Je kunt tegenwoordig niet meer om Bitcoin heen. Waar het vroeger nog een niche was is de totale Bitcoin markt inmiddels honderden miljarden waard. Particulieren, bedrijven en overheden storten zich massaal op deze nieuwe wereld om erin te ontwikkelen en om er geld mee te verdienen. In dit artikel vertel ik je alles over de Bitcoin verwachting en de ontwikkelingen in de markt die belangrijk zijn zodat jij hierover een mening kunt vormen.

Ben je benieuwd naar de actuele Bitcoin koers en de Bitcoin koers verwachting? Dan vind je op deze pagina zowel de historische koers als andere interessante data uit de Bitcoin geschiedenis. We gaan bovendien in op de bitcoin verwachting korte termijn en de bitcoin verwachting lange termijn.

Ik probeer je alle noodzakelijke data te geven die je kunt gebruiken in je eigen onderzoek naar de potentie van Bitcoin. Naast de koers data is dat o.a. ook de Bitcoin nieuws verwachting, uitspraken van experts en de technieken waardoor Bitcoin zo waardevol is.

De actuele bitcoin koers is $ 29,926.00. In de afgelopen 24 uur was het koersverschil van BTC -1.34% en had het een handelsvolume van $ 29,898,948,623. Eén BTC coin bestaat uit 100 miljoen satoshi en je kunt dus ook een fractie van Ƀ 1.00000000.

Wat doet de Bitcoin koers?

De koers van cryptocurrency is in de jaren sinds het begin flink in waarde toegenomen. De bitcoin waarde was in het begin nihil, maar staat inmiddels al aanzienlijk hoger. Het is een serieuze optie als we het hebben over beleggen. Veel grote bedrijven accepteren het inmiddels of voegen het toe aan hun balance sheet om waarde te behouden voor de lange termijn.

In de begindagen was Bitcoin niets waard. In 2009 werd de eerste transactie gedaan van 5050 BTC voor $ 5,02. In 2013 stond de BTC crypto koers op $ 199,83. Enkele jaren later in 2016 stond de bitcoin koers op $ 702,64 om een jaar later te stijgen naar een waarde van $ 6132,99. Hieronder vind je een totaaloverzicht van de bitcoin waarde op de officiële verjaardag van de whitepaper (31 oktober). 

2013$199,83
2014$345,01
2015$328,51
2016$702,64
2017$6.132,99
2018$6.336,99
2019$9.202,46
2020$13.549,25
2021$61.514,86

Bitcoin All Time High

De Bitcoin All Time High is $ 69,045.00 (November 10, 2021). In totaal is het 187 dagen geleden sinds dit bereikt werd en het verschil met het hoogtepunt is 79.05%.

Het interessante aan de bitcoin crypto koers is dat je deze altijd en overal live kunt bekijken én zou kunnen beïnvloeden. In tegenstelling tot de normale aandelenmarkt is deze namelijk 24/7 open op exchanges als Bitvavo. Je kunt je daar inschrijven via deze link en de eerste € 1000 gratis handelen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Wat is de Bitcoin koers verwachting?

De meningen verschillen sterk over de bitcoin verwachting voor de toekomst. Niet iedereen gelooft dat de koers alleen maar blijft stijgen en daar hebben ze waarschijnlijk gelijk in. Als we echter naar de bovenstaande koersen kijken en uitzoomen is er heel duidelijk te zien dat er een stijgende lijn in zit. De bitcoin koers gaan namelijk in een cyclus die enkele jaren duurt en bestaat uit de bull markt en bear markt. Dit zijn tijden van een positief (bull) en negatief (bear) sentiment op de markt.

Bitcoin biedt een alternatief voor de traditionele aandelenmarkt. Ons geld is onderhevig aan inflatie en verliest hierdoor en een toenemend tempo zijn waarde. Hiervoor kun je beleggen in huizen, aandelen of investeren in bitcoin om je waarde te behouden. Het wordt daarom een steeds populairder alternatief en dit is dus positief voor de bitcoin koers verwachting voor de toekomst. 

