Bitcoin

Bitcoin is de eerste mainstream cryptocurrency gemaakt in 2009 door Satoshi Nakamoto. Het was daarnaast de eerste echte introductie van de blockchain technologie. Op deze pagina vind je alle informatie om je reis te beginnen in de wereld van de Bitcoin. Je kunt hier lezen over het kopen van je (eerste) Bitcoin, de beste Bitcoin exchanges en natuurlijk al het laatste nieuws. Daarnaast kun je alle informatie over de Bitcoin koers en de verwachtingen voor de toekomst.

Wat is Bitcoin? Alles over Bitcoin, de blockchain en meer

Het internet is een dom netwerk. Het is gemaakt om gegevens te versturen van punt A naar punt B en het maakt het internet niet uit wat er verstuurd wordt of naar wie. Op dit internet netwerk kunnen applicaties ontwikkeld worden, zoals bijvoorbeeld websites en Bitcoin. En deze applicaties kunnen door iedereen op het internet gebruikt worden. Het maakt het internet niet uit wie informatie stuurt of opvraagt en zal ook nooit gegevens van iemand voortrekken op die van een ander. Het internet zorgt voor een gelijkwaardige toegang tot informatie zonder dat je hiervoor toestemming aan iemand moet vragen.

Omdat het internet voor iedereen toegankelijk is, kan iedereen applicaties ontwikkelen zonder hiervoor iemand toestemming te vragen. Je hoeft niet naar de klantenservice van het internet te bellen om te vragen of je een website mag maken. Je bent volledig vrij om dit op eigen initiatief te doen. En dit geldt met alle applicaties op het internet, zowel al bedacht als ideeën die pas in de toekomst bedacht zullen worden. Je kunt er mee starten zonder hiervoor toestemming aan iemand te vragen, omdat het internet namelijk van niemand is.

Elon Musk Bitcoin

De crypto gemeenschap is gek op Elon Musk. Dit zegt hij over Bitcoin

Veel bekende mensen uit de tech industrie hebben al uitspraken gedaan over Bitcoin. De een vindt het helemaal niets, en de ander heeft grote verwachtingen van het project. Maar er zijn maar weinig mensen van wie de Bitcoin gemeenschap liever heeft dat hij uitspraken doet over het project, en dat is Elon Musk. Iedere keer wanneer hij iets zegt over Bitcoin of zelfs maar een grapje maakt ontploft het internet. Lees hier wat hij allemaal gezegd heeft over Bitcoin.

Read More

Wat is Coinmerce? Alles over de Coinmerce applicatie voor je telefoon

Coinmerce is een handelsplatform dat de mogelijkheid biedt aan haar gebruikers om eenvoudig via je mobiele telefoon Bitcoin en andere cryptocurrencies te kopen en verkopen. Naast de mogelijkheid om cryptovaluta te kopen kan de applicatie ook fungeren als mobiele wallet. Coinmerce geeft aan gebruiksgemak het aller belangrijkste te vinden. De applicatie kan daarom goed gebruikt worden door zowel de leek als de meer ervaren Bitcoin handelaar.

Read More

Ledger Nano X

Ledger Nano X? Lees hier alles over de nieuwste hardware wallet

Het is erg belangrijk je Bitcoin veilig te bewaren. Korte tijd geleden was nog in het nieuws dat een CEO van een crypto exchange uit Canada overleden is met alle private Keys van de cryptovaluta op die exchange, z’n 145 miljoen dollar onbereikbaar geworden en iedereen zijn geld kwijt. Deze problemen zijn te voorkomen door de private keys van je Bitcoin en andere cryptovaluta in eigen beheer te hebben door ze bijvoorbeeld op te slaan op een hardware wallet. Met de komst van de nieuwe Ledger Nano X was dit nog nooit zo eenvoudig.

Read More

Bitcoin atm

Bitcoin pinautomaat: Alles over de Bitcoin atm Nederland

Alhoewel bitcoin automaten nog geen bekend stadsbeeld zijn in Nederland, ben je beslist ooit zo een bitcoin pinautomaat tegen gekomen tijdens het winkelen. Ze vielen je stellig op omdat ze anders zijn, dan de ATM’s die je kent. Het is ook mogelijk dat je bitcoins bezit die je wilt verhandelen door middel van het gebruiken van een bitcoin ATM Nederland.

