Veel banken zijn ‘angstig’ voor Bitcoin en cryptocurrency. Zo hebben ondernemers bijvoorbeeld moeite met het vinden van een geschikte bankpartner. Ook voor consumenten staan banken nou niet te springen om Bitcoin transacties. Met de Bitwala bank hoef je je om deze dingen geen zorgen meer te maken. Lees in dit artikel alles over Bitwala, de rente die je kunt krijgen over je Bitcoin en de bonus van €15!

Wat is Bitwala?

Bitwala is een Duitse bank die zowel euro’s als Bitcoin en Ethereum ondersteund. De bank maakt het mogelijk om direct vanaf je IBAN nummer Bitcoin te kopen en dit tegen een fee van maar 1%. Je kunt de bank gebruiken om ‘normaal’ geld te sparen met behulp van verschillende rekeningen, maar je kunt ook direct vanuit de Bitwala app Bitcoin en Ethereum kopen

Met Bitwala heb je eigenlijk geen andere bankpartner meer nodig als het gaat om cryptocurrency. Bovendien beheert de bank je cryptocurrency niet, maar beschik je helemaal zelf over je private keys. Hierdoor draag je zelf de verantwoordelijkheid, maar weet je ook zeker dat je Bitcoin echt van jou is. Je euro tegoeden worden overigens verzekert tot een bedrag van €100.000 zoals Banken in Nederland ook doen.

Bitwala rente

Erg interessant aan Bitwala is de rente die ze je bieden over je Bitcoin. Deze is aanzienlijk hoger dan bij ‘normale’ banken over euro saldo. Gemiddeld ligt deze rente op ongeveer 3,95% per jaar. Helemaal wanneer je net begint met Bitcoin kan het geen kwaad om wat extra BTC te ontvangen. Je rente wordt iedere week automatisch overgemaakt in je wallet.

Debit card

Zoals bij iedere bank kun je ook bij Bitwala een debit card aanvragen. Hiermee kun je in veel winkels betalen en dit maakt het mogelijk om daadwerkelijk op Bitcoin te leven.

Je Bitcoin / Ethereum wallet staat direct in verbinding met je euro saldo via de applicatie en je kunt daarom gemakkelijk switchen tussen valuta. Het is een mastercard en daardoor is het praktisch overal ter wereld te gebruiken.

Het openen van een rekening

Het openen van een rekening gaat niet zo gemakkelijk als het openen van een exchange account. Dit komt doordat Bitwala een echte banklicentie heeft en daarom moet voldoen aan de strengste eisen. Hiermee weet je zeker dat je te maken hebt met een legitieme partij!

Wel is het aantrekkelijk om een account op Bitwala aan te maken als je nog niet zeker weet of je het gaat gebruiken. Je krijgt namelijk na de volledige verificatie een bonus van €30 wanneer je je aanmeldt via onderstaande link en het proces doorloopt.

Claim €15 en registreer bij Bitwala

Het proces is redelijk straight forward. Allereerst voer je je gegevens in op de website of applicatie. Ten tweede moet je een document verifiëren via een video call, dit kun je direct regelen en gaat redelijk snel. Zorg dat je hiervoor je legitimatie en een document als een bankafschrift bij de hand hebt. 

Tot slot maak je na je registratie je wallet aan en noteer je je recovery seed. Binnen 15 dagen staat je bonus op je bankrekening en kun je deze uit laten betalen. Dit alles kun je binnen 30 minuten regelen.

Bitwala review

Bitwala is een veelbelovende bank, helemaal wanneer we kijken naar de houding van ‘normale’ banken ten opzichte van cryptocurrency. Veel mensen geloven dat Bitcoin de toekomst is en hier hoort een degelijke bank bij. Bitwala heeft zeker de potentie om in deze behoefte te voorzien. Met name de rente en de positieve houden tegenover Bitcoin maakt Bitwala een interessante partij!

Crypto Masterclass & trading signalen van experts

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. << Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten. Wil je altijd de laatste trading signalen ontvangen van experts? Dat kan met deze Crypto Signals. Handel mee met experts en mis nooit meer een koop- of verkoopsignaal.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

.