Leestijd: < 1 minuut

Cryptobetalingsdienstverlener Bitpay kondigde donderdag aan dat het nu de meme cryptomunt Shiba Inu (SHIB) ondersteunt. Bitpay voegt Shiba Inu Crypto toe nadat een petitie om SHIB op Robinhood te noteren meer dan 545K ondertekenaars heeft bereikt

Bitpay ondersteunt nu Shiba Inu (SHIB)

Afgelopen donderdag kondigde Bitpay zijn ondersteuning voor Shiba Inu aan. Dit omdat een petitie op Change.org om de Shiba Inu munt te noteren op het populaire handelsplatform Robinhood heeft op het moment van schrijven 545.661 handtekeningen verzameld.

“Attentie Shibarmy,” schreef het bedrijf, bevestigend dat Shiba Inu munten nu beschikbaar zijn bij Bitpay. “Nu kun je direct in de Bitpay app de Ethereum ERC-20 token SHIB kopen, opslaan, ruilen en uitgeven. Consumenten kunnen nu betalen en handelaren kunnen direct Shiba Inu (SHIB) accepteren voor betalingen,” twitterde het officiële Twitter-account van Bitpay.

Met de toevoeging van Shiba Inu, ondersteunt Bitpay nu 13 cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), wrapped bitcoin (WBTC), ethereum (ETH), dogecoin (DOGE), litecoin (LTC), Shiba Inu coin (SHIB), en 5 stablecoins (GUSD, USDC, USDP, DAI, en BUSD). Bitpay benadrukte: “We accepteren alleen ERC-20 munten op het ETH-netwerk.

Kort na Bitpay’s aankondiging van SHIB, tweette retailgigant Newegg dat zijn platform nu ook SHIB accepteert voor betalingen. Newegg kon snel Shiba Inu accepteren omdat het al Bitpay gebruikt om cryptocurrency-betalingen te verwerken. Verwacht wordt dat ook AMC Theatres binnenkort zal beginnen met het accepteren van SHIB.

Ondertussen noteren meer grote cryptocurrency exchanges SHIB. Bitstamp noteerde SHIB woensdag. Kraken en Gemini voegden in november ondersteuning voor SHIB toe. Daarnaast begon een crypto-vriendelijke reiswebsite Travala deze week Shiba Inu te accepteren voor betalingen.

Er gaan geruchten dat Robinhood overweegt SHIB op de beurs te zetten. Het platform heeft echter geen aankondiging gedaan met betrekking tot de meme munt.


Money Mastery & beste exchanges

Wegwijs worden in de wereld van cryptocurrency is best lastig. Hieronder vind je een aantal geschikte bronnen en platformen die je in ieder geval niet mag missen.

  • 👉 Investeren in goud. Door te investeren in edelmetaal zoals goud kun je nog meer spreiding aanbrengen in je portfolio naast cryptocurrency.
  • 👉 Bitvavo exchange. Maak misschien wel de beste financiële beslissing van je leven en koop voor het eerst cryptocurrency via Bitvavo.
  • 👉 eToro social trading. Handel mee met de pro's zonder zelf onderzoek te doen. Altijd de beste trades van de beste traders!
  • 👉 Money Mastery. Gratis crypto cursus om van A - Z alles te leren over cryptocurrency. Ontvang bovendien signalen voor de beste trades om veel winst te maken zonder zelf onderzoek te moeten doen.
  • 👉 Bitcoin voor bedrijven. Vind de tools die jou kunnen helpen met je bedrijfsvoering en cryptocurrency.

.

Belangrijk!

Investeren is altijd op eigen risico en biedt geen garanties. Je kunt je inleg (gedeeltelijk) verliezen. We stellen de informatie op de website met veel plezier en nauwkeurigheid voor je samen, maar geven geen advies. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.