Een grote crypto-fonds beheerder heeft door de problemen met de waakhond SEC van Ripple zijn positie in XRP afgestoten. Het crypto-fonds liet weten niets te maken te willen hebben met een assets (XRP) die mogelijk als security kunnen gelden volgens de wet.

Bitwise is een groot fonds waar institutionele investeerders kunnen beleggen in verschillende crypto assets. In totaal is er voor meer dan $100 miljoen aan tegoeden in beheer bij het fonds en dit wordt alsmaar meer. 

Sinds het nieuws van de SEC enkele dagen geleden om achter Ripple aan te gaan is het paniek bij sommige beheerders. Wordt XRP daadwerkelijk als een security gezien dan zijn partijen die hier mee bezig zijn mogelijk ook aansprakelijk. Bitwise zegt hierover het volgende:

Bitwise’s decision to liquidate its position in XRP was based on consideration of new public information from the SEC’s complaint.

In de berichtgeving van de SEC zegt de regelgever dat ze Ripple verdenken van het uitgeven van $1,3 miljard aan ongeregistreerde securities (XRP tokens). Dit zou al sinds 2013 gaande zijn. Ook klaagt de SEC de mede-oprichter en CEO aan voor het ontvangen van grote hoeveelheden XRP zonder dit aan te geven.

Vooralsnog zijn er nog weinig verhalen van écht grote partijen die de ‘samenwerking’ met XRP gestopt hebben. De kans is echter wel aanwezig dat exchanges en fondsen nu aan het nadenken zijn om de handel in en het beheer van XRP tijdelijk stop te zetten. 

Ripple is overigens nog niet schuldig bevonden of wat dan ook. Het negatieve nieuws rondom de aanklacht is echter wel voldoende geweest om een behoorlijke daling in de XRP koers in te zetten. Hoe deze problemen zich zullen ontwikkelen blijft afwachten en de kans bestaat dat dit ook nog wel even zal duren.

Crypto Masterclass & handelen in Futures

Handelen in cryptocurrency kan zeer lucratief en interessant zijn. Het is alleen wel belangrijk om goed te weten wat je moet doen. In deze gratis Masterclass leer je de beginselen en kun je door met gevorderde informatie. Via Binance Futures kun je direct handelen met geavanceerde tools. Ontvang alleen via deze link voor altijd 10% korting op je handelskosten De Crypto Parels met x 100 potentie vind je in deze portfolio!

.
About Kaj

Ik ben in 2017 currentcrypto.nl begonnen en ik schrijf sindsdien bijna dagelijks over Bitcoin en altcoins. Inmiddels heb ik honderden uren onderzoek gedaan naar alle ins en outs van de cryptocurrency wereld. Ook heb ik talloze boeken gelezen, interviews bekeken en cursussen gedaan. Al deze kennis deel ik met je op currentcrypto.nl en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Heb je een vraag voor Kaj of wil je het gewoon even over cryptocurrency hebben? Neem dan vooral contact op via deze pagina.