Bitcoin wordt alsmaar schaarser. Dit betekent dat BTC in theorie in de toekomst alleen nog maar duurder wordt door de maximale supply. Op dit moment zijn er 21,000,000 BTC van de maximaal 21 miljoen BTC uitgegeven. Iedere 4 jaar gaat de supply omlaag (halving) en dit zorgt voor meer schaarste en hogere koersen, dit is duidelijk terug te zien in de grafieken.

bitcoin halving verwachting

Wat is de Bitcoin verwachting 2022 – 2029?

De halving die iedere vier jaar plaatsvindt, de verschuiving van de financiële wereld naar de wereld van de cryptocurrency en het gebruik van bitcoin als store of value maakt de bitcoin koers verwachting voor de toekomst zeer positief. Laten we voorop stellen dat niemand dit met 100% zekerheid kan voorspellen, maar als we de afgelopen jaren als voorbeeld mogen nemen is investeren in BTC een goede keuze.

De verwachting voor bitcoin is dat het in de komende jaren een alsmaar groter aandeel zal krijgen in de markt. Veel mensen vergelijken het namelijk als een beter alternatief voor goud. In de laatste jaren komt de totale waarde van bitcoin steeds dichter in de buurt van die van de goudmarkt, maar voordat het zover is moet de bitcoin crypto verwachting toch zeker nog x 10 gaan. Volgens veel beleggers is dat echter pas het begin. Ze noemen het beleggen in BTC dan ook nog steeds een slimme keuze. Op de vraag: Is het te laat om bitcoin te kopen? Zeggen ze dan ook duidelijk nee.

We hebben enkele prijsvoorspellingen voor je gevonden die je als naslagwerk kunt gebruiken. Doe echter altijd goed eigen onderzoek voordat je overgaat tot het kopen van bitcoin en doe het alleen met geld dat je kunt missen. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt mocht er iets gebeuren waar je geen rekening mee gehouden hebt. De bitcoin verwachting 2020 – 2028 vind je hieronder:

2020:$ 24,416.23 ($ 28,953.85 in 2020)
2021:$ 57,509.71 ($ 67,640.83 in 2021)
2022:$ 66,434.30
2023:$ 74,581.29
2024:$ 96,785.92
2025:$ 112,713.11
2026:$ 131,071.14
2027:$ 129,572.70
2028:$ 166,312.11

Wat betreft de bitcoin verwachting voor 2022 is het moeilijk om een goede voorspelling te doen. Op de korte termijn kan er namelijk van alles gebeuren. Een voorbeeld van berichten die de koers op korte termijn kunnen beïnvloeden is bijvoorbeeld (nep) nieuws uit China of nieuwe pogingen om Bitcoin te verbieden. Ook het nieuws over het stroomverbruik van de blockchain doet het de laatste tijd ‘goed’ als het gaat om het beïnvloeden van de prijs.

Als we echter naar de lange termijn kijken kan de Bitcoin verwachting voor 2029 een stuk hoger uitvallen. Het is wel duidelijk dat bitcoin een van de snelst groeiende assets is die de wereld ooit gezien heeft. Op de korte termijn kan een koers flink schommelen, maar zoomen we uit? Dan is de koers eigenlijk alleen maar omhoog gegaan.

Het is dan ook niet zo vreemd om te verwachten dat deze trend zich doorzet. Steeds meer mensen bezitten het en de schaarste wordt alsmaar groter. Een stijging van 100% of zelfs wel het meervoud hiervan in de komende jaren is daarom zeker niet uitgesloten.

