Tegenstanders van bitcoin noemen regelmatig een mogelijke verbanning van bitcoin door overheden. Het zou een bedreiging zijn voor ons monetaire systeem en banken en moet daarom verboden worden. Commissaris bij de SEC zegt dat dit een domme stap zou zijn, maar dat een overheid het altijd zou kunnen proberen. 

Is het mogelijk om bitcoin te verbannen?

In theorie is het mogelijk om bitcoin te verbannen. Je zou het bezit en de handel kunnen verbieden bijvoorbeeld. In de praktijk is dit echter moeilijk te handhaven zegt ook Hester Peirce van de SEC. Je zou hiervoor namelijk het internet moeten sluiten en dat gaat niet gebeuren.

In de begindagen was het volgens Peirce mogelijk om bitcoin de kop in te drukken, maar die tijd is voorbij. Bitcoin is inmiddels wat de waarde betreft groter dan de meeste bedrijven en wordt bovendien gedraaid op Nodes over de hele wereld. Het is niet een kwestie van het sluiten van een hoofdkantoor.

Door het proberen te sluiten van bitcoin missen overheden bovendien een groot gedeelte van de innovatie die er gaande is in de crypto wereld. Ook overheden kunnen profiteren van blockchain technologie en alle toekomstige technieken. 

Het is niet onmogelijk dat een regering in de toekomst zal proberen om bitcoin te verbannen. Hiermee drijf je crypto alleen maar verder van de overheid weg en het stoppen van het gebruik is niet mogelijk omdat het op het internet is. 

Er gaan verhalen de ronde over bijvoorbeeld India. Het land wil cryptocurrency verbieden en het minen en traden bestraffen met een boete. Het bezit wordt met deze regelgeving gecriminaliseerd, maar of dit echt te handhaven is blijft afwachten. Iedereen met een internetverbinding kan gebruikmaken van bitcoin, of het nu mag of niet.  

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.