Er is niet veel verandert met afgelopen week. Zo zitten we nog steeds aan de bovenkant van de triangle te traden. Opgesloten tussen de twee longterm downtrendlines.

Vaak is het zo dat wanneer er tegen weerstand aan getrade wordt deze vaak met aardig wat kracht gebroken gaat worden. En aangezien we ons nu al voor de 6e week op rij onder resistance bevinden acht ik de kans op de inverted head and shoulder steeds kleiner worden maar zeker niet onmogelijk.

RSI weekgrafiek
RSI weekgrafiek

Als we de rsi (bovenstaande afbeelding) namelijk eens bekijken dan zien we een hele mooie bounce vanaf de ema en het bullish momentum neemt weer toe. De rsi begeeft zich in neutrale zone boven de 50-lijn. Er is dus nog behoorlijk wat ruimte om te stijgen.

Daggrafiek
Daggrafiek

Op de daggrafiek kunnen we zeggen dat we in een falling wedge bewegen gevormt door de longterm downtrend line en de downtrend line die begonnen is in de 1e week van juni.

Afgelopen nacht heeft BTC de week candle gesloten als een pinbar die de ema100 gewicked heeft. Dit toont aan dat de bulls toch iets sterker waren afgelopen week en dat zien we met het openen van deze week ook weer terug.

Een mooie bullisch candle als opening van de week is wat we zien. Zullen we op lagere timeframe de falling wedge gaan breken en testen? We zullen dadelijk de 4h grafiek er nog even bijpakken.

RSI daggrafiek
RSI daggrafiek

Ook de rsi op de daggrafiek ziet er niet heel gek uit. We zitten aan de onderkant van de neutrale zone en zetten telkens een higer low neer op de rsi. Momenteel neemt ook hier het bullish momentum toe en kruissen we de ema, helaas nog onder de 50-lijn maar daar kan snel verandering in komen.

4 uur grafiek
4 uur grafiek

De 4h ziet er ook prachtig uit maar laat je niet verleiden tot FOMO. De local high is nog niet gebroken dus er bestaat nog een kans dat we wat naar onderen bewegen maar wel in de falling wedge (bullish) blijven.

Om de local hige te breken zou de koers door de trendlijn van de fallingwedge moeten breken en om het helemaal mooi te maken de 4h range high ook maar gelijk meenemen.  

Een retest van de gebroken zone zou een easy trade van 2% opleveren tot aan de groene longterm downtrend line. En wanneer die gebroken wordt dan kan het wel eens vuurwerk gaan worden.

Maar je bent pas een goeie trader wanneer je met beide scenario’s rekening houdt. En zoals vorige week ook vermeld zal ik bij het breken van de 4h range low gaan kijken naar een short positie. Op dit moment zit ik niet in een mid/long term trade op BTC maar scalp ik op de kortere timeframes. Wil je met mij mee komen scalpen? Kijk dan eens op BybitBulls.com.

Wij hebben ook een Coingrats announcement kanaal geopend op Telegram waar wij setups van altcoins, BTC en forex zullen delen. En voor een gezellig praatje over crypto ben je van harte welkom in onze chat op Telegram

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.