Hoe kan ik mijn Bitcoins het beste bewaren?

Wanneer je Bitcoins bezit is het zaak om deze veilig te bewaren. Je hoort maar al te vaak dat mensen hun wachtwoorden zijn vergeten of zelfs zijn bestolen. Helemaal voorkomen kun je het natuurlijk nooit. Maar er zijn genoeg maatregelen die je kunt treffen om die kans tot het minimum te beperken.

In dit artikel over het bewaren van je Bitcoin wordt ingegaan op de verschillende manieren waarop dit mogelijk is. Je kunt je Bitcoin bijv. bewaren op een online exchange. Dit is makkelijk voor het handelen, maar brengt ook risico’s met zich mee. Je kunt een software (of desktop) wallets gebruiken. Deze installeer je eenvoudig op je eigen computer. Je kunt je munten zelfs bewaren op een stuk papier. Maar de meest veilige methode is toch echt de hardware wallet.

Wat is een hardware wallet?

Een hardware wallet is een wallet die niet verbonden staat met het internet of een computer. Hierdoor is het niet vatbaar voor mensen die uit zijn op je Cryptocurrency vanaf het internet. Je kunt ze zelfs bewaren aan je sleutelbos, want de meeste hardware wallets zijn ontworpen als USB-sticks. De hardware wallet is de veiligste methode om je Bitcoin te bewaren. Zelf gebruik ik de Ledger Nano S, zoals op de onderstaande afbeelding.

Bitcoin bewaren Ledger Nano S

Gaat het om een paar 10tjes? Dan hoef je eerst waarschijnlijk nog niet aan een hardware wallet te denken. De online exchanges zijn over het algemeen goed gewapend tegen aanvallen van buitenaf. Zeker als je kijkt naar de grotere exchanges, zoals Binance. Maar gaat het toch om iets meer? Dan is een hardware wallet zoals de Ledger Nano S aan te raden. Het is enorm makkelijk in gebruik en je weet zeker dat je munten veilig zijn.

Nog geen hardware wallet? Hier vind je veel verschillende soorten, waaronder ook de Ledger Nano S.

In dit artikel leg ik uit hoe je je Ledger kunt configureren zodra je er een hebt.