Het is wel belangrijk om voorspellingen die je vindt op het internet met een korrel zout te nemen. Ook die op deze pagina. Het is veel verstandiger om je eigen mening te vormen aan de hand van de use-case en de achterliggende data. Het is goed om de bitcoin waarde in de gaten te houden over een langere termijn. Je kunt zo trends ontdekken en hiervan profiteren. Hieronder staat daarom de bitcoin koersgrafiek.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de verwachting voor bitcoin over de jaren?

De BTC verwachting zal nooit in een rechte lijn omhoog gaan. Dit gaat altijd met pieken en dalen. Dit wordt ook wel volatiliteit genoemd in de crypto wereld of de wereld van het beleggen. Dit principe komt voort uit vraag en aanbod. Kopen plotseling heel veel mensen bitcoin? Dan stijgt de koers hard.

Er zijn op dat moment meer kopers waardoor de verkopers een hoger bedrag kunnen vragen voor hun BTC. Verkopen er plotseling veel meer mensen? Dan moet de verkoper de prijs omlaag doen omdat er minder mensen zijn die bitcoin willen kopen. 

Dagelijks wordt er op exchanges als Bitvavo of Binance voor miljarden verhandeld en de prijs wordt altijd volgens het vraag en aanbod principe bepaalt. Door externe gebeurtenissen kan dit in een stroomversnelling terecht komen waardoor er grote schommelingen (volatiliteit) ontstaan. Een goede handelaar kan hierop inspelen en hoog verkopen en lager weer inkopen. 

Over de lange termijn is gebleken dat HODL’en, het bewaren van je bitcoin zonder te handelen, de beste strategie is geweest. Gewoon bitcoin kopen en dit bewaren zonder dat je er iets mee doet. Over de lange termijn kan dit je een behoorlijk rendement opleveren door de schaarste en de stijgende koers in de toekomst. De bitcoin prognose zoals eerder geschetst is positief voor ‘later’ dus je hoeft niet actief te handelen om eraan te kunnen verdienen. De meeste mensen die dit doen maken zelfs verlies.

Enkele recente ontwikkelingen die laten zien dat Bitcoin alsmaar populairder wordt en welke een positief effect (zullen) hebben op de BTC koers zijn:

 • Grote bedrijven accepteren het (PayPal, Microsoft, Wikipedia)
 • Grote bedrijven voegen BTC toe aan hun balance sheet om inflatie tegen te gaan en waarde te behouden (Tesla, Microstrategy, Square)
 • Institutionele beleggers kopen veel bitcoin en leggen beleggersfondsen aan voor pensioenfondsen, vermogensbeheerders etc (Grayscale, Galaxy Digital Holdings)
 • Ieder jaar neemt de hoeveelheid retail-beleggers toe
 • Praktisch iedere centrale bank is bezig met de ontwikkeling van een eigen digitale valuta

Wat is het nut van de BTC coin?

Bitcoin is waar het allemaal mee begonnen is. In 2008 was slechts een handjevol mensen met bitcoin bezig en inmiddels zijn dat er miljoenen over de hele wereld. Er was geen pre-mine of token sale bij BTC. Wel is het zo dat de eerste miner, Satoshi Nakamoto himself, een lange periode de enige gebruiker was.

De schattingen lopen uiteen, maar komen uit rond een hoeveelheid van 1 miljoen bitcoins die Satoshi in die periode zelf gemined heeft. Deze BTC coins hebben nooit meer bewogen sinds die tijd.

Een belangrijk onderdeel van de waarde van bitcoin is de schaarste. Dit kun je zien door de huidige supply (19,041,625 BTC) met de maximale supply (21,000,000 BTC) te vergelijken. Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe schaarser deze is in de toekomst. Dit heeft vaak een positief effect op de BTC prijs.

Bitcoin Stock to Flow

De Nederlandse Plan B heeft hiervan het bekende Stock to Flow model gemaakt. Dit is een model dat de schaarste bepaald van een goed en daarmee kan inschatten hoeveel het goed later waard zal worden. In het model wordt de actuele hoeveelheid Bitcoin dat al in omloop is samengevoegd met de hoeveelheid bitcoin die later nog ter wereld komt (supply). Dit heeft Plan B naast de historische koers gehouden en hier is een duidelijke trend in te ontdekken.

