Bitonic is een Nederlandse partij die Bitcoin in- en verkoopt. Dit doen ze sinds 2012 en niet zonder succes. Ze hebben al meer ongeveer 375.000 Bitcoins verkocht. Deze Bitonic review zal ingaan op wat Bitonic is, welke diensten ze verlenen en wat mijn Bitonic ervaringen zijn.

Bitonic

Wat is Bitonic?

Bitonic is een Nederlandse partij die het mogelijk maakt om eenvoudig Bitcoin te kopen en verkopen. Bitonic is opgericht in 2012 door drie heren die een probleem zagen in de Bitcoin markt, namelijk dat het heel omslachtig was om BTC aan te schaffen. De oplossing die ze hiervoor gevonden hebben was eigenlijk heel simpel, Bitcoin kopen met iDeal.

Eerst zijn de oprichters dit project begonnen onder de naam iDealCoin, maar enkele maanden later hebben ze zich bij de KvK ingeschreven als Bitonic. Dit is een anagram voor Bitcoin.

Wat Bitonic doet is een platform bieden waar mensen op de website Bitcoin kunnen verkopen. Tegelijkertijd zijn er mensen die Bitcoin kopen bij Bitonic en voor deze transactie ontvangen ze een fee. Eigenlijk een heel simpel concept, maar Bitonic was een van de eerste in Nederland die ermee op de proppen kwam.

Dit concept bleek te werken en in minder dan 2 jaar verkochten ze de 100.000e Bitcoin. Op dit moment hebben ze al ruim 375.000 Bitcoin verkocht en dit aantal zal blijven groeien. Maar naast het in- en verkopen van Bitcoin, hebben ze tegenwoordig nog andere producten. Ze bieden bijvoorbeeld een Bitonic academie. Deze academie kan ingehuurd worden door bedrijven of organisaties om zich in te laten lichten over Bitcoin en aangrenzende onderwerpen.

Ook hebben ze een samenwerking met Mollie, een aanbieder van betalingsproducten voor ondernemingen. Non-profit organisaties kunnen gebruik maken van deze samenwerking om Bitcoin te accepteren als donatie. Deze donatie zal door Mollie en Bitonic verwerkt worden en direct worden uitbetaald in euro’s aan de non-profit. Daarnaast verzorgt Bitonic op de achtergrond de Bitcoin transacties voor Mollie en haar zakelijke gebruikers. Dit zorgt ervoor dat ook winkeliers Bitcoin kunnen accepteren in hun winkel.

Bitcoin kopen Bitonic

Zoals gezegd wordt Bitonic vooral gebruikt om Bitcoin te kopen en verkopen. Je kunt eenvoudig Bitcoin kopen met iDeal en dit laten storten op een wallet adres naar jou keuze. Wil je Bitcoin kopen maar heb je nog geen wallet adres? Dan kun je ook een account aanmaken op Bitvavo, hier ontvang je automatisch een wallet. Deze kun je daar vinden als je achter Bitcoin (BTC) op ‘Deposit’ klikt. Maar hoe koop ik nou Bitcoin met iDeal via Bitonic?

    • Ga naar Bitonic
    • Voer het bedrag of het aantal Bitcoin in dat je wilt kopen. Selecteer vervolgens je betalingsmethode en klik op ‘Kopen’.

Bitonic Bitcoin kopen met iDeal

    • Voer het Bitcoin adres in waarop jij je nieuwe Bitcoin wilt laten storten. Controleer dit altijd goed, want als je het verkeerde adres invoert zul je de Bitcoin niet ontvangen. Selecteer vervolgens de bank en ga akkoord met de voorwaarden. Als je dit allemaal gedaan hebt klik je op ‘Afrekenen’.

Bitonic Bitcoin kopen

  • Je kunt nu je betaling doen en zult terug gaan naar de Bitonic website. Het is nu een kwestie van wachten voordat je je Bitcoin ontvangt.
  • Is het je eerste transactie bij Bitonic? Dan moet je je rekeningnummer controleren door 1 cent over te maken en je mobiele nummer te verifiëren. Dit is snel gebeurt en eenmalig, dus na de eerste keer hoef je dit nooit meer te doen.

De prijs van Bitcoin verandert constant. Het kan daarom lastig zijn om de prijs van een Bitcoin te bepalen op het moment dat je het wilt kopen. Bij Bitonic verkopen ze je de Bitcoin voor de prijs die het heeft op het moment van aanschaffen. Ze reserveren het aantal Bitcoin voor dat bedrag en ongeacht of de prijs stijgt of daalt, je kunt het kopen voor die prijs. Zo kom je niet voor verassingen te staan, maar weet je altijd precies de prijs waarvoor je Bitcoin koopt. Lees hier de Bitcoin koers verwachting.

Bitonic ervaringen

Mijn ervaring met Bitonic is altijd goed geweest. Ik heb regelmatig via Bitonic Bitcoin gekocht en dit is altijd zonder problemen verlopen. De reden dat ik Bitonic gebruik is omdat ik actief ben op meerdere exchanges. Niet op iedere van deze exchange kun je direct handelen met euro’s, waardoor je er beter BTC op kunt storten. Bitonic maakt deze transactie erg eenvoudig, omdat je direct op het BTC adres van de betreffende exchange je Bitcoin kunt laten storten.

Begin December was het minimale bedrag dat je moest aanschaffen €100. Dit kwam vooral door de plotselinge toename van transacties op het Bitcoin netwerk. Dit is niet meer het geval, waardoor je nu al Bitcoin kopen kunt vanaf €10. Dit is daarom zowel aantrekkelijk voor de mensen die voor het eerst Bitcoin willen kopen als voor de mensen die dit al vaker gedaan hebben.

Al met al is deze Bitonic review erg positief, maar dat heeft Bitonic aan zichzelf te danken. De Bitonic ervaringen die ik lees op het internet zijn goed en daar sluiten mijn eigen ervaringen op aan. Wil je dus Bitcoin kopen met iDeal? Dan is Bitonic zeer geschikt!

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.