De afgelopen twee weken zijn behoorlijk volatiel gebleken voor Bitcoin. De koersen schommelen en mensen zijn bang dat we de top gezien hebben op 8 januari. De grote Bitcoin whales met ten minste 1000 BTC verwachten echter hogere koersen blijkt uit de data. 

Wallets van whales bereiken all time high

Het aantal wallets dat minstens 1000 BTC bevat bereikte onlangs namelijk een All Time High. Dat betekent dat bitcoin van exchanges gehaald wordt en in de Cold Storage terecht komt. Bitcoin dat hier staat is in principe bedoelt om te bewaren voor ‘later’. Hiermee geven deze grote bitcoin bezitters wel aan het niet op korte termijn te willen verkopen.

Tegelijk zorgen deze nieuwe whales ervoor dat ze de koers van bitcoin zullen beschermen. De Bitcoin is recent aangekocht en de whales zouden er in theorie dus ook voor zorgen dat koersen niet verder omlaag zullen gaan om de investering te beschermen. 

Een van deze whales is bijvoorbeeld Grayscale. Ondanks de recente daling van het toppunt op 8 januari kochten ze namelijk nog minstens 16.000 extra BTC. In de afgelopen dertig dagen heeft het fonds zelfs bijna 65.000 Bitcoin gekocht. In totaal bestaat de Bitcoin portfolio van Grayscale nu uit 641.000 Bitcoin. 

Bitcoin naar cold storage

Uit andere berichtgeving blijkt dat in de afgelopen dertig dagen ruim 270.000 Bitcoin richting de cold storage is verplaatst. Dit geeft wel aan hoe investeerders over het algemeen denken over de toekomst van Bitcoin. 

Minder bitcoin op de exchanges zorgt voor minder liquiditeit. Hierdoor wordt de koers volatieler en zal bij genoeg kopers de koers snel omhoog kunnen gaan. Dit omdat er simpelweg te weinig Bitcoin op de markt beschikbaar is. 

Institutionele investeerders hebben in de tweede helft van 2020 gemiddeld 230% van de nieuw geminde bitcoin opgekocht. Dit betekent dat er veel bitcoin van de markt is gehaald die nu voor het grootste gedeelte in cold storage staat. Dit is een belangrijke drijfveer van de huidige koers stijging en lijkt met deze data dus nog niet afgelopen.

Heb je zelf nog geen cold storage voor het bewaren van je Bitcoin? Dan kun je hier een ledger aanschaffen.

  1. Inloggen op Bitvavo
  2. Geld storten met iDeal
  3. Omzetten naar je gewenste crypto
  4. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.