Leestijd: 2 minuten

Bitcoin walvissen hebben in de afgelopen week 142.000 BTC gekocht en staan nu op een all-time high in Bitcoin bezit. Dit bleek uit de Chainanlysis Market Intelrapport. Het Bitcoin hamsteren is een gevolg van het feit dat Bitcoin onder beleggers wortel schiet als een digitaal goud en inflatiehedge.

Nieuw record Bitcoins in bezit 

Bitcoin walvissen hebben in de afgelopen week 142.000 munten gekocht en staan nu op een all-time high in BTC bezit, zo heeft een rapport onthuld. Nu de inflatievrees toeneemt, lijkt Bitcoin steeds meer te worden gebruikt als digitaal goud en inflatie afdekking.

Bitcoin zette onlangs een nieuwe all-time high neer. Hoewel de prijs daarna daalde, bracht dit de Bitcoin walvissen niet in beweging. In feite vulden ze, volgens een nieuw rapport, hun BTC voorraden aan tot een nieuw all-time high.

Het Chainalysis Market Intel rapport onthulde dat de Bitcoin walvissen, dat zijn adressen die minstens 1.000 BTC ($62.5 miljoen) bezitten, nu meer BTC bezitten dan ze in heel 2021 deden.

In februari vestigden ze een record op 185.000 BTC. Maar de Bitcoin walvissen verkochten een groot gedeelte van hun Bitcoin bezit tegen het begin van de bull markt in mei. In de week van 25 oktober voegden ze 142.000 BTC toe om nu meer dan 200.000 BTC te bezitten.

Inflatie is de afgelopen dagen een van de belangrijkste onderwerpen geweest, vooral in de VS. Sommigen, zoals Tech-investeringsgoeroe Peter Thiel, geven de Federal Reserve’s roekeloze beleid de schuld van de inflatie en beweren dat we voor een wereldwijde crisis staan.

Volgens Amerika’s grootste bank JPMorgan verliest goud langzaam zijn aantrekkingskracht op investeerders, die zich nu op BTC richten. Dit jaar hebben beleggers $10 miljard uit goud gehaald en het grootste deel in Bitcoin gestopt.

Terwijl de wedloop met goud voortduurt, won Bitcoin zijn strijd tegen de fiat valuta al jaren geleden. Het drukken van geld bij het zien van de COVID-19 pandemie heeft het scepticisme van de mensen tegen fiat verder verankerd en BTC nog aantrekkelijker gemaakt.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • πŸ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • πŸ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • πŸ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • πŸ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • πŸ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.