Leestijd: < 1 minuut

Tegenstanders van bitcoin noemen regelmatig een mogelijke verbanning van bitcoin door overheden. Het zou een bedreiging zijn voor ons monetaire systeem en banken en moet daarom verboden worden. Commissaris bij de SEC zegt dat dit een domme stap zou zijn, maar dat een overheid het altijd zou kunnen proberen.Β 

Is het mogelijk om bitcoin te verbannen?

In theorie is het mogelijk om bitcoin te verbannen. Je zou het bezit en de handel kunnen verbieden bijvoorbeeld. In de praktijk is dit echter moeilijk te handhaven zegt ook Hester Peirce van de SEC. Je zou hiervoor namelijk het internet moeten sluiten en dat gaat niet gebeuren.

In de begindagen was het volgens Peirce mogelijk om bitcoin de kop in te drukken, maar die tijd is voorbij. Bitcoin is inmiddels wat de waarde betreft groter dan de meeste bedrijven en wordt bovendien gedraaid op Nodes over de hele wereld. Het is niet een kwestie van het sluiten van een hoofdkantoor.

Door het proberen te sluiten van bitcoin missen overheden bovendien een groot gedeelte van de innovatie die er gaande is in de crypto wereld. Ook overheden kunnen profiteren van blockchain technologie en alle toekomstige technieken. 

Het is niet onmogelijk dat een regering in de toekomst zal proberen om bitcoin te verbannen. Hiermee drijf je crypto alleen maar verder van de overheid weg en het stoppen van het gebruik is niet mogelijk omdat het op het internet is. 

Er gaan verhalen de ronde over bijvoorbeeld India. Het land wil cryptocurrency verbieden en het minen en traden bestraffen met een boete. Het bezit wordt met deze regelgeving gecriminaliseerd, maar of dit echt te handhaven is blijft afwachten. Iedereen met een internetverbinding kan gebruikmaken van bitcoin, of het nu mag of niet.  


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.