Op dit moment is goud nog het meest schaarse goed ter wereld, maar de verwachting is dat Bitcoin dit snel voorbij gaat door het halving mechanisme dat ik eerder al noemde. Hierdoor wordt iedere vier jaar de supply 50% lager, waardoor Bitcoin steeds schaarser (en daarmee waardevoller) wordt.

Bitcoin Stock to Flow
Stock to Flow model Bitcoin

Bitcoin koersgrafiek

Op de Bitcoin koersgrafiek kun je eenvoudig de historische koers bekijken. Hierop wordt de Bitcoin koers real-time bijgehouden zodat je niets mist.

Historische data Bitcoin

Bij het doen van onderzoek is het altijd goed om zoveel mogelijk data te bestuderen. Iedereen kan je zomaar iets aanpraten, maar data spreekt voor zichzelf. De bitcoin waarde bijvoorbeeld is terug te zoeken tot het begin en ook de koersschommelingen zijn gemakkelijk te lezen in onderstaande tabel. Het is verstandig om dit soort data te raadplegen om een duidelijk beeld voor jezelf te scheppen over de mogelijke bitcoin koers verwachting voor de toekomst.

* Currency in USD
Historical Price for Bitcoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Bitcoin koers euro

Bitcoin koersen kunnen in verschillende valuta uitgedrukt worden. In Nederland drukken we de bitcoin koers in euro uit, al doen international media dit vaak in dollar. Voor ons is de euro iets makkelijker te vergelijken met dagelijkse producten of ons salaris. Hieronder kun je Bitcoin omrekenen in euro.

Bitcoin koers dollar

In de buitenlandse media zie je de bitcoin koers in dollar vaak terug. Dit maakt het voor landen die de euro gebruiken soms lastig om het om te rekenen en te vergelijken met je eigen vermogen. Toch is het handig om de bitcoin koers in dollar te begrijpen. De ‘magische grenzen’ die je terug leest worden meestal in de dollar weergegeven. Via de onderstaande tool kun je de bitcoin koers dollar omrekenen.

Bekende bitcoin voorspellingen

In de loop der jaren zijn er veel mensen geweest die uitspraken gedaan hebben over de Bitcoin koers. Lang niet iedereen heeft hierin gelijk gekregen, laat ik dat voorop stellen. Veel ‘experts’ roepen maar wat om aandacht te krijgen, neem een Bitcoin voorspelling daarom altijd met een korrel zout. Toch kan het interessant zijn om er in ieder geval eens naar te kijken. Zo krijg je een beeld van wat andere tech mensen op Bitcoin zeggen.

De maker van het eerste antivirus programma is een controversieel persoon en heeft in 2017 een van de bekendste voorspellingen gedaan. Hij gaf namelijk aan dat Bitcoin tegen het einde van 2020 een waarde van $ 1 miljoen zou hebben. Zo niet: “I will eat my dick if wrong”. Hij is overigens recent terug gekomen op zijn voorspelling en noemde het allemaal maar een grap

De bekende investeerder is een groot voorstander van Bitcoin en steekt dit niet onder stoelen of banken. Hij heeft namelijk een Bitcoin voorspelling gedaan van $ 250.000 tegen het einde van 2022. Hij is recent zelfs gestopt met investeren in ‘normale’ aandelen om zich volledig te richten op cryptocurrency.

De Winklevoss broers zijn bekend door het verhaal van de start van Facebook. Sindsdien hebben ze zich gestort op investeren en hebben een gigantische voorraad Bitcoin ingeslagen, zo’n 1% van alle Bitcoin. Ook zijn ze eigenaar van de bekende Gemini exchange. Ze verwachten in de toekomst een Bitcoin waarde van ten minste $ 500.000.