Inhoudsopgave:
Waar vind je bitcoin automaten in Nederland
De Bitcoin pinautomaat gebruiken
Bitcoins kopen en verkopen met een Bitcoin ATM

Read More

Lastpass

LastPass review – Veilig je online wachtwoorden beheren

Wanneer je begint met het handelen in Cryptocurrency kom je er al snel achter. Je moet op enorm veel plekken een account aanmaken. Verschillende exchanges, een aantal chats om op de hoogte te blijven van het nieuws en noem het maar op. De valkuil is hier al snel om overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken. Lekker makkelijk onthouden, maar veilig is dit alles behalve. Met wachtwoorden beheren en wachtwoorden opslaan met een password manager is dit zelfs nog makkelijker en een stuk veiliger. In dit artikel lees je alles over LastPass.

Read More

Wat is blockchain? Alles over de blockchain en blockchain toepassingen

Wanneer je je inleest in de Bitcoin kom je het begrip ‘blockchain’ veel tegen. Het wordt beschreven als een baanbrekende technologie door sommigen en anderen wuiven het weg als ‘overrated’. Feit blijft wel dat Bitcoin gebruik maakt van de blockchain technologie. En na de Bitcoin heeft het vele andere toepassingen gekregen. Maar wat is blockchain nou precies en welke toepassingen heeft de blockchain inmiddels allemaal?

Read More

Digital Bitbox

Wat is Digital Bitbox? Alles over de Bitbox hardware wallet en Bitbox kopen

Er doen vaak verhalen de ronde van mensen die enorm veel Bitcoin zijn kwijtgeraakt. Ze zijn bestolen vanaf een exchange of ze zijn hun private key vergeten. Zo heeft een man uit Engeland zijn computer met daarom 7500 BTC weggegooid zonder hierbij na te denken. Toen de Bitcoin een paar jaar later veel waard was moest hij er weer aan denken maar was het te laat. Ongeacht de huidige ‘lage’ waarde waren deze Bitcoin nu ruim €40 miljoen waard geweest. Zorg ervoor dat je dus altijd je private key veilig opslaat. Een van de opties hiervoor is de Digital Bitbox hardware wallet.

Read More

Ledger Nano S

Ledger Nano S review: Alles over de Ledger, Ledger kopen en de functies

De Ledger Nano S is een van de veiligste manieren om je zuurverdiende Bitcoin en andere Cryptocurrency te bewaren. In de eerste helft van 2018 is er naar schatting van cyber security bedrijf Carbon Black zo’n 1,1 miljard dollar aan Cryptomunten buitgemaakt. Dit is natuurlijk heel erg zuur, maar had voorkomen kunnen worden. Door de enorme toename van online exchanges en Bitcoin gerelateerde diensten is het voor hackers uitkiezen geblazen wie ze nu zullen bestelen.

Online exchanges zijn goed voor ongeveer 27% van al de bestolen Cryptocurrency. Een cyber security expert van Carbon Black heeft zelfs aangegeven dat de benodigde apparatuur voor een dergelijke aanval gemiddeld een $224 dollar kost en vaak een klantenservice heeft. Wil je dus je Crypto’s veilig bewaren? Dan doe je er goed aan na te denken over een Ledger Nano S. In dit artikel geef ik mijn Ledger Nano S review.

Read More

CRYPTOTAG ledger

CRYPTOTAG | Back-up voor je recovey seed op onverwoestbaar titanium

Of je nu al lang aan het handelen bent of niet, een ding is zeker: je wilt je zuurverdiende Crypto’s niet kwijtraken. Gelukkig zijn er veel methodes voor om je Bitcoin veilig te bewaren. Zo weten de meeste mensen wel dat het niet zo veilig is om al je cryptovaluta op een exchange te laten staan. Ook doe je er goed aan niet overal te verkondigen hoeveel Bitcoin je bezit, omdat dit hackers aantrekt. En een van de veiligste manier om je Bitcoin te bewaren is de hardware wallet. Maar zelfs dan kan het nog fout gaan zonder de CRYPTOTAG. Je kunt namelijk je recovery seed kwijtraken. Dit is de code van 12-24 woorden die alleen jij kent en waarmee je toegang tot je Cryptovaluta kunt krijgen, zelfs als je hardware wallet gestolen wordt.

