Bitqist is een cryptocurrency platform uit Rotterdam waar je tal van cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. De missie van Bitqist is duidelijk, namelijk het stimuleren van de adoptie van cryptocurrency. Dit doen ze door het bieden van een platform dat daadwerkelijk voor iedereen geschikt is. Het verkopen, bewaren en verhandelen van crypto zou volgens Bitqist niet moeilijk moeten zijn en dat is terug te zien op het platform.

Let op: Bitqist is overgenomen door Bitvavo! Lees hier de review over deze Nederlandse exchange.

Wat kan ik allemaal met Bitqist?

Het eerste dat opvalt zodra je op de Bitqist site kijkt is het grote aanbod aan cryptocurrencies. Je ziet veel exchanges, ook in Nederland, die relatief weinig munten in het assortiment hebben. Bij de Bitqist exchange valt direct op dat je er meer dan 140 verschillende coins kunt aanschaffen. Hieronder vallen de ‘standaard’ grote projecten zoals Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin. Maar ook minder bekende projecten zijn er verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld Ravencoin, Basic Attention Token en Decred.

De exchange voldoet daarnaast aan alle eisen van de Nederlandse regelgevers en doet er naar eigen zeggen alles aan om witwaspraktijken en de financiering van terrorisme tegen te gaan. Dit is uiteraard een goed teken, want hiermee worden eventueel problemen met de regelgevers in de toekomst voorkomen.

Kosten van de exchange

Zoals bij iedere exchange worden er kosten gerekend over transacties op het platform. Deze kosten verschillen per coin maar zit gemiddeld rond de 1,5%. Daarnaast wordt er nog een Bitqist fee gerekend van 0,25% over het gehele bedrag en met deze fees doet de exchange absoluut niet onder voor andere exchanges. Je kunt er wat dat betreft dus met een gerust hart traden. Uiteraard worden alle fee’s duidelijk aangegeven zodra je een transactie doet zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het bewaren van je munten wordt overigens geheel kosteloos voor je gedaan. Er wordt automatisch een wallet voor je aangemaakt voor iedere coin die er te verhandelen is op de exchange. Het blijft overigens veiliger om je crypto los van het internet te bewaren in een hardware wallet, maar daarover kun je in dit artikel meer lezen.

Referral programma van Bitqist

Een ander onderdeel van de Bitqist exchange waarmee ze zich onderscheiden van de ‘competitie’ is het referral programma. Hiermee kun je vrienden uitnodigen voor de exchange en zodra ze gaan handelen ontvang jij een gedeelte van de fee die ze moeten betalen. Veel exchanges hebben een zelfde soort programma, maar het commissiepercentage wil nog wel eens verschillen. De commissie bij Bitqist is een van de hoogste, namelijk maar liefst 50%. Daarnaast ontvangt je referral (degene die je uitnodigt) ook nog eens korting op de fee die ze moet betalen de eerste paar maanden. Een win-win situatie dus voor alle partijen! Wil jij je aanmelden bij Bitqist? Dan kan je dat dus doen via deze link en direct korting krijgen op de fee die je moet betalen.

Coins kopen op Bitqist

Je kunt zoals gezegd veel verschillende coins kopen op Bitqist. Opvallend is dat je op de Nederlandse exchange ook Binance Coin kopen kunt. Dit is de token die hoort bij de Binance exchange maar sinds kort ook verkrijgbaar is op andere exchanges. Hiermee onderscheidt de Nederlandse exchange zich van andere platformen van Nederlandse bodem. Volg de stappen om direct je favoriete coins te kopen, in dit voorbeeld gaan we uit van Binance Coin:

  • Maak je account aan (en ontvang de eerste twee maanden korting)
  • Doorloop de verificatie, dit is zo gebeurt
  • Klik bovenin het menu op ‘Storten’ om je euro’s over te maken naar de exchange, kies je betaalmethode (iDeal of SEPA) en geef je gekozen bedrag aan. Klik op ‘Stort’ en je kunt simpel met iDeal afrekenen.
Euro’s storten op Bitqist
  • Zoek bovenaan de pagina op (in dit geval) ‘Binance coin’ en vul rechts in beeld in voor hoeveel euro je BNB wilt aanschaffen. Klik vervolgens op ‘Binance Coin kopen’ en je zult je crypto ontvangen bij ‘rekeningen’.
  • Gefeliciteerd, je hebt Binance Coin gekocht via Bitqist

Is Bitqist betrouwbaar?

Zoals eerder al aangegeven streeft Bitqist ernaar om altijd te voldoen aan de nieuwste regelgeving. Hiermee weet je nagenoeg zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan in de toekomst. Daarnaast is de exchange transparant wat de bedrijfsgegevens betreft, dus het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de exchange op te zoeken bij de kamer van koophandel:

Bitqist B.V.
Weena 505
3013 AL Rotterdam
The Netherlands

Bitqist B.V.
Chamber of Commerce number: 71509267
VAT number: 858742561B01

Er kan dus wel geconcludeerd worden dat de Bitqist exchange betrouwbaar om te handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies. Op deze pagina kun je reviews bekijken en zelf een achterlaten. De reviews zijn tot nu toe alleen maar positief. 

Je kunt je hier aanmelden voor de Bitqist exchange

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.