Leestijd: 3 minuten

Meest recente update: 19 juli 2022 by Kaj

Cryptocurrencies winnen steeds meer aan populariteit en worden alsmaar meer een gemeengoed. Zo wist je waarschijnlijk al dat de oprichter van Bitcoin schuilgaat achter de naam Satoshi Nakamoto. Of dat de aankoop van twee pizza’s voor 10.000 BTC de eerste transactie met Bitcoin was. Toch zijn er nog enkele minder bekende weetjes. We hebben ze hieronder voor je verzameld. Kende jij ze al?

In het begin was Bitcoin $0,0008 waard

Toen Bitcoin werd opgericht, had niemand kunnen verwachten dat 1 Bitcoin ooit meer dan $20.000 waard zou zijn. In de begindagen was deze digitale munt namelijk slechts $0,0008 waard. 

Anderhalf jaar na de oprichting van Bitcoin in 2009, was de munt nog altijd slechts $0,08 waard, maar daarna is de waarde ervan gestaag gestegen. Of Bitcoin ooit weer de magische grens van €20.000 zal overschrijden, weten we momenteel niet. Er wordt echter wel verwacht dat Bitcoin zal blijven stijgen. Momenteel is 1 Bitcoin €8142,50 waard. Lees hier meer over de Bitcoin koers verwachting.


Ben jij klaar voor de komende bull markt?

Het is moeilijk te bepalen welke cryptocurrency zullen stijgen. Gelukkig zijn hiervoor experts die het voor je uitzoeken. Je vindt hier 3 crypto parels waarvan experts een grote stijging verwachten! Ben je een actieve handelaar en wil je meer leren over het handelen? Volg dan hier een gratis Webinar en join de community met experts.


Het aantal Bitcoins is begrensd

Misschien denk je dat het totale aantal Bitcoins onbeperkt is, maar niets is minder waar. Bij de oprichting van Bitcoin zag men het als een beperkt en kostbaar middel, zoals olie of goud. In totaal zijn er 21 miljoen Bitcoins, waarvan er ongeveer 900 per dag worden gemined sinds de halving.

Elke vier jaar worden de beloningen die worden gegeven aan de bitcoin miners gehalveerd. Dit betekent dat het aantal Bitcoins steeds kleiner wordt. Men verwacht dat de laatste Bitcoins in 2140 zullen worden gemined. 

Dit draagt ook bij tot de populariteit van deze digitale munt. Bitcoin wordt als het ware een gewild goed. Wil jij ook graag een graantje meepikken? Raadpleeg dan zeker een overzicht van de beste bitcoin brokers om te ontdekken bij welke handelsplatformen je terechtkunt.

China heeft het grootste deel van Bitcoin mining in handen

Nu we het over crypto mining hebben, China bezit maar liefst 65% van het bitcoin miningnetwerk. De reden hiervoor is omdat China over goedkope elektriciteit en betaalbare middelen beschikt. Bedrijven als Bitmain, F2Pool en Canaan minen het grootste deel van de Bitcoins en zitten allemaal gevestigd in China. 

Toch krijgt China steeds meer concurrentie van landen als de VS, Canada, Ijsland, Noorwegen, Zweden, Georgië, Armenië, en Rusland. We zijn benieuwd of deze landen China van de troon kunnen stoten.

Investeren in crypto of betalen met cryptocurrency is in sommige landen verboden

Hoewel cryptocurrency de laatste jaren razend populair is geworden, wordt het niet overal aanvaard. In sommige landen is het gebruik van cryptomunten namelijk verboden. In deze landen mag je niet handelen, betalingen uitvoeren of diensten aankopen d.m.v. cryptovaluta. 

Dit is het geval in o.a. Algerije, Bolivia, Bangladesh, Cambodja, Ecuador, Kirgizië, Nepal en Marokko. Waarom hebben deze landen ervoor gekozen om het gebruik van cryptomunten aan banden te leggen? Centrale banken en overheden hebben namelijk geen controle over transacties die worden gemaakt met digitale valuta. 

Toch moeten we hier een kanttekening bij maken: het is fysiek onmogelijk om cryptocurrency te verbieden, omdat iedereen een crypto wallet kan kopen. De cryptocurrency markt kan immers niet gestopt worden.

Er bestaan meer dan 5.000 verschillende cryptomunten

De meeste mensen kunnen vijf cryptovaluta opsommen: Bitcoin, Ethereum, Ripple, LiteCoin en Bitcoin Cash. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er duizenden verschillende cryptocurrencies bestaan. 

Veel mensen geloven dat cryptomunten de toekomst zijn en willen daarom meeliften op het succes. Daardoor worden er steeds meer nieuwe cryptocurrencies uit de grond gestampt. Momenteel bestaan er meer dan 5000 verschillende cryptovaluta.

Deze munten zijn vaak niet veel waard en zullen waarschijnlijk nooit echt groot worden. Als het je echter lukt om vroeg te investeren in de nieuwe Bitcoin of Ethereum, zal dit je zeker geen windeieren leggen. 


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.