Bitvavo heeft recent een nieuwe feature uitgerold, staking. Deze nieuwe optie biedt gebruikers de mogelijkheid om passief te verdienen aan de tegoeden die op Bitvavo staan. 

Zodra je inlogt op Bitvavo zie je direct iets nieuws achter bepaalde coins staan, namelijk een rode of groene S. Bij het inloggen krijg je direct de melding of je wilt deelnemen aan het staken. Een rode ‘S’ achter de coins betekent dat je niet meedoet aan het staken. Een groene betekent dat je je coins beschikbaar stelt aan Bitvavo om mee te staken (ook off-chain).

Klik je onder je naam op het drop-down menu, dan zie je direct een nieuwe optie staan; ‘staking’. Op deze pagina zie je de totale waarde van alle coins die jij beschikbaar hebt op Bitvavo om passief inkomen mee te verdienen. Daarnaast zie je de geschatte opbrengsten per jaar in procenten en euro’s. 

Staken

Staken wordt door sommige cryptocurrency aangeboden en maakt het mogelijk om met je ‘saldo’ nieuwe cryptocurrency te verdienen. Een van de voorbeelden van een dergelijk consensus mechanisme is bijvoorbeeld ARK

Investeerders die ARK hebben kunnen dit in een wallet plaatsen die geschikt is om te staken en hiermee een beloning verdienen in de vorm van meer ARK. Op Bitvavo is de beloning voor ARK ongeveer 6% per jaar. Dit en vergelijkbare situaties komen veel voor, maar Bitvavo regelt dit staken nu voor jou. 

Hiervoor hoef je niet op talloze verschillende wallets cryptocurrency te plaatsen maar kun je verdienen aan iedere coin op de exchange. Het proces van het staken wordt voor jou geregeld. 

Tip: ontwikkel jezelf door het lezen van boeken

Een groot aantal exchanges doet aan staken met jouw tegoeden zonder dat ze je hiervoor een beloning uitkeren. Het is dan ook een goede ontwikkeling dat Bitvavo nu iedereen de mogelijkheid biedt om te staken op het platform. 

Dit is overigens niet zonder risico, want ook off-chain staking wordt aangeboden. Hierbij geef je Bitvavo toestemming om je tegoeden op de achtergrond te staken bij derde partijen. Hiermee heb je de potentie om te verdienen, maar je risico wordt wel hoger aangezien het bij een derde partij ondergebracht is. 

Je kunt in totaal veertien verschillende cryptocurrency staken op Bitvavo, hieronder volgt een lijst met de te staken coins en hun rendement:

ValutaGeschatte opbrengsten p/j %
Bitcoin BTC~1.22%
Ethereum ETH~1.93%
Ark ARK~6.00%
Bitcoin Cash BCH~0.89%
Cardano ADA~5.00%
ICON ICX~10.50%
Litecoin LTC~0.79%
NEO NEO~1.03%
Ontology ONT~3.24%
Ripple XRP~0.85%
Tezos XTZ~6.00%
Tron TRX~3.00%
VeChain Thor VET~0.92%
Waves WAVES~5.50%

Staken veilig?

Staken is over het algemeen redelijk veilig kan ik uit eigen ervaring zeggen, maar dit betekent niet dat het zonder risico is. Een van de grootste risico’s aan het staken op exchanges is het feit dat je hiermee zelf je private key’s niet in beheer hebt. We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat je nooit te veel tegoed op een exchange zou moeten hebben om de risico’s van een hack te voorkomen.

Wil je niet de moeite nemen om al je cryptocurrency in hun eigen wallets te plaatsen voor een beloning? Dan is Bitvavo een goed alternatief om toch wat rendement te halen. Ook als je actief aan het handelen bent kan het interessant zijn om bij instellingen het staken in te schakelen. Zo ontvang je rendement op de tegoeden die je sowieso op het platform hebt staan. 

Heb je nog geen account en wil je het staken uitproberen of verder onderzoek doen? Dan kun je hier een account aanmaken op Bitvavo. Stake je liever in je eigen wallet? Dan kun je dit vaak doen vanaf een hardware wallet. Daarover kun je in dit artikel meer lezen

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.