De naam BitTorrent ken je waarschijnlijk wel. Het peer-to-peer platform waarop bestanden ‘gedeeld’ kunnen worden. Een goed voorbeeld hoe een netwerk van en voor mensen sterker wordt naarmate meer mensen het gaan gebruiken. 

In dit artikel hebben we het over het BitTorrent platform en over de relatief nieuwe BitTorrent Token. Ook gaan we het hebben over de BTT koers en BitTorrent token koers verwachting voor de toekomst.

Wat is BitTorrent?

BitTorrent is een systeem waarop mensen bestanden kunnen uitwisselen. Het wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld films te downloaden, maar ook muziek, software en andere bestanden kun je hierop terug vinden. 

Op het moment dat een gebruiker een Torrent (de naam van de bestanden) wil downloaden wordt er op het netwerk gezocht naar gebruikers die stukjes van deze Torrents geüpload hebben. Zodra het downloaden begint worden ook automatisch de gedownloade bestanden weer geüpload zodat het netwerk groter wordt.

Hoe meer mensen aan de Torrent bijgedragen hebben, hoe sneller het bestand te downloaden is. De kracht van BitTorrent is dat het door deze constructie moeilijk offline te halen is en hier hebben regelgevers problemen mee.

Het downloaden van een film bijvoorbeeld is natuurlijk handig voor de downloader. Hierdoor lopen alleen de makers van de film inkomsten mis. In het geval van één enkele website waarop het bestand staat zou deze zomaar uit de lucht gehaald kunnen worden. 

In het geval van BitTorrent staan de bestanden op de computers van mensen over de hele wereld waardoor dit praktisch onmogelijk is. BitTorrent is in het verleden al vaak offline gehaald of verboden, maar er duiken direct weer nieuwe sites op waar mensen de Torrents kunnen doorzoeken en downloaden.

Dit netwerk is een goed voorbeeld van hoe een peer-to-peer netwerk kan functioneren en lijkt wat dat betreft ook wel op Bitcoin. Bitcoin is het peer-to-peer netwerk voor de financiële transacties en werkt heel grof op dezelfde manier. Het netwerk wordt sterker naarmate er meer mensen gebruik van maken.

Wat is de BitTorrent Token?

De BitTorrent Token is de coin die vanaf januari 2019 gebruikt kan worden op BitTorrent. Eerder was het BitTorrent netwerk voornamelijk afhankelijk van fanatiekelingen die bijvoorbeeld films uploadde en downloaden, maar met de BitTorrent Token kan er nu ook een beloning geboden worden. In principe heeft de BTT token dan ook twee doelen:

  • Het bieden van een beloning voor het uploaden / seeden van bestanden
  • Het kunnen betalen met de BTT coin voor snellere downloads

Hoe is de BitTorrent token tot stand gekomen?

Tron, het platform van de oprichter Justin Sun, heeft BitTorrent in juni 2018 gekocht voor zo’n $140 miljoen. Dit was destijds groot nieuws want zelfs de meest oudgedienden in de internet wereld kennen BitTorrent goed. 

BitTorrent is aangekocht om te dienen als ‘aanvulling’ op het eigen file-sharing platform. Daarnaast bracht het een hoop publiciteit met zich mee wat op termijn moet bijdragen aan een hogere Tron koers verwachting. Tron en met name Justin Sun staan erom bekent zeer fanatieke marketeers te zijn.

BitTorrent token koers

BitTorrent heeft een ICO gehouden in januari 2019 en deze was binnen enkele minuten uitverkocht. Binnen no-time werd er ruim $7 miljoen opgehaald. Daarnaast worden de BitTorrent tokens verdeeld met behulp van een Airdrop die over meerdere jaren actief zal zijn. Deze BTT coins worden uitgedeeld aan Tron (TRX) houders. Hieronder volgt de BitTorrent Airdrop data:

BitTorrent (BTT) airdrop tijdlijn:
11 februari 201910,890,000,000 BTT
11 maart 2019 – 11 februari 2020990,000,000 BTT
11 maart 2020 – 11 februari 20211,072,500,000 BTT
11 maart 2021 – 11 februari 20221,155,000,000 BTT
11 maart 2022 – 11 februari 20231,237,00,000 BTT
11 maart 2023 – 11 februari 20241,320,000,000 BTT
11 maart 2024 – 11 februari 20251,402,500,000 BTT

In totaal wordt er ongeveer 10% van de maximale supply via een airdrop ter wereld gebracht. Je kunt hieronder de live BitTorrent koers volgen in euro.

BitTorrent token koers verwachting

Wat betreft de BitTorrent koers verwachting verschillen de voorspellingen. Aan de ene kant is het een platform dat al grote bekendheid heeft in de wereld, ook bij mensen die niets met cryptocurrency te maken (willen) hebben. Dit zijn gebruikers van het platform die nu in aanraking komen met de BTT coin. Gaan hierdoor ook maar een fractie van ruim 1 miljoen dagelijkse gebruikers de BitTorrent token gebruiken dan is dit goed nieuws voor de BitTorrent token koers verwachting.

Aan de andere kant krijgt het project regelmatig kritiek dat met name gericht is op de nieuwe eigenaar Tron. Het zou mogelijk de capaciteiten niet hebben om het volledige netwerk van BitTorrent om te zetten naar een token economie. 

BitTorrent token prijs voorspellingen 2020 – 2026

Weet BitTorrent een hoop gebruikers enthousiast te krijgen over de BitTorrent token en heeft het bovendien nut voor deze gebruikers? Dan het een netwerk met de grootte van BitTorrent flinke sprongen maken wat betreft de waarde. Er zijn dan ook een hoop uiteenlopende voorspellingen gedaan rondom de BTT coin.

De een heeft er geen vertrouwen in, mede door de eigenaar Tron. De ander ziet een netwerk als BitTorrent en het nut van de BTT token juist als een goede ontwikkeling. Hieronder hebben we enkele BitTorrent token prijs voorspellingen voor je op een rij gezet:

2020: $ 0,0006
2021: $ 0,0007
2022: $ 0,0008
2023: $ 0,0010
2024: $ 0,0012
2025: $ 0,0011
2026: $ 0,0015

BTT token kopen

Heb je besloten dat de BTT coin een goede aanvulling is op je portfolio en wil je BitTorrent tokens kopen? Dan kun je dit natuurlijk doen door Tron te kopen en dit klaar te zetten voor een Airdrop. Het is echter nog makkelijker om direct de BTT coin te kopen via de bekende Binance exchange

  1. Ga naar de Binance exchange
  2. Log in of maak een account aan
  3. Stort BTC of ETH op je Binance exchange (kan eenvoudig via Bitvavo)
  4. Wissel je crypto om (market order)
  5. Gefeliciteerd, je heb de crypto gekocht en bent klaar

Crypto Masterclass & handelen met leverage

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via deze exchange kun je direct handelen met leverage en profiteren van bonus tegoeden.

.

De actuele bitcoin koers:

About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.