Cryptocurrency worden alsmaar populairder en steeds meer mensen zien het als legitieme investering. Banken gaan aan de slag met blockchain, grote betaalgiganten accepteren crypto als betaalmiddel en de hoeveelheid nieuws blijft stijgen.

De ene crypto is echter de ander niet en schaalbaarheid blijft een enorm belangrijk onderdeel van groei. Anders dan Bitcoin richt Blackcoin zich volledig op deze schaalbaarheid en de duurzame productie van de BLK coin.

In dit artikel gaan we het hebben over Blackcoin. We bekijken de BLK coin en nemen de Blackcoin verwachting onder de loep. Hiermee proberen we je een beter beeld te geven over de Blackcoin crypto en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Blackcoin koers doen?

Wat is Blackcoin?

Blackcoin is een peer to peer en decentraal netwerk dat anders dan Bitcoin gebruikt maakt van Proof of Stake (PoS) als consensus mechanisme. Het project is opgericht in 2014 en doet daarom al lang mee in de wereld van de cryptocurrency.

Blackcoin was destijds een van de eerste projecten die gebruikt maakte van PoS. Inmiddels is het niet meer weg te denken en is zelfs Ethereum bezig over te stappen. Blackcoin en de BLK coin zijn gemaakt als alternatief voor het minen waarvan Bitcoin gebruikt maakt. Met namen het energieverbruik werd genoemd als belangrijke beweegreden.

Met behulp van Proof of Stake kunnen de gebruikers van Blackcoin allemaal bijdragen aan het netwerk en hier een beloning voor ontvangen. De tussenpersoon is hier weggehaald en hiermee worden de miners van Bitcoin bedoelt. 

Deze miners werken vaak in pools en vormen dus centrale entiteiten volgens het Blackcoin team. De BLK coin is door iedereen te ‘minten’ (staken) en iedereen kan hiermee coins genereren in tegenstelling tot BTC. De beloning die hiervoor te verdienen is verschild en is afhankelijk van de hoeveelheid gebuikers, maar kan oplopen van 1 – 8% rendement per jaar. 

Blackcoin werkt in de basis hetzelfde als veel andere projecten. Het functioneert als een decentrale ledger waarop transacties bijgehouden kunnen worden. Het grote verschil zit in het consensus mechanisme.

Mogelijke investeerders kunnen BLK kopen (hierover later meer) en dit staken. Aan de hand van de hoeveelheid BLK coins die beschikbaar gesteld wordt een beloning uitgekeerd. De BLK moeten hiervoor vastgezet worden en dragen gedurende die tijd bij aan het verwerken van de transacties. 

Wat doet de Blackcoin koers?

Voor Blackcoin is niet iets als een ICO ingezet om de tokens te verkopen voor de start van het project. Destijds bestonden dergelijke verkoopmanieren nog niet eens. Beleggers konden de coin gaan staken om zo meer tokens te verdienen.

De eerste notering van Blackcoin vinden we terug op 4 maart 2014, alweer een behoorlijke tijd geleden. Beleggers konden in het begin één BLK coin kopen voor $ 0,0058. De actuele Blackcoin koers is $ 0.018469.

Het is duidelijk te zien dat de koers sinds de oprichting zijwaarts bewogen heeft met behoorlijke uitschieters in de verschillende bull markten van o.a. 2017 en 2021. De grootste stijgingen zijn eenvoudig terug te zien op de koersgrafiek hieronder.

De All Time High van Blackcoin staat op een waarde van $ 1.15. Het is inmiddels alweer 1592 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Sinds het begin heeft het project een market cap van $ 1,132,629 weten te verzamelen en daarmee staat het op plaats 1961 van grootste crypto projecten.

Hieronder vind je de Blackcoin koersgrafiek zodat je de historische prijs data kunt bekijken. Ook kun je zo een mening vormen of het nog de moeite waard is om te beleggen in het project gezien de market cap.

 • Zoom
 • Hour
 • Day
 • Week
 • Month
 • Year
 • All Time
 • Type
 • Line Chart
 • Candlestick

Wat is de Blackcoin verwachting 2022 – 2022?

Iedere cryptocurrency is afhankelijk van de hoeveelheid mensen die het gebruiken en Blackcoin misschien nog wel meer. De use-case van Blackcoin is namelijk het doen van decentrale transacties en Proof of Stake staat centraal. 

