereen om 1 Bitcoin te bezitten (daarom een interessante investering?). Voor iedere bewoner van de aarde is, gerekend met de maximum van 21 miljoen bitcoin, ongeveer 267515 satoshi beschikbaar. Dat is 0,00267515 Bitcoin. Met de prijs van nu is dat ongeveer € 108,55 aan bitcoin. 

Het is een te simpele rekensom, maar voor ruim € 108 zou je dus in theorie jouw stukje bitcoin kunnen claimen. In de afgelopen twaalf jaar is de bitcoin koers flink in waarde toegenomen en veel mensen verwachten dat dit nog over twaalf jaar nog veel hoger zal staan. Enkele van deze bitcoin verwachtingen lees je hier.

Is het te laat?

Het is misschien voor nu te laat om direct één bitcoin te kopen. Dat is een behoorlijke smak geld die je zomaar moet hebben liggen. Het is alleen niet te laat om een stukje Bitcoin te kopen, satoshis. Hiermee mis je de boot niet en kun je mee groeien met bitcoin.

Denk eraan dat niemand zeker weet wat de bitcoin koers precies gaat doen en hoe de toekomst eruit zal zien. Investeer dan ook alleen geld dat je kunt missen om niet in de problemen te komen. Heb je nog geen account op Bitvavo en wil je je eerste bitcoin kopen? Schrijf je dat in via deze link en betaal over je eerste € 1000 aan cryptocurrency geen handelskosten. 

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.