Het is een interessant jaar voor de cryptocurrency en bitcoin wereld, dat is duidelijk. Koersen schommelen, nieuwe technieken worden ontwikkeld en crypto projecten behalen nieuwe all time high’s. Er zijn een aantal Bitcoin trends en algemene trends te ontdekken in 2020 en hier gaan we meer over vertellen in dit artikel.

Cryptocurrency is niet alleen nog maar voor nerds

Hoe langer bitcoin en crypto bestaat, hoe minder het nog voor ‘nerds’ is. In de begindagen wisten alleen de computer experts nog hoe het allemaal werkte, maar tegenwoordig wordt het al behoorlijk ‘mainstream’. Het is makkelijker om bitcoin te kopen en ook grote bedrijven beginnen met toenemende mate interesse te tonen in deze wereld.

De grootste investeerders ter wereld hebben laten weten Bitcoin te zien als een geschikte investering. Ook zijn de grootste merken zoals Coca Cola en Visa zijn met blockchain bezig en weten consumenten bitcoin steeds beter te vinden. De overheid is daarnaast actief bezig om regelgeving te bedenken en hieruit kunnen we wel opmaken dat bitcoin en de crypto wereld hier is om te blijven. Het ‘internetgeld voor nerds’ is dus al lang verleden tijd.

Centrale banken bezig met crypto

CBCS’s of Central Bank Digital Currencies worden steeds vaker genoemd door de banken die ook de euro en dollar uitgeven. China en haar Centrale Bank zijn bijvoorbeeld bezig om een Yuan te ontwikkelen op de blockchain en ook de ECB is de mogelijkheden voor een digitale euro aan het onderzoeken. Enkele jaar geleden was dit nog ondenkbaar.

Contantloze samenleving

Het Coronavirus heeft voor veel problemen gezorgd in Nederland en in de wereld en dit merken we nog steeds. Een van de dingen waar we allemaal aan moeten wennen is de contactloze samenleving. Niet alleen geldt dat voor het schudden van handen, maar ook voor het geld in onze portemonnee. Grote bedrijven als Domino’s bijvoorbeeld hebben al aangegeven dat ze ook als Corona voorbij is geen cash meer aannemen. 

Digitaal geld zoals Bitcoin zou dan ook deze plaats over kunnen nemen. Met de opkomst van een contactloze samenleving zijn er bovendien meer mensen nodig die werken aan de blockchain om dit te kunnen regelen en dit kan zorgen voor meer nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en schaalbaarheid. 

Groei in DeFi projecten

Het jaar 2020 is het jaar van de DeFi (decentralized finance) projecten. Onze financiële wereld is te lang afhankelijk geweest van centrale entiteiten die de boel in handen hadden. Een belangrijke crypto trend in 2020 is dan ook de opkomst van de DeFi wereld.

Hier worden financiële diensten zoals leningen, informatiebeheer en investeren mogelijk, maar dan zonder een centrale partij die overal tussen zit. Gewoon van gebruiker van het netwerk tot gebruiker. Hoewel DeFi projecten al voor 2020 bestonden zag het dit jaar pas echt een grote toename in populariteit, zoals bijvoorbeeld Chainlink en Bancor.

Verbeterde privacy

Steeds meer wordt er gekeken naar blockchain oplossingen voor het verbeteren van de online privacy. Dit is en blijft voorlopig ook nog wel een probleem, maar meer en meer horen we dat blockchain uitkomst kan bieden. Zodra gegevens (zoals inloggegevens van Twitter) niet meer opgeslagen hoeven te worden op centrale ledgers, maar op een blockchain kan de veiligheid verbeterd worden.

Een groot probleem tegenwoordig is dat we onze gegevens prijs gegeven aan bedrijven die vervolgens de zorg dragen om dit te beveiligen. Het is wel duidelijk dat dit niet lukt.

De Bitcoin trends in 2020 zijn allemaal interessante ontwikkelingen en niet allemaal voorzien zoals de contantloze samenleving. Wel biedt dit nieuwe kansen en zal het op termijn de wereld die wij kennen gaan veranderen.

Deze ontwikkelingen dragen bij aan een betere online currency en de kans is dan ook aanwezig dat dit soort nieuwe ontwikkelingen zich ook zullen uitdrukken in hogere crypto koers verwachtingen en een hogere Bitcoin koers.

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.