Leestijd: 2 minuten

Glassnode onthulde vorige week dat het aantal Bitcoin walvissen op het laagste punt ooit staat. Een Bitcoin walvis is een grote investeerder die meer dan 10.000 Bitcoin bezit. In de meeste gevallen zijn dat grote bedrijven, maar in sommige gevallen zijn het ook particuliere beleggers. Maar wat zijn de gevolgen van minder Bitcoin walvissen?

Het aantal Bitcoin walvissen op laagste punt

Het aantal Bitcoin walvissen staat momenteel op 82, wat het laagste punt ooit is. De laatste keer dat er zo weinig Bitcoin walvissen waren, was in de beginjaren van Bitcoin. Toen waren 10.000 Bitcoins echter beduidend minder waard dan nu. Maar wat zijn de gevolgen van minder Bitcoin walvissen?

Bitcoin walvissen hebben een grote invloed op de Bitcoin prijs. Op het moment dat een Bitcoin walvis zijn Bitcoins verkoopt, kan hij mogelijk een crash veroorzaken. Omgekeerd, als een investeerder een grote hoeveelheid Bitcoins koopt, kan dit een aanzienlijke stijging van de prijs van Bitcoin veroorzaken.

Het is beter voor de markt als er minder walvissen zijn. Dit vermindert namelijk de volatiliteit op de markt. Aan de andere kant, als dit een teken is dat er weinig vraag naar Bitcoin is, dan is dat een slecht teken.

In het afgelopen jaar zijn er veel kleine Bitcoin wallets bijgekomen. Dit betekent dat er voldoende vraag is naar Bitcoin, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Bovendien zorgt dit ervoor dat er een betere verdeling komt, waardoor Bitcoin minder volatiel wordt. Ook kan de prijs niet zo gemakkelijk beรฏnvloed worden. Dit is dus alleen maar goed voor Bitcoin.

Als antwoord op de vraag wat de gevolgen zijn van Bitcoin walvissen, is dit eigenlijk positief voor de Bitcoin. Ook omdat een Bitcoin op dit moment erg waardevol is, zullen nieuwe Bitcoin walvissen minder snel verschijnen. Momenteel staat de Bitcoin prijs op โ‚ฌ43.195. Om een Bitcoin walvis te worden, moet een investeerder maar liefst โ‚ฌ0,43 miljard investeren. Zelfs grote bedrijven worden nu niet zo snel meer Bitcoin walvissen.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • ๐Ÿ‘‰ Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • ๐Ÿ‘‰ eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • ๐Ÿ‘‰ Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • ๐Ÿ‘‰ Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.