Dit betekent dat mensen constant nieuwe BLK kunnen maken. Hiervoor is wel een afnemer nodig om er van te profiteren natuurlijk. Weet Blackcoin meer gebruikers naar zich toe te trekken door bijvoorbeeld interessante rendementen, dan kan het Proof of Stake lulcratief zijn. Het omgekeerde is echter ook waar natuurlijk. 

Als het geen nieuwe beleggers aan zich weet te binden met nieuwe use-cases dan komen er constant nieuwe tokens bij, maar geen nieuwe kopers. Dit kan leiden tot een lagere prijs over de lange termijn.

Het is daarom erg lastig om een goede Blackcoin verwachting te doen. Kijken we naar 2022 dan lijkt het erop dat de waarde relatief stabiel zal zijn gezien de lage market cap. Als we verder vooruit kijken naar de Blackcoin verwachting voor 2022 dan is het nog maar de vraag hoe het zal gaan met de koers.

In het verleden hebben grote stijgingen gezien en dit is relatief eenvoudiger haalbaar met een lage market cap. Toch weet je hierdoor niet zeker het of het gaat gebeuren. Een lage market cap is ook een teken dat er weinig beleggers aan het project verbonden zijn en dit is vaak geen goed teken voor de koers op lange termijn.

* Currency in USD
Historical Price for BlackCoin
DateOpenCloseHighLowVolume

Wat is het nut van de BLK coin?

Het nut van de Blackcoin crypto is erg duidelijk. Het is een token die speciaal gemaakt is voor staking. Gemiddeld staat de beloning hiervoor rond de 4,83% per jaar. Dit betekent dat je een rente van bijna 5% verdient op je tokens. Zolang er kopers zijn voor deze tokens kan het best interessant zijn.

Het idee achter Blackcoin is dat het volledig door de gemeenschap draaiende wordt gehouden. Met behulp van de BLK crypto kunnen ze eenvoudig tokens naar elkaar sturen om elkaar te betalen voor het werk dat ze doen. Op de twitterpagina claimen ze zelfs dat het stakingmechanisme een goede bescherming is tegen inflatie.

Waar Blackcoin kopen?

Wil je Blackcoin kopen? Dan kun je dit doen op enkele internationale exchanges, waaronder Bittrex. Wees van tevoren altijd wel zeker van je zaak en doe goed onderzoek. Prijs voorspellingen op het internet zijn nooit een zekerheid en wie je dat wijs probeert te maken heeft andere intenties. Je stort eenvoudig tokens op Bittrex via Bitvavo en via onderstaande link krijg je zelfs korting.

 1. Stort euro’s via Bitvavo
 2. Omzetten naar je gewenste crypto
 3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Blackcoin nieuws

We hebben het in dit artikel al over een aantal zaken gehad rondom Blackcoin die mede de uitkomst van je onderzoek over de Blackcoin verwachting zouden kunnen bepalen. De (lage) market cap, het stakingmechanisme en de historische koers zijn allemaal interessant. De laatste factor is het Blackcoin nieuws.

Je kunt hieronder direct zien hoe actief de gemeenschap achter het project nog is en of het daarom een mogelijk goede investering is of niet. Het Blackcoin nieuws kun je o.a. volgen via de Twitterpagina.

MoneyTalks community & beste exchanges

Alles te weten komen over de werking van crypto en belangrijker nog, het geld verdienen met cryptocurrency? Met deze MoneyTalks community van Madelon Vos heb je het binnen de kortste keren onder de knie. Kom in contact met andere traders, stel al je vragen en krijg dagelijkse technische analyse.

Wil jij nu ook bitcoin kopen en over tien jaar terug kijken op een van de beste financiële beslissingen van je leven? Dan kun je de gok wagen en bitcoin kopen. Een goede exchange hiervoor is Bitvavo. Gemakkelijk betalen met iDEAL, voldoet aan alle regelgeving en is de goedkoopste exchange van Nederland. Wees je bewust van de risico’s, want die zijn er. Investeer alleen geld dat je kunt missen en beleg altijd op eigen risico.

Ben je als ondernemer met Bitcoin en crypto bezig? Dan vind je hier meer informatie over Bitcoin voor bedrijven en de tools die je hiermee kunnen helpen.

Anoniem surfen op het internet? Gebruik een VPN en word nergens meer gevolgd. Pak hier je korting!

.
Welkomstbonus & passief inkomen met staking 🚀 Handel de eerste € 1000 helemaal gratis

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt. Verdien bovendien een passief inkomen door je gekochte crypto automatisch te staken. Wat is er mooier dan een passief inkomen uit je crypto portfolio?