Leestijd: 2 minuten

Sinds Bitcoins in omloop zijn gekomen, is een deel van de Bitcoin voorraden verloren gegaan. Dit komt doordat de Bitcoin wallet houders zijn overleden of hun privé sleutels vergeten zijn. Deze munten zullen waarschijnlijk nooit teruggevonden en worden daarom beschouwd als verloren Bitcoins.

Bitcoin wallet met 2.207 Bitcoins gereactiveerd

Geschat wordt dat 20% van de digitale bezittingen verloren gaat. Deze zouden technisch nog hersteld kunnen worden, maar het is onwaarschijnlijk. Dit komt omdat het verliezen van een privé sleutel betekent dat ook de munten in de wallet verloren gaan. Deze verloren Bitcoins zorgen voor nog meer schaarste, waardoor de Bitcoin-waarde stijgt.

In sommige gevallen kunnen deze portemonnees met verloren Bitcoins weer geactiveerd worden. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat de houder er eindelijk in slaagt zijn verloren privésleutels op te sporen. In andere gevallen zijn de munten nooit verloren gegaan, maar heeft de houder ze al die tijd gewoon op zijn eigen wallet bewaard.

Een van deze Bitcoin wallets van een Bitcoin walvis met daarop 2.207 BTC is nu na acht jaar inactiviteit weer geactiveerd. Whale Alert meldde een activering nadat een Bitcoin walvis zijn Bitcoin begon te verplaatsen. Sinds de laatste transactie op de rekening in 2013 waren de bezittingen in de wallet slechts $ 294K waard. Nu, 8 jaar later, zijn diezelfde munten maar liefst $150 miljoen waard.

Maar hoe komt het dat deze wallet nu pas geactiveerd is? Het zou kunnen dat de eigenaar vergeten was dat hij deze wallet had. Een ander mogelijk scenario is dat de bezitter van de wallet zijn privésleutel vergeten was en er lange tijd niet in slaagde die terug te vinden.

Misschien heeft hij die nu pas kunnen achterhalen en heeft hij daarom nu pas toegang tot zijn wallet gekregen. Het is ook mogelijk dat dit een doorgewinterde HODL’er is. Er zijn Bitcoin houders die in de loop der jaren door dik en dun aan hun bezit hebben vastgehouden en geweigerd hebben het te verkopen.

Ongeacht het scenario blijft het een feit dat hij nu een zeer rijke Bitcoin houder is die de komende dagen waarschijnlijk wel wat winst zal nemen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.