Jack Dorsey, de CEO van Twitter, is een van de bekendste voorstanders van Bitcoin. Met zijn Cash App draagt hij daarnaast bij aan de groei van de adoptie. Dorsey heeft meer dan eens uitgesproken te verwachten dat Bitcoin de nummer één currency van de wereld wordt. Het geld van het internet en daarmee het geld van de wereld.

Steve Wozniak, de mede oprichter van Apple, heeft aangegeven wel iets te zien in deze voorspelling. Zeker weten doet hij het niet, maar hij ziet dat er interessante dingen gebeuren bij Bitcoin en Wozniak geeft het daarom een goede kans van slagen.

De bekende ondernemer van onder andere Social Capital heeft aangegeven binnen enkele jaren een koers van ongeveer $ 100.000 te verwachten. Op de lange termijn verwacht hij een nog hogere koers, namelijk ongeveer $ 1 miljoen. Hierop zullen we alleen nog wel even moeten wachten. De voorspelling is gedaan voor 2037.

Een bekende in de Bitcoin wereld is Max Keiser en het is geen geheim dat hij positief is. Onlangs heeft hij zijn Bitcoin koers verwachting voor het eerst sinds 2012 omhoog bijgesteld. Hij verwacht nu namelijk een prijs van $ 400.000 in de toekomst, al heeft hij niet precies aangegeven wanneer dit zal zijn.

Bitcoin kopen ja of nee?

Of je wilt investeren in Bitcoin is aan jezelf. Het enige wat ik hier wil doen is het schetsen van een aantal scenario’s. Laten we in dit voorbeeld € 1000 nemen. Verwacht je dat de Bitcoin koers zal stijgen of dalen in de toekomst?

Er zijn een hoop experts die verwachten dat de Bitcoin koers in de toekomst zal stijgen (scenario 1). Ook zijn er mensen die verwachten dat Bitcoin op termijn zal verdwijnen (scenario 2).

De vraag aan jou is nu of je het risico wilt lopen met je geld. Onderzoek naar Bitcoin is hiervoor zeer belangrijk, maar het komt uiteindelijk ook neer op je bereidheid om risico te lopen.

In Scenario 1 investeer je je geld in Bitcoin en heb je de mogelijkheid mee te groeien met deze nog relatief nieuwe financiële wereld. In Scenario 2 bewaar je je geld op de spaarrekening en ben je veilig van koersschommelingen.

Hou er hierbij wel rekening mee dat je geld onderhevig is aan de financiële markten van dit moment. Met bijvoorbeeld de Coronacrisis in ons achterhoofd is het nogmaals duidelijk geworden dat er zomaar nieuwe euro’s en dollar bijgemaakt kunnen worden wat zorgt voor inflatie.

Dit zorgt ervoor dat jouw geld minder waard wordt, ieder jaar weer met enkele procenten. In de laatste jaren wordt de inflatie steeds hoger. Begin 2022 zit het steevast rond de 6 a 7%. Je geld wordt in feite dit percentage minder waard, daar valt niet tegenop te sparen.

Persoonlijk vind ik dit zonde en investeer ik een gedeelte van mijn geld in bijvoorbeeld Bitcoin om deze inflatie voor te blijven. Of dit op de lange termijn een goede strategie blijkt moeten we allemaal afwachten, al verwacht ik persoonlijk van wel.

Wat in ieder geval een zekerheid is is dat je minder koopkracht hebt naarmate je geld langer op je bankrekening staat en onderhevig is aan de inflatie. De truc is om je vermogen te beschermen tegen deze waardevermindering. Hier zijn tal van manieren voor, maar Bitcoin wordt steeds vaker gezien als één van deze opties.

Voordelen Bitcoin

Natuurlijk moet je niet zomaar gaan gokken. Een mogelijke prijsstijging zou niet de enige reden moeten zijn waarom je besluit te investeren. Daarom heb ik hieronder een aantal van de belangrijke voordelen voor je op een rij gezet.