Read More

Beaxy

Beaxy betrouwbaar? Alles over de Beaxy exchange en de BXY token

Beaxy is een alles-in-een Crypto exchange gemaakt voor en door traders en programmeurs. De focus van Beaxy zal volledig liggen op de de gebruikerservaring van de traders. Naast dit gebruikersgemak biedt Beaxy nog veel meer aan haar klanten. Zoals: Een referral programma dat levenslang van kracht blijft. Een eigen munt op de exchange die zorgt passief inkomen en een gereduceerde trading fee en 24/7 customer support.

Read More

Bitvavo

Bitvavo review: is Bitvavo betrouwbaar en moet ik hier handelen?

Bitvavo is een nieuwe Cryptocurrency exchange van Nederlandse bodem. Dit platform richt zich volledig op het gemak voor haar gebruikers en is daarom uitermate geschikt voor onder andere beginnende traders. Waar sommige exchanges soms wat intimiderend over kunnen komen, is bij deze Nederlandse exchange een eenvoudige en heldere interfase ontwikkeld die geen uitleg nodig heeft. In dit artikel zal ik vertellen of Bitvavo betrouwbaar is en of het een geschikte exchange is om te traden.

Inhoudsopgave:
Voordelen
Betrouwbaarheid
Tijdelijke actie

Read More

kucoin

Wat is KuCoin? “Een Cryptocurrency exchange van wereldniveau”

KuCoin is een relatief nieuwe Cryptocurrency exchange waarop mensen kunnen handelen in verschillende munten. Hoewel de Chinese markt de afgelopen tijd aardig schommelt wat betreft regelgeving, is KuCoin een exchange uit Hong Kong gericht op de buitenlandse markten. De oprichters van de exchange zijn in 2013 begonnen met het maken van de technische basis voor het platform. In 2017 hebben ze dit afgerond en is het platform open gegaan voor de gebruikers. Op dit moment staat de exchange op plaats 69 op de lijst met exchanges gebaseerd op trade volume in de afgelopen 24 uur.

Read More

Ledger Nano S

Bitcoins veilig bewaren: Hoe configureer ik mijn Ledger Nano S?

Zoals genoemd in mijn artikel over de beveiliging van je Bitcoin zijn er veel verschillende manieren om dit te doen. Een gedeelte van mijn Bitcoin en Cryptocurrency staat op exchanges. Hiermee kan ik direct handelen en dit staat relatief veilig. Ook heb ik een bepaalde munt opgeslagen op een mobiele wallet, namelijk Coinpouch. Dit is een mobiele applicatie die op dit moment ruimte biedt voor 6 currencies. Maar de veiligste methode vind ik persoonlijk de Ledger Nano S. Lees hier mijn review over de Ledger Nano S. Dit is een USB-stick speciaal ontworpen voor het beheer van je Bitcoin en andere valuta. Deze methode is zo veilig omdat je USB-stick niet verbonden is met het internet en daardoor niet vatbaar is voor hacks. Vind hier meer informatie over de Bitcoin koers verwachting. Maar hoe installeer je deze Ledger Nano S?

Read More

Bitcoin minen

Bitcoin minen: Wat is dat en waarom wordt het gedaan?

Je hebt het misschien wel eens gehoord of gelezen. In het begin van de Bitcoin (2009) was er een enkeling die vooruit liep op de tijd en al Bitcoin aan het minen was en toen soms wel 50 BTC per dag kreeg. Dit was toen nog niets waard, maar met de huidige waarde is diezelfde 50 BTC ongeveer €160.000 waard. Helaas, die tijd hebben we gemist. Maar waarom moeten we Bitcoin minen en wat is het precies?

Read More

handelen in cryptocurrency

Handelen in Cryptocurrency: Hoe begin je daarmee?

Persoonlijk ben ik begonnen met het handelen in Cryptocurrency vanwege de lage rente bij de banken en mijn persoonlijke interesse. Ik zie dit ‘avontuur’ als een soort spaarrekening. Ik blijf nog steeds euro’s sparen, maar iedere maand stop ik een klein beetje meer in Cryptocurrency. Als het ware is dit mijn tweede spaarrekening. Ik doe dit dan ook alleen met geld dat ik kan missen, en dit is enorm belangrijk. Hoewel ik vertrouwen heb in de toekomst van Bitcoin en andere munten is dit geen garantie. Onthoud dus goed: investeer alleen geld dat je kunt missen. Maar goed, hoe beginnen we nou met het handelen? In dit artikel zal ik je dat uitleggen.

Read More