Bittrex is een welbekende cryptocurrency exchange en staat wat betreft website traffic in de top 10 van alle exchanges. Persoonlijk is Bittrex een van de eerste exchanges waar ik Bitcoin gekocht heb en het is goed om te zien dat de Bittrex exchange zich blijft ontwikkelen.

In dit artikel gaan we in op Bittrex, de fees en de coins die je er kunt verhandelen. 

Wat is Bittrex?

Bittrex is een grote cryptocurrency exchange met een flink aantal handelsparen. De exchange is opgericht in 2014 door drie partners met veel ervaring op het gebied van cyber security en het ontwikkelen van bedrijven. 

Bittrex is opgericht vanuit een behoefte aan veilige exchanges en met de ervaring opgedaan bij bedrijven als Microsoft, Amazon en Blackberry wisten de oprichters hier wel raad mee.

Bittrex interface
Bittrex interface

De Bittrex exchange

Bittrex heeft een hele duidelijke interface. Op het moment dat je inlogt kom je terecht op een pagina waar je zo’n beetje iedere pair kunt vinden. Je vindt grote stijgers en dalers boven in beeld en een lijst gesorteerd op handelsvolume op de rest van je scherm.

Door op een van de markets te klikken zie je direct een overzicht met alle gebruikelijke tools. Je kunt direct op de Bittrex exchange uit de voeten met technische analyse, maar ook gewoon direct van de markt kopen. Onder in beeld vind je een real-time overzicht van de order books en de trade history van de tradingspair die je aangeklikt hebt.

Bittrex trading pair
Bittrex trading pair

Account aanmaken

Een account aanmaken doe je via de onderstaande link. Dit hele proces verloopt soepel en je hebt dan ook binnen no-time een handelsaccount ready to go. Een extra laag beveiliging kun je eenvoudig toevoegen door gebruik te maken van Two-factor authentication. Daarover kun je meer lezen in dit artikel.

Account aanmaken op Bittrex

Deze tweestapsverificatie is niet alleen verstandig voor je veiligheid, maar zorgt er ook voor dat je meer BTC per dag kun opnemen. Zonder deze beveiliging is dit 1 BTC en met gaat dit omhoog naar 100 BTC. 

Fee

Zoals bij iedere andere exchange betaal je ook bij Bittrex voor iedere transactie. De staffel waarin je valt als handelaar wordt bepaald aan de hand van je 30-dagen volume:

30 dagen volume (USD)MakerTaker
$0K – $50K0,20 %0,20 %
$50K – $1M0,12 %0,18 %
$1M – $10M0,05 %0,15 %
$10M – $60M0,02 %0,10 %
$60M +0%0,08 %

Te verhandelen coins

Bittrex heeft een groot assortiment aan cryptocurrency die je kunt kopen. Een aantal van de bekendste crypto’s zijn:

Maar ook minder bekende projecten als:

Bittrex betrouwbaar?

Bittrex doet al jaren mee in de top van de cryptocurrency exchanges en we kunnen daarom wel concluderen dat het een exchange is die je kunt vertrouwen. Dit is overigens geen garantie voor de toekomst. Exchanges zijn ALTIJD vatbaar voor hacks en het is dan ook verstandig je cryptocurrency nooit te lang op een exchange te laten staan. Een hardware wallet is hiervoor de beste optie, bijvoorbeeld een Ledger Nano X.

Voor- en nadelen van Bittrex

Bittrex is een grote exchange met een gigantisch aanbod aan cryptocurrency. Helemaal wanneer we dat vergelijken met de meeste Nederlandse exchanges. Wil je net die ene crypto kopen die niet te verkrijgen is op bijvoorbeeld Bitvavo? Dan is de kans groot dat Bittrex het in het assortiment heeft. 

Het grote assortiment, de duidelijke interface en de expertise van het team achter de exchange maken Bittrex een geschikte exchange om te handelen.

Het enige nadeel van Bittrex is dat geen koppeling met je bankrekening kan maken. Hierdoor kun je niet direct betalen met iDeal en ook je winst uitbetalen moet door het verkopen van Bitcoin. Dit is overigens niet zo ingewikkeld, daarover kun je hier meer lezen.

Wil je liever direct Bitcoin kopen met iDeal? Neem dan eens een kijkje op deze exchange.

Crypto Masterclass & beste exchanges

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.