 • De combinatie Bitcoin en blockchain maakt (voor het eerst) vertrouwde transacties mogelijk zonder een tussenpersoon zoals een bank. Iedereen kan financiële transacties doen met iedereen ter wereld zonder die persoon te moeten vertrouwen. Volledig peer to peer.
 • De mogelijke toepassingen zijn oneindig. Iedereen kan bouwen op het netwerk en nieuwe tools en financiële instrumenten ontwikkelen.
 • Hoe groter het netwerk wordt, hoe veiliger het is.
 • Bitcoin maakt internationale transacties een stuk goedkoper. Er hoeft geen gigantische fee afgedragen te worden aan bijvoorbeeld een bank. Met name in de ontwikkelingslanden kan dit uitkomst bieden en deze mensen een goede kans geven om deel te nemen aan de wereldwijde financiële wereld.
 • Schaarste is ingebouwd. In tegenstelling tot de euro of dollar die constant bijgedrukt kan worden en wat zorgt voor inflatie is dit bij Bitcoin niet aan de orde. Er zullen uiteindelijk rond 2140 maximaal 21 miljoen Bitcoin zijn. Dit maakt Bitcoin alleen maar schaarser op de lange termijn en dit kan zorgen voor hogere koersen. Het wordt daarom ook wel het digitale goud genoemd.

Nadelen Bitcoin

Natuurlijk is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het is ook belangrijk je bewust te zijn van enkele nadelen van Bitcoin.

 • De Bitcoin koers is (op dit moment) nog erg volatiel. Dit maakt het een relatief risicovolle investering welke flink in waarde kan schommelen.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de opslag van je Bitcoin. Doe je dit verkeert? Dan kun je niet naar een klantenservice om je geld terug te krijgen, maar ben je het kwijt.
 • Doordat er veel waarde op het netwerk zit trekt dit criminelen aan. Waar geld is zijn mensen die het van je af willen pakken.
 • In de begindagen van Bitcoin werd het veel gebruikt op het dark web voor bijvoorbeeld drugshandel. Dit beeld heeft het niet af kunnen schudden en hierdoor heeft het in de ‘normale media’ nog altijd een ietwat slecht imago.
 • Het stroomverbruik van Bitcoin wordt ook vaak genoemd als een negatief punt. Bij het mining proces is namelijk elektriciteit nodig om het draaiende te houden en naarmate het netwerk groeit zal ook de behoefte aan stroom toenemen.

Waar Bitcoin kopen?

Bitcoin kopen kun je zoals we al eerder zeiden doen op de grootste exchanges ter wereld. Voor ons als Nederlanders is Bitvavo de beste optie. Hier betaal je de laagste handelskosten en krijg je bovendien een welkomstbonus als je je inschrijft via deze link. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en je kunt na een korte verificatie snel bitcoin kopen.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Conclusie

Niemand kan je met zekerheid zeggen wat de bitcoin verwachting gaat doen de komende tijd. We kunnen je alleen adviseren om niet op hype berichten af te gaan. Honderden video’s komen er dagelijks op YouTube voorbij over de astronomische prijzen die bitcoin op korte termijn gaat halen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot voorstander van bitcoin.

Het is alleen geen verstandige keuze om enkel en alleen af te gaan op dit soort hype video’s voor je belegging. Het is namelijk jouw geld en alleen jij verliest dit mocht er een verkeerde keuze gemaakt worden. Het is veel verstandiger om de informatie op deze pagina en de coin data te gebruiken om een eigen mening te vormen.

Formuleer een bitcoin koers verwachting voor jezelf en hou je hier aan. Blijf ondertussen leren en je verwachtingen bijstellen met de meest actuele informatie. Wie weet maak je dan een van de beste financiële keuzes uit je leven.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?