Bitcoin transactiekosten & hash rate schieten omhoog

bitcoin transactiekosten omhoog

De koers van Bitcoin is in de afgelopen week hard omhoog geschoten en het netwerk wordt hierdoor meer gebruikt. Dit heeft geleid tot een flinke stijging van de transactiekosten en de hash rate. De Bitcoin koers is dus niet het enige dat omhoog geschoten is de afgelopen week.

De transactiekosten bereikten het hoogste niveau in ruim een jaar tijd. Ook de hash rate van Bitcoin staat op dit moment op een all time high, wat het minen van Bitcoin alleen maar aantrekkelijker maakt.

De veiligheid van het Bitcoin netwerk wordt groter naarmate de hash rate toeneemt. Dit is de hoeveelheid ‘rekenkracht’ die gebruikt wordt om de blokken op de blockchain te plaatsen en een block reward te verdienen

Door de groei van het netwerk nemen alleen ook de transactiekosten toe. Zoveel zelfs dat op de 28e een jaarlijks record van 2,065 miljard aan de miners is uitgekeerd. 

De hash rate bereikte ook een nieuwe all time high. Praktisch betekent dit dat het Bitcoin netwerk nog nooit zo veilig is geweest als nu. Nog nooit werd er zoveel ‘rekenkracht’ beschikbaar gesteld aan Bitcoin. 

De afgelopen tijd zijn er grote schommelingen geweest in de hash rate. Met name rondom de Bitcoin halving en de periode tussen toen en nu zaten grote gaten. Veel miners vielen af en andere grote miners schaalden juist op. 

Crypto masterclass

crypto masterclass

Kaj

Kaj is al jaren geïnteresseerd in Bitcoin en alles wat er maar mee te maken heeft. Schrijft sinds 2017 met veel plezier op CurrentCrypto.nl over de laatste nieuwtjes, de verschillende cryptocurrency, de koers verwachtingen en noem het maar op. In contact komen met Kaj? Laat een bericht achter via het contact formulier.

Recent Content