Zowel de transactiekosten als het dagelijks aantal transacties van bitcoin staan op een niveau gelijk aan data van oktober 2018. Het aantal transacties is gedaald van een piek van 378 duizend transacties per dag in januari 2021 naar nog maar 249 duizend transacties per dag op 3 juni datzelfde jaar.

Sterke daling van aantal transacties na een piek in januari

Onchain data van dit jaar geven aan dat transacties van bitcoin gekelderd met wel 35% zijn tot het niveau van 2018. Ook zijn de transactiekosten van bitcoin sterk gedaald, met wel 93% na een hoogtepunt van wel $62 transactiekosten per transactie in april dit jaar. Op dit moment staan de dagelijkse transactiekosten nog op $4,38 per dag. Dat betekent dat de transactiekosten in april ruim 14 keer zo hoog waren als ze vandaag de dag zijn. Google trends geven aan dat de belangstelling in de cryptomunt en de bitcoin-vergoedingen sinds mei zijn gedaald.

Deze sterke daling van de belangstelling in bitcoin en de keldering in dagelijkse transacties gebeurde nadat de munt een recordhoogte aan waarde bereikte van $64.000. Dit is te verklaren door de dalende waarde van de bitcoin na de tweet van Elon Musk over de samenwerking tussen bitcoin en Tesla. Echter, de dagelijkse transacties begonnen al eerder te dalen, al sinds de eerste week van 2021.

Op 6 januari was er een piek van 378 duizend transacties, tegenover slechts 249 duizend bitcoin transacties op 3 juni hetzelfde jaar. Het hoogste aantal dagelijkse bitcoin transacties was 478 duizend transacties.  In deze tijd is het aantal transacties dus met wel 35% gedaald. Op dit moment is er dagelijks hetzelfde aantal bitcoin transacties als in oktober 2018, bijna drie jaar geleden.

Van 14 februari tot 28 april dit jaar overtrof het Bitcoin Cash Network (BCH) echter wel de dagelijkse transactiesnelheid van de bitcoin keten. Op dit moment heeft dit netwerk lagere transactiekosten dan bitcoin, met ongeveer 68.973 transacties per dag bij BCH.

Ook de zoekopdrachten naar het woord ‘bitcoin’ op Google zijn gedaald sinds mei. In mei werd er opvallend vaak gegoogled op dit woord, de score stond toen op 100. Slechts één maand later, op 5 juni 2021, is deze zoektrend echter gedaald naar een score van 52.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.